Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

måndag, februari 19, 2007

Marknaden i Soidao

Vi stannade till på marknaden i Soidao på vägen eftersom vi behövde köpa lite mat, och utlovade presenter vi inte hann köpa i Bangkok.

Jag gillar att gå runt på dessa marknader, när jag är på humör för det. Jag brukar gå ner i varv när jag lämnar staden så här ute på landet kan jag göra massa saker som kanske annars skulle göra mig galen. Det är då kul att gå runt och bara titta på alla människor som rör sig i myllret. Massor av dofter, maträtter och råvaror du knapps sätt på bild, som tar din uppmärksamhet.

Jag antar att vi också är en välkommen syn, något som skiljer sig från vardagen. Det är visserligen flera svenskar som söker sig mot dessa trakter. Ett fastighetsprojekt med svensk inblandning finns strax utanför stan, mot golfbanan till (Soidao Highland), och är väll den mest troliga orsaken till detta faktum. Folk tittar naturligtvis inte på mig, utan på våra barn. Små halvblonda blandungar (Luuk Krung), det gillar dem att dra i kinderna. Så snart en 60 årig dam kommer inom nypavstånd ryggar mina 3. Det verkar sitta i ryggmärgen.

De skiljer ganska tidigt på faranger och Thailändare. Även om Thailändarnas inställning till barn, att de får och skall ta plats, är fantastiskt, så tycker många barn att det är lite påfrestande många gånger.

(Tyvärr slutade Internet fungera tillfredsställande)

Andra bloggar om: , , , ,

Etiketter: ,

3 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Haha, kul att du nämner tanterna som gillar att nypa kinder. Själv varit med om samma sak i yngre dagar när man satt i de oranga "taxi-pickups" som finns på landet med ett pack tanter som speciellt utmärker sig med tobak i munnen.

19/2/07 13:02

 
Blogger ...Linda sa...

Vad spännande att läsa om! Känner igen det där lite om att bli dragen i kinderna, jag blev det jämt och ständigt när jag var i Indien som barn :P
Nu är jag aningen för gammal, folk stirrar mest ;D

20/2/07 00:47

 
Blogger Nille sa...

Det här är inget som mina barn är direkt stormfötjusta i, men det kanske blir ett roligt minne till slut..

20/2/07 14:19

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida