Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

torsdag, oktober 09, 2008

Ta på dig vindstället för det kommer börja blåsa snålt, mycket snålt

Jag tänker inte säga, - vad var det jag sa!?

Jag tjatar så mycket om allt så jag har förståelse för att man inte orkar följa alla mina råd :)

Hoppas dock jag varit tillräckligt tydlig om detta med lågkonjunktur och den kris vi så tydligt varit på väg in i länge nu så du inte gjort några dumheter som du får ångra(?).

Jag är faktiskt mest överaskad över att det tog så lång tid innan proppen gick ur. Andra är överaskade över att den just gjorde det - gick ur. Det verkar tom finnas branschmänniskor som är överaskade och det övergår mitt förstånd - Inte att de gör det utan att vi låter dem hålla på.

Jag är medveten om det att i uppgångar får optimisterna mest av kakan och i mycket kanske de ligger bakom att man bryter index.

Tydligt är att marknaden och människorna behöver detta stålbad, synd bara att det måste svänga så jäkligt men det är väl människans läggning att vara optimist eller pessimist och inte realist. Jag måste lära mig att dra växlar i högkonjunktur - att förutspå domedagen behöver jag ingen hjälp med.

Företagen kommer nu ta chansen att effektivisera. Företagen kommer i kort bygga kostymen för nästa uppgång och de kommer göra det billigare. Det är nu man skaffar sig marknadsandelar. Kanske inte precis nu :)

Jag måste dock erkänna att det känns som detta kommer slå hårdare än vad jag förutspått. Det är då inget som våra politiker kan beskyllas för, Sverige hänger ju bara med. Optimisterna pratar om en ljusning i slutet av 2009. Jag tror att i slutet av 2009 vet man mer om hur pass allvarligt detta är. Säkert är att ett par sänkningar av reporäntan har marginell effekt i ett sådant här läge. Risken är ju att bankerna behöver det utrymmet själva och det inte alls tillkommer låntagarna.

Ganska lustigt faktiskt att se dessa panikartade justeringar av instrument vi inte riktigt inte är 100% med vad de kommer göra för oss. Speciellt inte i tider när så många faktorer utom vår kontroll spelar in. Världen består ännu inte av bara ettor och nollor och det är väl tur det. Goda nyheter är att staten sitter på överskott.

Sedan jag kom till Sverige har jag skrivit en hel del inlägg om den så tydligt stundande lågkonjuktur. Länk här! Nu är den här så håll i hatten!

Och sanna mina ord - detta är bara början!

Etiketter: ,

2 kommentarer:

Anonymous MangeUdon sa...

Jag är nog benägen att hålla med dig angående lågkonjukturen/finanskrisen. Helt klart så lär den inte svepa förbi obemärkt, och det lär ta tid innans saker och ting repat sig. Jag tror dock att det är fullt möjligt att göra lite klipp i dessa tider av oro, för den som inte sitter med ett belånat aktiekapital. I alla fall så länge den allmänna tron är "att snart vänder det".

Bra inlägg Nille!

/ MangeUdon

10/10/08 07:50

 
Blogger Nille sa...

Tack för det Mange!

Jag tror som du at har man lite koll, OCH KONTANTER, kan man nog göra pengar i dessa tider.

10/10/08 10:21

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida