Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

onsdag, februari 28, 2007

Amatörgolfturnering för Svenskar i Thailand

En gammal kompis är i Thailand för att spela golf, han hade 3 dagar i Bangkok. De är en grupp på 10-15 man som reser tillsammans. Alla känner inte varandra utan var snarare på väg ner till samma amatörtävling.

Med andra ord vart det en tur på stan.

Lasse och jag var helt klart bland de yngsta i gruppen. Man börjar bli lite smågammal när man umgås i grupper där den äldsta är en bit över 50. Hade vi haft en 20-åring med oss hade han nog INTE reflekterat över att ungdomarna Lasse och Nille inte riktigt passade in, så illa är det. Tyvärr.

Jag har inga problem alls med detta utan tycker snarare det är intressant att lyssna på folk som varit med ett tag. Det slog mig också vilken skillnad på snacket det är, när man träffar dessa mogna män när de reser med sina fruar, eller som nu, med sina kompisar. Som natt och dag ungefär.

Det var bara gubbar i gruppen, förstås.

En kompis till mig i Hua-Hin, Uffe på SweThai Golf, arrangerar en liknande amatör golftävling i November varje år, bara för svenskar. Det verkar helkul och jag funderar på om jag inte skall försöka att sätta ihop ett lag tills nästa år. Om jag är kvar. Enda problemet är att den spelas över 4 speldagar, och nästan en hel vecka. Det kan bli lite svårt att få Bangkok folk att sluta upp till detta, men inte omöjligt. Nästa problem är väll hur man skall överleva veckan. Det festas ganska hårt och det är ett under att inte fler människor stryker med, blir hemlösa, bortgifta, mm.

Det vart middag på Gullivers (mycket god mat) på Sukhumvit soi 7. Vi tog och tog oss sedan till en av gubbarnas favoritbarer, en utomhusbar, nere på Patpong. Jag bröt mig ur och begav mig hemåt strax efter midnatt. Det var en trevlig kväll och framför allt kul att hinna träffa Lasse. Gubbarna drog vidare mot Pattaya.

Andra bloggar om: , , , , ,

Etiketter: , ,

5 kommentarer:

Blogger ...Linda sa...

Jag vill absolut inte förolämpa någon eller uttala mig om människor jag inte känner - men jag kan inte hjälpa att få uteslutande dåliga vibbar av "gubbar" som har en favoritbar i Patpong och som sedan drar vidare mot Pattaya... :S

28/2/07 10:12

 
Anonymous I "min" by i Isaan..... sa...

Jo, Linda vi så klart sexturister.
Nu för tiden är det inte bara gubbar många unga (18 år) killar festar runt i Pattaya bra eller dåligt sak det samma.

28/2/07 10:29

 
Blogger Nille sa...

Linda: Det är nog ganska vanligt att man får dåliga vibbar när man läser sådant, speciellt om man aldrig varit där själv. Pattaya lever med ett dåligt rykte. Det har blivit mycket bättre. Min mor (+60) bor halva året i Pattaya. Vi hälsar på henne ofta och passar på att åka till attraktioner runt och kring staden. Äta god mat. Shoppa, etc,.

Man får det man söker, och det gäller för landet överlag.

Jag kan inte garantera att alla gubbarna var otrogna mot sina fruar. Var de det så har de i alla falla goda referensramar och borde veta vad de sysslar med. Och tror mig för att det var precis vilka vanliga gubbar som helst.

Var istället glad för att din pappa eller bror inte var en av dem. Men vem vet, en gråmulen dag kanske du får en Thailändska som styvmor :)

28/2/07 10:39

 
Anonymous Niklas sa...

Du måste vara ironisk när du säger att maten på Gulliver's är bra, eller?

2/3/07 11:38

 
Blogger Nille sa...

Nä, det var helbra faktiskt. Kanske tur?

3/3/07 08:47

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida