Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

söndag, januari 14, 2007

Ett steg fram, två steg tillbaks!

Min mor var nere på immigration på Jomtien med en bekant. Han skulle förlänga sitt visum. När det på nästan en hel timme var samma nummer vid luckan, även om de såg personer komma och gå, fick de nog och gick fram på att titta på den sista mottagna brickan. Döm deras förvåning när det var nummer 34 och de själva satt på nummer 30!

Var de förvånade? Nä, egentligen inte, de hade ju sett hur det prasslades framme vid luckorna. De hade redan misstänkt mutor för att bli behandlad snabbare. Vad hände efter de påpekat detta tro? Det fattades förstås ett dokument och han fick rådet att ta sig tillbaks med det imorgon...

Det thailändska pensionärsväldet i ett nötskal. Den enda business denna generation kan hantera är ju korruption inom det de har monopol på. Där det inte finns konkurrens.

Jag tror Thailand är på väg tillbaks i tiden. Gamla fossiler som styr och nyligen ändrade lagar, lagar som de uppenbarligen kan tillämpa från fall till fall, under bordet, är oroande.

Vad kostar kaffet?

Andra bloggar om: , , , , ,

Etiketter:

1 kommentarer:

Blogger Fotavtryck i Asien sa...

Ja de 'r för äckliga när de håller på...

Skönt att det inte verkade vara så i Chiang Mai, men jag skall ju tillbaka dit snart..

23/1/07 11:43

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida