Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

lördag, maj 12, 2007

Välkommen till porten herr Uddman, hoppas ni kommer trivas

Strax innan samlingen för områdets vårstädning tog 2 damer mig åt sidan för ett allvarets ord. Tydligen hade vi väsnats för mycket vår första dag. I kort frågade de om barnen kanske kunde sluta leka, och kanske även sluta springa i lägenheten? Damen under har en man som tydligen är myckets sjuk, och vi stör… Det var hennes väninna i samma port som deltog i samtalet.

Fram tills nu har de ju haft det lugnt och skönt. Mamma och Ingemar är ju ljudlösa, när de väl använt lägenheten.

Jag sa som det var, att jag respekterade deras åsikter men att vi knappast kan sänka ljudnivån från noll till inget.

Jösses, FÖRSTA dagen!

Dåså, då var man hemma igen :) !

Massor av andra trevliga människor, och bortsätt från incidenten med damerna var det en positiv dag. Även om jag kanske inte hade så där jättemycket gemensamt med dem...

Ps. Bredband installerat. 10 mbps för 150 kr i månaden. Mums fillibabba!

Etiketter:

7 kommentarer:

Anonymous Håkan sa...

Detta har nog inget med Sverige att göra : ) Den sista idioten är inte född ännu helt enkelt.
Jag har ett bra tips för att slippa detta i framtiden:
Be dom fara åt H-E och gör det ordentligt och bestämt! Såna människor blir aldrig nöjda och är världsmästare på att sprida skitsnack till de andra.

12/5/07 22:12

 
Anonymous GreenCurry sa...

Tjena Nille,

Välkommen hem till Sverige. Jag kom hem för drygt två eller tre veckor sen. För mig har känslorna varit blandade. Det är väldigt mycket jag saknar i Thailand. Annorlunda för oss bägge, eftersom vi är i olika situationer. Helst skulle jag vilja flytta hela familjen o vännerna till Thailand. Men det går ju riktigt inte. Hehe.

13/5/07 02:50

 
Anonymous niklas sa...

Jag tycker du bemötte damerma väl. Sannolikheten att de återkommer med liknande kommentarer är hög och då är det bara att köra hårdare med dem. Tre små barn kommer väsnas, så är det bara.

Andra dagen på sjukan för mig. Bangkok hospital är om möjligt ännu lyxigare än Bumrumgrad. Jag ligger i ett eget rum på runt 30m2 inklusive ett väldigt stort badrum. Stor soffa, skön vikbar farfars fåtölj, matbord m. två stolar, mikro, kylskåp och inte att förglömma 42 tums plasma TVn. Biff, bakad potatis och grönpeppar sås till middag igår.

Kvaliteten på sjukvården verkar också så här långt bättre. Alla läkare jag träffat hittills har varit mkt kunniga och trevliga. Operationen tog ungefär tre timmar. Jag fick ryggmärgsbedövning och var sövd. Dessutom fick jag någon typ av lokalbedövning som i 36 timmar bedövar hela benet från ljumsken ner till ankeln. Märkligt nog kan jag röra och känna smärta i foten. Ingen morfin och inga dräneringsslangar in i knät. Läkaren var tvungen att fila lite på en menisk också så nu blir det fyra veckor på kryckor.

13/5/07 05:01

 
Anonymous elin sa...

Alltid lika kul med trevliga människor som verkar leva kvar i devisen att barn ska synas, inte höras... Det var säkert så när de var små så nu måste de hämnas på någon.

Klart att tre små barn låter, självklart! Så länge de inte springer omkring och "lekskriker" på nätterna (ledsna barn får naturligtvis skrika närsom) så ska de inte klaga. De har blivit lite bortskämda tidigare bara.

Lycka till med grannarna!

13/5/07 07:18

 
Blogger Nille sa...

Jag kommer nog kunna hantera dessa damer, och som ni föreslår, fortsätter det blir jag stenhård. Det är många barnfamiljer i föreningen så de får nog inget gehör alls om de börjar gnälla, samtidigt har de ju inget för det. Vi pratar ju dagtid här!! Och då är de ändå mest utomhus de små liven. Jag vet inte om det gör någon skildnad men det kanske skall nämnas, damerna var inte svenskar, utan Polacker. Som tur var har jag träffat flera jättetrevliga Polacker i Bangkok så jag dömmer ännu inte hela nationen efter dessa 2 :)

Niklas: Jag hörde från Mofok at du var lite besviken över att slippa morfindroppet men grattis ändå över att slippa dräneringsslangen, det var ju den som tvingade mig till morfin..

Jag fick också intrycket av att Bangkok Hospital klassade ut Bumrungrad Hospital ordentligt. Samtidigt var det ju nästan 25% billigare. Hoppas de fortsätter på denna bana och inte smyghöjer priserna. Det skulle vara skönt för er att inte behöva byta sjukhus stup i kvarten.

13/5/07 07:54

 
Blogger Nille sa...

Greencurry: Så du är redan hemma! Skildnaden mellan oss är ju att jag gjort Thailand, du har bara börjat.... Jag stannade 2 år första gången och 11 år andra :)

Vore jag barnlös skulle läget ändå vara anorlunda.

13/5/07 07:56

 
Anonymous GreenCurry sa...

Ja, det ligger nånting i det du säger, du har varit där mer än mig, även fast jag spenderat många somrar och vintrar i Thailand. :P

13/5/07 11:27

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida