Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

lördag, februari 10, 2007

Det vart alltså en Sony Ericsson W810i

Och inte en PDA av värsting format som var tänk från början.

Alltså en Sony Ericsson W810i för 11,800 baht vart det. Jag kom fram till detta efter att ha diskuterat med goda vänner och tittat i plånboken. Själva jobb biten får jag klara på den bärbara datorn även framöver. Dock, telefonen är klar för GPRS/EDGE så jag kan använda den som modem. Eftersom den bärbara inte har Bluetooth får jag koppla ihop dem med USB kabel eller infrarött. Tanken är ju inte att köra detta permanent utan bara när jag bestämmer mig för att förlänga en helg man redan är bortrest på.

Telefonen höll för övrigt på att kastas i backen innan jag förstod att mitt sim kort var raderat sedan tidigare, och att alla kontakter låg kvar i minnet på den andra telefonen. Ni som känner mig kan förstå att jag höll på att gå upp i limningen när jag var tvungen att möta upp Plair men kunde inte ringa henne. Jag kunde inte heller fatta vart simkortet låg, så att jag kunde flytta tillbaks det. När jag upptäcker att manualen var på Thai, och när Sebastian blev helt rabiat så snart jag stannade vagnen, höll jag på att spricka.

Det fanns inte ens tid för de 5 djupa andetagen...

I vilket fall, DTAC tar 1 baht minuten för denna tjänst och det återstår att se hur mycket tryck det är i krokarna runt där Plairs mamma bor (det är ju där jag kommer använda detta som mest). Jag är rädd för att jag får jaga reda på sändaren...

Så... det kommer alltså inte blir fler spontana blogg inlägg, eller att jag jobbar av e-posten när jag sitter någonstans och väntar på frugan. Liten skärm och vanliga tangenter uppmuntrar ju inte till några längre stycken.

Andra bloggar om: , , , ,

Etiketter: ,

8 kommentarer:

Anonymous Diana sa...

Hallå hallå..! Är det billigt med mobiler (eller teknik allmänt) i Thailand? Mamma är ju där, som du vet, så hon kanske skulle kunna köpa med sig något...! Och de går att använda i SVerige sen isåfall? //Diana

10/2/07 11:50

 
Blogger Nille sa...

Är hon fortfarande här. Det var en lång semester vill jag säga.

Jag tror faktiskt priserna är ganska lika. Denna telefon skulle bli ca 2,100 kr växlat och klart.

Glöm sedan inte bort att du oftast inte får internationell garanti, ocg att den du får ofta bara är på ett år.

10/2/07 12:02

 
Anonymous Diana sa...

Oh yes, hon kommer hem i början av mars (pinsamt, men varken jag eller syrran vet exakt när....!).

Vad tycker du hon kan köpa med sig hem, några insidertips? :)

10/2/07 13:09

 
Blogger Nille sa...

Det finns gott om billigt krims-krams här och det gillar ju du. Be henne fylla ut väskorna med det :)

10/2/07 13:45

 
Anonymous Diana sa...

Äsch, hon kommer bara fylla väskorna med fel krimskrams :) Därför har jag inte bett henne om någon väska t.ex. Tack för hjälpen iaf!

10/2/07 14:54

 
Anonymous Johan sa...

Köp en blåtandadapter till den bärbara då! Infrarött funkar inte. Du kommer att förbanna den som uppfann det om du försöker modema med det.

Fick du inte två manualer förresten? Jag fick en på thai och en på engelska. Tycker det brukar vara så för det mesta när man köper elektronik nuförtiden.

11/2/07 04:17

 
Anonymous Tony sa...

Hej Nille ladda ner svensk bruksanvisning till telefonen här är länken http://www.sonyericsson.com/downloads
/W810i__UG_R1a_SV.pdf
instämmer med Johan, köp en bluetoth adapter till datorn..

13/2/07 05:03

 
Blogger Nille sa...

Johan & Tony: Tack, jag har hittat en bluetooth, och nu är det bara bsta kontot kvar. Polaren har ett unlimited med DTAC för 50!! baht i månaden.

Mycker riktigt hittade jag ytterligare en manual längst ner i kartongen...

13/2/07 11:05

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida