Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

tisdag, maj 15, 2007

Plair 4 sista siffror i personnumret

I eftermiddags tog vi en sväng ut till Skattemyndigheten i Spånga för att ordna med Plairs personnummer. Blanketten man skulle fylla i liknade den man fyller i vid ansökan om uppehållstillstånd och det slår mig att detta borde gått automatiskt med den ansökan.

Blanketten hette ”Inflyttning till Sverige”. Man skulle ha med sig passet och personuppgifter för sin närmsta familj. Damen i luckan var trevlig och hjälpsam, precis som jag noterad andra gånger de senaste åren som jag varit tvungen att kontakta myndigheter. Underligt, men jag minns dem alla som otrevliga!?

I vilket fall så såg damen till att följande ansöktes för: personnummer, personbevis, SIF, och id kortsunderlag. Allt detta markerade hon bara på själva ansökan. Hon frågade vänligt om det var något annat som skulle förberedas för. Eöhhh svarade jag.

Tydligen kan det ta upp mot en månad och det var ju inte bra eftersom vi behöver de 4 siffrorna för att skriva in henne på SIF (Svenska för Invandrare).

Etiketter:

6 kommentarer:

Anonymous niklas sa...

Måste man göra detta personligen i Sverige eller kan man göra det från Thailand?

15/5/07 17:58

 
Blogger Nille sa...

Bra fråga! Skall fråga när jag får chansen. Blanketten var om att skriva in sig i Sverige vilket kanske kan vara svårt att göra från en ambassad, eller via post.

15/5/07 18:34

 
Blogger Maleé sa...

Åt mig (dvs maken)sa de: Ni måste personligen uppsöka ett skattekontor för att få personnummer.

Men jäddrans, jag trodde man fick numret med vändande post. Ajajaj...

Kul att va hemma va? Det tycker vi med!

16/5/07 13:21

 
Blogger Svenne Farang sa...

Jaså, ska Plair gå med i Svenska Industriarbetare Förbundet (SIF), där ser man. :)

16/5/07 17:59

 
Blogger Svenne Farang sa...

Lustigt att du säger att du kommer ihåg de svenska byråkraterna som mer otrevliga jämfört med idag. Det reflektionen har jag också gjort (trots att jag har bott här mest hela tiden).

Jag skulle vilja spetsa till det hela lite och säga att förr i tiden, 1970 och 80-talet, fungerade den svenska byråkratin betydligt bättre och de som jobbade med det hela behövde inte vara trevliga, de kunde lita på systemen, de fungerade.

Idag fungerar de svenska byråkratiska systemen inte särskilt bra, men tack och lov så har byråkraterna blivit hjälpsamma och förstående och gör sitt bästa för att reda ut alla missförstånd med blanketter och krånglande datorer och nya regler från EU med mera.

Jättekul att läsa om Thai-Nille i Sverige.

16/5/07 18:13

 
Blogger Nille sa...

Malee: Den långa väntan är över och nu gör vi det bästa av situationen. välkommen hem du med :)

Svenne: Ja, jag är inte förkortningarnas mästare....

Tror det kan ligga något i det du skriver men jag tittar också på mig själv. Jag utgår inte längre från att man kommer stöta på motstånd, utan att allt kommer lösas antingen på det ena eller andra sättet. De gör ju bara sitt jobb och jag har förståelse för att det många gånger är en STOR utmaning att vara tillmötesgående.

17/5/07 10:42

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida