Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

lördag, februari 09, 2008

Gösta är på besök
När dagiset var ute på promenad för en tid sedan hittade de en liten grävling i skogen. De adopterade honom och döpte honom till Gösta. Eftersom det blir hemskt tråkigt på dagiset över helgen när alla barnen är borta bestämdes det att de får turas om att ta hem honom över helger.

Den här helgen var det Emilys tur. Med Gösta kommer en väska med hans viktigaste prylar: mössa, halsduk, tandborste och en dagbok. Dagboken är det tänkt att vi skall skriva ned i vad han haft för sig hemma hos oss. Jättemånga sidor skrivna redan. Jag tänkte även skriva ut några bilder och limma in på sidan brevid.

Emily är verkligen mån om Gösta. Borstar hans tänder - låter honom leka med Sebastians "nalle" - gömmer undan honom när hon gör annat - tar med honom till Vi butiken - och förstås låter hon honom sova med henne i prinsesshuset.

Emily var så stolt över att Gösta var hos henne den här helgen. Hon har nog sett nästan varenda kompis ta hem honom sedan i somras - nu var det hennes tur. På Vi butiken träffade hon sin kompis Malin som direkt ville hälsa på Gösta.

I veckan är tanken att hon skall berätta för sina kompisar om vad de haft för sig - hon och Gösta. Det blir väl att trycka ut lite större bilder också. Sätta en ny trend liksom - nu får de andra det lite jobbigare :=)

Pedagogiskt och jättesmart tycker jag.

Etiketter: ,

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Verkligen en bra ide. Jag antar att "hittade" ocksa var lite uppgjort.

15/2/08 19:18

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida