Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

fredag, april 20, 2007

Oriental Hotell - Nog kan de ta betalt alltid!

200 usd per natt är helt klart prisvärt för en natt på Oriental Hotel här i Bangkok. Men, jag tycker det klingar illa med alla extrapåslag de jagar utöver det.

1,400 baht för en frukost
4,000 baht för en middag
450 baht per dygn för usel internet.
10% service charge blir ju en del men vore väl ok om det stoppade där.

Eftersom han inte känner värde i den thailändska bahten dricksar han helt vilt, och för mycket (i mina ögon). När han kommer ur hissen sliter de nyckel ur handen på han, öppnar upp, och leder in honom i rummet. 200 baht.

Även denna limousin chaufför hade problem med att bekosta barnens skolgång (som torde vara gratis även för dem). 500 baht.

Är det någon som med säkerhet vet vart "service charge" går, till personalen eller till företaget? Skall man eller ska man inte ge dricks utöver, vad tycker du?

Etiketter: ,

6 kommentarer:

Blogger Tokyo-Linda sa...

Oj, vad svårt att veta... Jag kan tänka mig att sånt där varierar väldigt mycket. "Service charge" går dock nog ganska säkert till företaget, tror jag.
I Japan är det mer eller mindre omöjligt att lämna dricks. Och skulle man mot förmodan göra det är det inte ovanligt att någon ur serveringspersonalen springer efter en, bugar och informerar en om att man glömde något...

20/4/07 12:13

 
Anonymous Mofok sa...

Nja, många av de större hotellen låter personalen dela på Service chargen, som en extra dricks (förmån). Jag lämnar aldrig dricks när jag ser att de lagt på SC. Kaka på kaka. Ingen SC så = 10% dricks.

20/4/07 12:21

 
Blogger Nille sa...

Jag gillar den attityden. Reser du ut i bygden här är Thailändarna ofta ganska ovetande om dricks de med.

20/4/07 12:22

 
Anonymous Håkan sa...

En tjejkompis har jobbat som hovmästare på Sturehof och hon gav mig i alla fall tipset att aldrig lämna dricks på kortslippen om man vill vara säker på att att den som serverar ska få den.

20/4/07 15:21

 
Anonymous niklas sa...

Jag vet med säkerhet att de fyra och fem stjärniga hotellen i Thailand låter smatliga i personalen dela på service chargen.

Vad gäller dricks så brukas den delas mellan de som jobbar tillsammans, tex i en bar eller på en restaurang. Drivern tar nog allt i egen ficka.

Dessutom är USD 200 helt otroligt billigt för ett hotell i Orientals klass. En natt på Scandic Hotel i Sverige kostar ungefär det samma. Dessutom behöver man inte äta för 4,000 THB om man inte vill. Jag kan också rekommendera deras sofflounge utomhus vid verandan. Härligt ställe att sitta på en lugn eftermiddag, med något kallt att dricka och kanske en cigarr i munnen.

20/4/07 16:10

 
Blogger Nille sa...

Det råder inget tvivel om att 200 usd är billig för en natt på Oriental. Har själv bott på hotell i Sverige...

Jag ryggade för frukosten som jag såg, och middagen jag hörde om (priser var för 1 person). Västerländska lyxhotelpriser priser. Sedan har vi den dåliga internet uppkopplingen han fick betala 450 baht för. Den skall naturligtsvis vara gratis (eller ligga i rumspriset).
Nej du, skall man ha värde för pengarna och samtidigt lyxa. Jag säger bara Lebua Hotel i State Tower. En uppstickare som måste leverera. De andra lyxhotelen är enabart "money machines"

21/4/07 04:12

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida