Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

måndag, januari 14, 2008

Hur är det med urinblåsan?

Egentligen är jag ju en förvirrad grabb i yngre tonåren, instängd i en 42 årings kropp. Och tyvärr blir det svårare och svårare att förneka detta, att kroppen går mot 43 alltså.

Ett par förändringar beträffande mig själv som jag noterat de senaste 4-5 åren är bland annat att jag måste upp och pissa strax innan klockan ringer på morgonen. OAVSETT om jag drack något innan jag gick och la mig eller inte. Urinblåsan verkar vara helt utan stuns. Stukar mig när jag kliver ur sängen, och inte som förr, enbart efter en brutal engelsmans glidtackling. Ett lätt utdraget ledband tar + 4 månader att läka istället för 3 veckor (om det ens läker). Dricker jag kaffe på sena eftermiddagen blir det stört omöjligt att sova den natten, även om jag samtidigt är jättetrött. Dåligt med sömn ett par nätter tar flera dygn att hämta tillbaks. Ett par öl för mycket, och kanske några glas vin på det 2 dagar i rad och ångesten sitter i till onsdag. Som tur var är känslan bekant och man biter ihop, härdar ut, och väntar in sig själv.

Bara en tidsfråga innan jag får köpa mitt första viagrapack… Nä, så långt skall det väl inte behöva gå!

Sedan har vi det här med sömnen. Helt plötsligt börjar det bli helt hopplöst att sova längre än till 07.00 - från att ha varit en sjusovare utan dess like!? Tro nu inte att jag vaknar pigg - nej du, så jäkla trött är jag, men kan inte somna om. Inget bra alls med det som jag kan se det.

Vad jag vill komma till är att det nu börjar spela stor roll hur man lever. Det betalar sig verkligen att tänka vad man stoppar i sig – för den största sanningen är nog att man blir vad man stoppar i sig. Jag har skrivit en hel del om kost kontra vävnadsanalyser (håranalys) och även om jag inte tjatar på om det tror jag benhårt på det. Detta är framtiden. Och det är fortfarande i sin linda.

Och du – urinblåsan kan man fixa till. Låt mig bli försökskanin.

Etiketter: ,

4 kommentarer:

Blogger Tony sa...

Kul att höra att det inte bara är jag som är instängd i en äldre kropp än vad sinnet säger :-) Ohh så väl jag känner igen alla dessa symptom, speciellt med att gå upp och pissa både en eller två gånger per natt. Man är ju alltid trött på dagarna. Kanske inte är någon bra ide att kolla mailen varje gång man vaknar och går upp och pissar. :-) Hursomhelst jag har testat med Curbisal mot urinblåsan et tag nu, finns receptfritt på apoteket eller i hälsokostaffären, tycker det har blivit lite bättre.

14/1/08 15:14

 
Blogger Svenne Farang sa...

Det är nog all MSG som era fruar strör i maten. :)

20/1/08 20:10

 
Blogger Nille sa...

Curbisal låter som om det kan vara värt at prova!

Svenne, vad betyder MSG?

20/1/08 20:14

 
Blogger Svenne Farang sa...

Jag skojade lite med dig, titta in på min blogg och läs om MSG så förstår du :)

20/1/08 22:47

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida