Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

onsdag, februari 18, 2009

Det ser mörkare och mörkare ut på himlen

Så att dra till Thailand och fylla på batterierna - och förhoppningsvis få lite aktivitet i tankesmedjan - kan inte skada. Glömma allt, och drömma lite.

För när vi kommer hem blir det fortsatt tufft. Optimisterna som pratade om att vi efter sommaren nog kommer veta mer om den ekonomiska situationen vet redan. Och det är ju bra - att de redan vet, men vad de vet är ju knappast något positivt.

Att riksbanken sänkte räntan igen. Att man räknar med nollränta inom en snar framtid. Allt detta är som tejpbitar på en ballong som håller på att spricka. DETTA ÄR VARNINGSSIGNALER. Det spelar ingen roll om räntan är på noll när du eller din partner blir av med jobbet.

Och hur länge tror ni staten kan fortsätta pumpa in pengar i ekonomin? Tror ni som Thailändarna att det växer pengar på träd här kanske?

Jag tror ett par saker:

1. Vi har de bästa dagarna bakom oss.
2. Jag tror det är viktigare för människan att vara i en uppåtgående spiral oavsett vilken levnadsstandard man har.
3. Jag tror vi kan acceptera en lägre levnadsstandard men att det kan ta tid.
4. Med en sämre arbetsmarknad försvinner alla extrajobb och vi har inget annat än familjen att fokusera på - tvärt om mot nu kan man säga. Detta är framsidan av myntet för familjen är väl viktigare än pengarna?

Dags att falla platt så snart vi kan så vi kan börja om från början igen. Det är bäst för oss alla. Tror jag i alla fall. Snacka om vad apatiska vi skulle bli om vi skulle gå sidledes i 4-5 år.

Allt är förstås inte bara nartsvart. Nya företag kommer blomma upp. Det kommer anställas. Somliga kommer tälja guld. Möjligheterna i en lågkonjunktur är enorma bortsätt från att pengarna är mindre. Har man pengar är nu tiden att bygga något. Marknadsandelarna blir inte billigare än som snart.

Vet du vad skillnaden mellan en lågkonjunktur och recession är?

- Lågkonjunktur är när någon du känner blir av med jobbet. Recession är när du blir av med jobbet! Vi kan snart vara där.

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida