Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

torsdag, juli 19, 2007

Handelsbanken, är de på riktigt?

Inte bara deras fel men det har varit mycket nu. Första bankomatkortet till frugan kom aldrig, det andra kom men inte pin koden. Via deras hemsida har jag aktiverat kortet men jag kan inte byta pin kod, den funktionen är inte möjlig på det kortet? Eller kanske på detta stadium? De ber mig istället beställa ett nytt kort!!

Har skött kommunikationen med dem på mitt favoritsätt, via e-post. Det är nästa sak jag tänkte ta upp, deras e-postsystem. Jag förstår att de föredrar att man skickar meddelande när man är inloggad men varför i hela friden skall man behöva signera brevet (med lösenord) efter man skickat det? För deras del, borde det inte räcka att man är inloggad? Men nu skall ni höra det värsta. Jag får ett e-post brev om att jag måste logga in på deras hemsida innan jag kan läsa deras svar. Jösses!!!

Vad vill de?

När kommunikationen rullar kan man väll köra den öppen? De skickar ju knappast sekretessbelagd över e-post i vilket fall.

Nä, Handelsbanken är nog på dekis. Massa Mensa människor som inte förstår hur den riktiga världen fungerar. Det är min slutsats. De kommer nog ta ordentligt stryk om, eller när, lågkonjunkturen kommer på besök nästa gång. Jag är rädd för att den är ett nödvändigt ont och frågan är om vi inte behöver den snart. Det är nog inte bara Handelsbanken som rider på höga hästar är jag rädd för.

Ps. Jo, jag vet. Inte mycket kött på benen. Se Handelsbanksexemplet som vad det var, ett exempel.

Etiketter:

3 kommentarer:

Blogger Fotavtryck i Asien sa...

HB är vidriga byt till Ica elller Skandia istället..

Bättre ränta,lätthanterliga it banker..bra kort för utlandsresor..

20/7/07 02:33

 
Anonymous Annie alias UFOt sa...

Hahaha...min svärfar har jobbat på Handelsbanken hela sitt liv och försöker ständigt värva mig som kund....nätack. Enligt honom finns det liksom ingen annan "riktig" bank. Jag tycker deras Internetbank är tämligen hopplös, dessutom är de allmänt osmidiga och krångliga. Fast jag har en kompis som är kund på ett litet Handelsbankskontor ute på vischan, hon tycker de är superbra. Så om man ser till personliga kontakter handlar det nog mycket om på vilket kontor man råkar kliva in.

20/7/07 18:04

 
Anonymous niklas sa...

De svenska bankerna gjorde 20 miljarder i vinst första sex månaderna 2007. Snacka om dålig konkurrens och för höga marginaler (sett från konsumenten)

23/7/07 17:40

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida