Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

måndag, februari 05, 2007

Nya kostvanor från och med i morgon

I kort rekommenderas jag att äta mer proteinrik mat och oftare. Jag skall minska eller avstå från frukt och mejeriprodukter. Jag skall undvika vitamin D och kalcium. Alkohol är antagonist till viktiga mineraler som magnesium (energi) så jag skall äta mer nötter och dricka mindre öl.... hur svårt skall detta vara bara för att testa om det fungerar?


Idag äter jag sällan frukost. Det blir lunch i form av thai mat runt 13:00, och innan dess har jag i bästa fall fåt i mig ett par 3 koppar kaffe. Mer thaimat runt middagstid och kanske en stor öl eller två. Kan jag bättra på dessa vanor med 50% (vilket inte känns som mission impossible) skall det nog bli en kraftig förbättring. Jag tyckte själv det vart bättre när jag provade att dricka soya mjölk (proteinrikt) mer regelbundet. Nu smakar den ganska sött och innehåller antagligen mejeriprodukter så jag drog ner på den. Kanske provar igen, eller läser på mig om den.

Andra bloggar om: , , , ,

Etiketter: ,

7 kommentarer:

Anonymous Annie alias UFOt sa...

Det låter som om du ska GI, som det heter i Sverige. Jag kan bara rekommendera den kosthållningen. Testade den för ungefär ett år sedan, som ett sätt att gå ner i vikt. Jag trivdes så bra med det att jag har fortsatt med den även efter att ha uppnått viktmålet (gick ner typ 5 kilo).
Det som är så bra med den här typen av mathållning (jag undviker ordet diet, det blir liksom fel) är att man slipper vara hungrig. Mycket proteiner mättar mycket bra!

Jag äter väldigt sällan snabba kolhydrater som vitt ris, vit pasta, vetemjöl och socker. Det blir inte mycket frukt heller, däremot en hel del grönsaker.

Lycka till!!

5/2/07 07:02

 
Blogger Nille sa...

Tack för din uppmuntran nu återstår det bara att se hur det går. Jag antar att fortsättning följer, men jag har en plan...

5/2/07 09:26

 
Blogger ...Linda sa...

Jag har också hört uteslutande positivt om GI, det ända jag blir lite fundersam över är varför man inte ska äta frukt...? Ok, fruktsocker, men det är ju inte speciellt farligt så länge man håller sitt övriga sockerintag lågt/obefintligt.
Jag skulle själv vilja testa, men är så otroligt dålig på det där med att veta vad som finns i vad, vad man därför ska undvika och vilka recept som håller GI-måttet. Skriv gärna om det om du har bra tips allteftersom kostvanorna framskrider :)

5/2/07 12:01

 
Anonymous Annie alias UFOt sa...

Kan inte låta bli att svara linda här ovan:
GI går ut på att undvika snabba kolhydrater.
Om man inte har som mål att gå ner jättemycket i vikt kan man börja med att utesluta socker, vitt bröd, vitt ris, vit pasta. Välj fullkornsris, fullkornsbröd och fullkornspasta istället, men ät detta med måtta. Ät istället mer av kött och fisk. Var inte rädd för fett (smör, standardmjölk, etc.). Men låt bli så kallade light-produkter! De innehåller massor med snabba kolhydrater och en mängd artificellt skit.
Frukt innehåller en hel del socker, så man ska vara måttlig på det området. Men grönsaker innehåller ju också en massa nyttigheter!
Potatis bör man också undvika, samma sak med öl. Ett glas rödvin till maten är dock helt OK (kolossalt trevligt!!).

När jag började köra GI försvann sockersuget på en vecka.

Nille: jag håller tummarna :-)

5/2/07 12:41

 
Blogger Maleé sa...

Nille, att bättra på din matvanor med 50% kan inte vara svårt. Du har ju en kosthållning som inte är av denna världen!

Börja med frukost - folk som har svårt att hålla vikten uppe måste äta på morgonen, och dom vill aldrig! Fråga min otroligt spenslige make vad han tycker om frukost ;-)

5/2/07 16:12

 
Anonymous Tony sa...

Soyamjölken innehåller inga mejeriprodukter, däremot är den nästan alltid sötad för att smaka lite godare, försök hitta naturell sockerfri soyamjölk, den är nyttigare.

5/2/07 16:27

 
Blogger Nille sa...

Jösses vlket engagemang det vart. Jättekul. Nu skall ni få åka med på Nilles hälsoresa :)

Linda: jag tror ju benhårt på det här med att vi har olika ämnesomsättningar och att det skall ligga till grunden för den diet vi lägger upp. Enligt den lära jag nu följer skall en snabb ämnesomsättare (ÄO) äta mycket frukt medan en långsam ÄO skall minska. Nu handlar det inte bara om frukt utan en massa annat.

Annie: Så vin är bra alkohol, eller vad :)

Malee: Nej, det lär nog inte bli några problem att bättra på min diet. Jag missade frukosten i morse igen. Jag skall lägga upp en frukostplan över dagen sedan åka förbi Tesco på hemvägen.

Tony: Tack för det. Jag diskuterade med frugan i morse och hon sa som du sa, att det var mycket socker i den jag drack, hela 8% (jag tyckte nog den var lite sliskig). Jag skall se om jag kan hitta en sockerfri variant.

6/2/07 03:20

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida