Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

fredag, maj 18, 2007

Tvättstugan, första besöket

Idag hade vi tvättstugan för första gången. Vi har ju maskin och tumlare i lägenheten så det vart inte så bråttom med det besöket. Vår egen torktumlare fick inte igång någon värme, så tills vi fixat det blir det tvättstugan, och troligtvis efter det också. Billigare och snabbare.

Inte värst uppbokat så det ser ut som om man kan glida ner lite när man vill, även på helgerna. Positivt.

Jag har en känsla av det är slut på tiderna när man hade strukna t-tröjor, kalsonger och strumpor i garderoben. Tvättutrustningen här verkar göra ett tillräckligt bra jobb för att detta inte skall vara nödvändigt. Det gick så långt i Thailand att man inte tänkte på att ALLT var struket, bara tog det för givet. Även om alla jag känner inte har hembiträde är det nog få som varken stryker eller tvättar själva. Kanske man fyller och slår på maskinen om man har en, men efter det är det ju stop, förstås! Vi betalade 200 baht per halvdag för vårt senaste hembiträde. Vad skönt det skulle vara att ha henne här hos oss, nu …

Det var ju jag som packade väskorna för äventyret. En kylpåse med ett 6-pack, och en god ljudbok slank med det också. Tänk vad lugnt och skönt det är där nere i tvättstugan. Man får så mycket tid för sig själv. :)

Etiketter:

6 kommentarer:

Anonymous Muhlman sa...

Ha ha ha. Nej du, kära Nille, den går vi inte på! Finns inte en chans att du verkligen njöt av tiden i tvättstugan med ett sex-pack. Jag och Niklas har lyssnat på dina drömmar om "ensamheten i tvättstugan", men det förblev nog en dröm...

18/5/07 10:55

 
Blogger Nille sa...

:)

18/5/07 11:02

 
Anonymous niklas sa...

Ha ha. Där kom den! Jag och Johan har väntat på den, men du lurar inte oss. Kylpåse vad är det? :)

Hör av dig på Skype om du har tid.

18/5/07 11:16

 
Anonymous Muhlman sa...

Ha ha. Niklas, kylpåse är nog Nilles thai-variant av en kylväska. Typ att fylla en ICA-kasse med is och ta med ner i tvättstugan...

18/5/07 11:20

 
Blogger Fotavtryck i Asien sa...

Det var absolut inget fel på din thai blogg, men det här är snäppet roligare. Det finns en miljard fördelar med Sverige säkerligen, men att tvättstugan är en av dem njaää. Förstår sexpacket.

Asien skämmer bort mig..

19/5/07 06:03

 
Blogger Fotavtryck i Asien sa...

Kylpåse är det inte det man lägger på trasiga fotbollspelare?

19/5/07 06:07

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida