Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

tisdag, maj 15, 2007

Nille kör som en Thaiare, akta er!

Trafiken gick långsamt, mycket långsamt. Jag kom till ett T kors och även om det vara lite tight tog jag vänster. Jösses! bilisten från höger satt i mitt arsle på nolltid. Tyst och buttert! Antar att han markerade att det var lite tight och att jag gjort hans dag. Så här långt tycker jag trafiken här är lite väl mesig, även om den är bättre än den Thailändska. Som jag brukar säga: ett mellanting av vad vi har i Thailand och Sverige skulle nog vara det optimala.

Jag passerade Akalla, Muhlmans hemtrakter, och ställde mig i en lång seg kö som skulle svänga mot Kista. Helt sjukt men inte mer än 5 bilar åt gången kom över. Tankarna drogs mot Thailand och jag tänkte att det var ganska skönt att vi här åtminstone väntade i rättvis kö. Vad händer då!?
Jo, en Agbar i sin budbil från Box Music trycker sig in 2 bilar framför mig, på bästa thaimaner. Lite irriterande, men vad som förvånade mig mest var att ingen tutade.

Jag tror nackdelen med trafiken i Sverige är att man luras in i en tro av att allt är frid och fröjd så länge man följer reglerna. Jag är väll inte den enda svartskallen i Sverige som är lite rostig på allt detta så jag tycker nog man skall vara lite försiktigare än vad man är. Speciellt då som gångtrafikant vid övergångsställena. Att bara gå och demonstrativt titta åt andra hållet får mig nästan att vilja parkera och prata vett med människan. Imorse noterade jag en Thailändska på distans. Påbyltad men med svart hårsvall. Det var något med gången… I vilket fall. När hon går ut på övergångsstället tittar hon åt mig, jag stannar, och hon nickar vänligt. Visst var hon Thailändska. Effektivt, säkert och ett trevligt möte.

SVENSKAR, DET ÄR PRECIS SÅ MAN SKALL GÖRA!

Låt inte storebror styra era liv :)

Etiketter:

7 kommentarer:

Blogger Fotavtryck i Asien sa...

Kul att läsa om de omvända kulturmötena, precis de problem man kunde tänka sig, sen härligt att familjen flyter in i det hela så lätt.

15/5/07 16:49

 
Anonymous Muhlman sa...

Tänk att du fick besöka det riktiga paradiset, Akalla, efter så många år i Thailand..

16/5/07 04:24

 
Anonymous mamma sa...

Lagen säger att gående har företräde på ÖVERGÅNGSSTÄLLE, en del har missförstått detta. F ö hade jag just kontakt med Johan Z via Carabao fanclub!!!

16/5/07 09:45

 
Blogger Tony sa...

Välkommen till Sverige. Kul att du gjort samma reflektioner som min fru, är man rädd om livet bör man titta innan man går över övergångsstället oavsett om man har rätt eller inte, det finns gott om blindstyren som kör bil också. Högerregeln är också ett bra exempel en del bilförare bränner bara rätt ut i korsningarna med hänsyftning till att dom kommer från höger och alla från vänster ska stanna, dem dan dom hamna rpå på sjukan är dom inte så kaxiga.

16/5/07 13:00

 
Blogger Linda sa...

Jag tittar alltid över övergångsstället i Sverige (och resten av världen, oavsett regler), men häromdagen var jag nästan på väg att bli påkörd trots att jag var nästan hela vägen över och motorcykeln måste ha sett mig en bra stund tidigare. Att får höra fula glåpord i den situationen känns inte så kul, undrar vilken sida den föraren hade vaknat på...
I Tokyo är trafiken ungefär som i Sverige, lugn och laglydig. Och fotgängarna är såklart världens artigaste ;)

17/5/07 00:39

 
Anonymous Annie alias UFOt sa...

Jag tycker också att det är fantastiskt intressant att få läsa om din omvända kulturkrock!

Du har rätt om trafiken i Sverige, det där med att det inte alltid är så laglydigt och snällt som man tror. Det gäller att vara skärpt hela tiden. Trots det läääääängtar jag efter att slippa köra bil i Seoul....jag kör tusen gånger hellre hemma i Lund trots alla vansinnescyklister och enkelriktningar. Trots allt passar en försiktig människa som jag bättre in i den trafiken.

17/5/07 00:57

 
Blogger Nille sa...

Man skall nog vara lite försiktig när man går över ett övergångsställe, även om man har lagen på sin sida.

17/5/07 10:38

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida