Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

tisdag, februari 20, 2007

Där fick han så att han teg!

Ja det var den här berömda korsningen igen, den där Rama 9 och Ekamai korsar varandra. Den där alla bilar vill svänga höger fast bara de 2 mest högra filerna gör det, och där det inte är 2 filer som svänger höger förrän de sista 200 metrarna. 4 filer som när de närmar sig korsningen öppnar upp sig till 5 alltså.

Det är mycket frustration i denna korsning kan jag lova.

Vad de gör de som har de största egona, de som har mer bråttom än oss andra, är att ligga i det mest vänstra körfältet och försöka smyga sig över till det mest högra när tillfälle ges. Ofta stannar de upp den vänstersvängande trafiken. Ges inte tillfälle att göra sin planerade körslan, då kör man inte dit vägen leder en och står sitt kast inte. Nä, då stannar man bilen precis vart som helst, och väntar. Att bilarna bakom precis hade fri väg över korsningen men nu står parkerade bakom, det bekommer inte.

Underlig egenskap att inte ens skämmas när man gör en sådan här grej.

Å andra sidan, om Thailändarna skulle börja tuta lite mer, hytta med näven, mm, då skulle nog folk börja bete sig bättre. Nu är det liksom som om det inte spelar någon roll. Det är snarare han som lämnar en lucka som får skylla sig själv, även om det är fler som blir lidande. Kortsynta?

I morse var det en bil som vägrade släppa in en som försökte gena. Han lyckades så bra så att bilen ifråga lyckades köra in i honom. Jag lyckades trixa mig förbi på vänstersidan innan det vart rött. Att jag inte hann över, det gjorde inget denna morgon. Istället hängde jag ut min sköna kropp genom vindrutan och förevigade händelsen.

Andra bloggar om: , , , ,

Etiketter:

3 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Det är rätt så underligt att thailändarna är så hänsynsfulla när det gäller körning, eller är de det, de kanske bara inte bryr sig.
Jag tänker mest på alla de situationer man ser var och varannan minut man är i trafiken som skulle få vilken svensk trafikant att hänga sig på tutan.

Jag såg en syn häromdagen som jag inte brukar se så ofta.
Vid vårt bostadsområde går det en rätt så trafikerad väg. Jag skulle nog säga att det är förenat med livsfara att göra en högersväng vid rusningstrafik, särskillt på mc som jag kör.
Jag stod och väntade på att få göra en högersväng. PÅ min högra sida körde en liten sedan bil om mig och halvvägs ut i korsningen. Han fick rätt så tjuriga tutningar av snabbt kommande bilster.
Han var inte blyg utan ner med rutan och pekade finger. Jag trodde först det var till mig, men det var givetvis till de tutande bilarna som försvann runt hörnet 300m längre bort. De såg givetvis ingenting.

Brukar ni se uppprörda trafikanter?

/Patrik

20/2/07 18:38

 
Anonymous Adam sa...

haha! din sköna kropp, vart kom det ifrån!? =D

21/2/07 02:58

 
Blogger Nille sa...

Det enda motstånd de verkar vara intresserade av att göra är att: förhindra andra att göra det de planerar (smita före). Lyckas någon gäspar de bara och livet går vidare.

Om din fråga: En polare stannade i yttre svängfältet, denna fil går både rakt fram och svänger. En Thailändsk trafikant bakom skulle rakt fram och vart låst i trafiken. Han var bombsäker på att polaren skulle smita åt höger, och noterade aldrig att man faktiskt fick stanna där. Följaktligen gick han ut och skällde ut min kompis, som var mäkta förvånad. Inte bara av att någon kommer ut och gnäller, utan att han var Thailändare.

Fler sådana :)

Adam: :)

21/2/07 03:40

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida