Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

söndag, februari 25, 2007

Drömjobbet!

Inte för att jag söker jobb men jag måste erkänna att jag ibland drömmer om vad jag skulle vilja jobba med.

Om jag fick välja själv:

Helst skulle jag vilja jobba med drömjobbet då under egen regi förstås, men det finns flera anledningar till att jag borde försöka släppa den tanken, och söka jobb. Dels tror jag att jag skulle göra ett bättre jobb om jag jobbade för någon annan, dels tror jag att jag skulle må bättre av det.

Jag har den ibland påfrestande egenskapen att kanske engagera mig lite väl mycket i det jag tar mig för. Jag behöver en kompetent chef (som förhoppningsvis inte är ägare eller VD: ns fru eller man). Jag är av den uppfattningen att om denna önskan uppfylls kan vilket jobb som helst bli bra.

Jag tror inte jag ber om för mycket, även om jag förstås kommer att försöka undvika att inte dra nytta av det som ligger i bagaget.

Så, vilket är mitt drömjobb då?

Jag tror att driva ett ”community” som Thailandsforum.se på heltid skulle vara en helkul uppgift. Jag vill verkligen hjälpa folk att hjälpa sig själva, ta lekgruppen som vi startat i Bangkok som ett exempel. Vi tjänar inga pengar på det men får mycket värde från det. Det är en lön i sig. Jag vill ge medlemmarna möjligheten att marknadsföra sig själva, deras produkter, och tjänster, till en kostnad av några goda råd här och där. Nästa steg på forumet är lönesystem där man får betalt för sina inlägg och kan köpa annonser för det. I framtiden hoppas jag att medlemmarna träffas och umgås även fysiskt.

Tyvärr är grundidén med ett forum att det är ideellt, för alla av alla, och att det därmed blir svårt att mata familjen med det. Med lite flyt lyckas man bygga upp ett nätverk typ ThaiVisa.com och då öppnar sig helt andra möjligheter. Detta ligger ett par hörn bort tyvärr.

I dagsläget är det mest turistprat på de flesta svenska fora om Thailand. Visserligen professionellt men bara en hörnsten av vad jag vill göra. Forum om detta är PLENTY AVAILABLE så att säja. Samtidigt har jag har svårt att engagera mig i detta eftersom jag är hemmablind. Hur många svenskar diskuterar de trevligaste vandringslederna i Sverige över ett forum, jag bara undrar?

Vad är det jag försöker säja då?

Jag skall redigera min CV och börja distribuera den, både i Thailand och hemma. Jag behöver ju faktiskt inte ta jobbet även om jag får det. Situationen kunde ju vara mycket värre. Jag suktar efter ett 6 månaders vikariat i Sverige som det ser ut nu. Tänk om jag skulle kunna få vara pappaledig på halvtid, vilken härliga tanke.

Under tiden kan du registrera dig på forumet och hjälpa mig att förverkliga mina drömmar.

Jag skrev ytterligare ett par A4 om drömjobben men klippte bort det eftersom jag har en känsla av att det är ett totalt intressant bladder och dessutom ganska privat. Tyvärr är det mycket jag inte kan skriva om här på bloggen eftersom mycket av det jag reagerar på, och vill skriva om, är ju vad mina vänner och familj gör, berättar, och tycker. Det känns olustigt att skoja om dem/er. Speciellt eftersom jag gärna lyfter ut det roliga och sockrar det lite. Någon som vet hur jag skall lösa detta problem?

Andra bloggar om: , , ,

Etiketter: ,

2 kommentarer:

Blogger Maleé sa...

Skapa ett alias där du ohämmat kan skriva vad du vill om vem som helst. Var bara noga med att byta ut namn och sånt så ingen kommer på att det är du...

Har en kompis som gör så, har två bloggar alltså. En för alla - och en klagomur för sig själv!

Jag kan inte göra det, passar inte mitt psyke eller skrivstil. Dessutom har jag bara trevligt folk runt mig :-) Tror inte det passar dig heller, men kan ju tipsa iaf.

28/2/07 18:18

 
Blogger Nille sa...

tack för det, tanken har slagit mig men jag känner mig lättläst... men du gav mig en ide... :)

1/3/07 14:21

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida