Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

onsdag, januari 06, 2010

Nu jävlar är det kallt, riktigt kallt!

Alldeles för vackert väder för att stanna inne, kylan till trots. Jag och Elvis trampade iväg på tu man hand. Barnen slapp eftersom det var ner mot minus 24 grader (faktisk kyla).

Gott om kläder i många lager men ändå vart det ordentligt kallt på de delar som var oskyddade, som kind, näsa, panna och ögon. Kan inte minnas sådan kyla?

En frisk promenad alltså! Vi vandrade på Norrvikssjön i riktning mot Bollstanäs. Med solen i ryggen och någon sekundmeter vind i ansiktet kändes det ungefär 10 grader kallare än när vi vände och gick i andra riktningen. Kan inte förstå varför det tagit tills nu innan man börjat rapportera den faktiska kylan? I USA har man ju gjort det i årtionden...

Tja, börjat rapportera... Nu pratar vi om nätet och Googles väder, och inte om svenska TVbolag. Bu för dem!

Etiketter: ,

söndag, augusti 09, 2009

Hos Arvling i Svenhem
Johan svishar mest förbi när han är på Sverigebesök.

Denna gång tog vi han vid vattenhålet hans. Hans far införskaffade för 5 år sedan Bläcksta prästgård, ett jättemysigt ställe strax utanför Flen. Stort hus och stora ägor. Mycket att göra om man säger så.

Andras och Åsa kom på besök de med men bara vi stannade över natten. Full aktivitet i poolen mao.

Etiketter: ,

fredag, juni 26, 2009

Nu börjar semestern - YIPEE!!
Efter alla inför-semestern och några sista minuten prylar var klara var det läge att lätta hemåt. Kändes lite overkligt faktiskt. Så här kände jag aldrig i Thailand?

I alla fall, strax efter 16 landade jag på "vår" strand som inte verkar ha ett namn? Fortfarande asvarmt och solen brände som aldrig förr. Familjen hade varit nere sedan 14. Hit kommer vi nog komma tillbaks ett antal gånger i sommar.

Nu skall jag bara känna lugnet, smaka på detta, ett par dagar...

Känns bra...

Etiketter:

söndag, juni 14, 2009

Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder...
Nästan en dålig klyscha jag vet! :) Idag var en blandning av de båda eftersom mycket glömts kvar på dagis. Kom-tillbaka-bollen och sparkcykeln borgade för aktiviteter på vägen (det blir svårare och svårare att locka med sig de små liven).

Men som sagt var, väder och kläder till trotts - det går ändå!

Ps. När denna lilla minipromenad är klar skall jag prova min första organiserade långpromenad. Tänkte jag skulle börja experimentera med det i sommar. Jag misstänker att jag behöver massor av lättare aktivitet varje dag - dags att finna ut om det är så eller inte...

Etiketter:

tisdag, januari 06, 2009

En vinterpromenad över Norrvikssjön
Kallt och skönt och man konstaterar lätt att -8 är MYCKET bättre än +2. Vad mycket ljusare, friskare och roligare det blir.

Barnen och jag tog oss en promenad över Norrvikssjön. Jag har länge undrat över några av de få hus som lyser på den sidan. Tänkte det kunde vara fint att bo där - å andra sidan är utsikten mot vårt håll inte alls lika trevlig...

Etiketter: ,

måndag, januari 05, 2009

Idag blir det till att köpa skridskor
Egentligen undrar man ju vart alla människor kommer från, vilken sten de krypt fram under från liksom. Men jösses vad sugen man blir på att köpa skridskor.

Tog en vända ner på byn men helt utan lycka. Nu är ju frågan - kommer det fortsätta vara kallt?

Etiketter: , ,

måndag, augusti 04, 2008

Emily är en jäkel på att klättra
Inte nog att hon klättrar som en spindel på alla i vårt områdets klätterväggar, hon har börjat klättra på väggarna hemma också - bildligt talat. Detta kan utvecklas till en stimulerande far och dotter aktivitet :)

Klättrade nere i Krabbi för en 7-8 år sedan med lillebror Adam, då 15 år. Jag tyckte det var helspännande och kom ganska högt, ganska snabbt. Det kan man inte säga om Adam direkt, han var verkligen en usel klättrare. Som jag skulle vara nu ungefär.

Etiketter:

fredag, juli 11, 2008

Semester

Sådär ja, då var vi framme. 2 veckors semester. Inga större planer bara ta det som det kommer. Kanske en stuga någonstans, ganska säkert några tältnätter.

Lustigt. När jag väl är framme vid den efterlängtade ledigheten känns det som om halva nöjet redan är över. Ganska ofta är det så - jag planera utflykter bara för att nå dem och tycka att de inte längre är nödvändiga.

Dags att bromsa och leva i nuet. Har kollat in Mindfullness, en modern form av meditation som handlar om att sluta grubbla på det som varit och det som komma skall och istället fokusera på här och nu. Avslappningsövningarna handlar alltså om att blankställa - vilket är förstås är lättare sagt att gjort. Speciellt för oss som behöver det.

Etiketter: , ,

söndag, juni 01, 2008

Årets första dopp - soptipp eller badstrand?
Otroligt mycket skräp på badplatsen. Misstänker att ortens ungdomar hänger där på helgerna. Man tror nästan man är utomlands.

Etiketter:

lördag, maj 31, 2008

Första tältnatten
Eftersom jag handlat tältet (Open Air - Himalaya) på Jysk bäddlager befarade jag att den kom från restparti. Tanken var då att sova första natten på bakgården. Var det något som saknades eller var trasigt skulle det inte vara hela världen.

Vi hamnade på pappas bakgård. Det var BBQ hemma hos dem så detta passade bra. Nu kunde man ju tom ta några öl.

Allt var med men nog var det en andrahandsortering. Några av sömmarna ser ut att inte hålla för evigt. I övrigt väl värt 1,250 kronor. Gott om plats - 2 familjer i varsin sovkabin är inga problem.

Jag måste erkänna att jag vart lite frustrerad när jag satte upp tältet. Manualen var på 5 rader typ:
- Ta ur tältet ur påsen
- Sätt upp yttertältet
- Stoppa i pinnarna
- Häng upp innertälten

I ärlighetens namn - manualen var NÅGOT fattig. Det kommer gå snabbare och lättare nästa gång.

Etiketter: ,

söndag, april 06, 2008

Det blir nog tält för vår del

Det var ju realdexter som tipsade om husvagn när jag drömde om sommarstuga som mest. Kändes som ett bra tips men ändå inte. Jag gillar visserligen campinglivet men campingplatser är inget för mig.

Det är förstås ett hyffsat tält jag skall skaffa mig.

Vi kollade in några trekking tält i förmiddags. Riktigt coola och gott om utrymme. Plair verkar ok hon med och det är ju en förutsättning för att det skall fungera. Jag har endå en känsla av att hon inte kommer gilla det - vi får se.

Det lär blir ganska turistigt till en början men jag vill åka till platser där vi är själva. Tursitigt för att vi antagligen kommer slå upp tältet nära bilen. Man lär ju behöva ta med vattentank och sådant. Det lär ju vara jag som får bära så....

Snacka om att man blir mobil. Bara att tuna in på Google Maps och leta efter en mysig plätt på någon inte alltför avlägsen plats och packa bilen och dra.

Det här skall bli kul.

Etiketter:

onsdag, april 02, 2008

Eftermiddag och 15 grader. Nice Nice Fågelbajs

Och en dålig ursäkt för en kall öl i solen tillsammans med grannen, men så vart det. Sverige är fantastiskt så snart temperaturen går över 15 grader så är det bara. Det har legat över 7 grader ett par dagar nu. Jag tror inte jag pratat lika mycket med grannarna på hela vintern som de sista 2 dagarna.

Fy skäms på oss!

Som sagt var, nyckeln till lycka i Sverige är att acceptera vintern och gilla den. Att gå runt och hata den blir inget bättre av.

Jag lär jobba hela sommaren och dra till Thailand sent i höst. Det var kanon att jobba på sommaren, lugnare, trevligare, samt att man ändå hade massor av timmar för fritid varje kväll efter jobbet. Konstigt - men man kan undra vart de timmarna tar vägen på vintern. Låt oss hitta dem.

Ps. Fick en nice skatteåterbäring. Inte oväntat men likväl.. nice.

Ps2. Min jävla tand som jag tänkte fixa i Thailand i höst börjar bråka. Hoppas att det är tillfälligt. Annars = Typiskt.

Etiketter: , , ,

söndag, mars 30, 2008

Dags för lite religion
Det var dags för barnens första AIK match. Vi tog med oss brorsan och hans Lin. Emily och Plair valde att stanna hemma.

Ett jättetryck på läktarna. Inte så kul för dem. Sebastian sov nästan hela matchen.

Nu kan de säga - Heja AIK, i alla fall. Där satt den.

Fortsättning följer...

Etiketter: ,

söndag, mars 23, 2008

Årets första nyckelpiga och en långpromenad med BBQ avslutning

Vi bestämde oss för att grilla lite korv tillsammans med några av barnens kamrater från dagis. Josefine hittade årets första nyckelpiga. Lite tidigt, lite kallt.Som en skänk från ovan lyckades vi få alla barnen på en och samma bild.Och visst är det härligt att vara ute även om det är bitande kallt. Min familj har dålig rutin på detta. Jag får tvinga dem att röra sig när de fryser.


Etiketter: ,

lördag, mars 15, 2008

Lite pyssel hemma hos farmor
Middag hemma hos mamma. Gångavstånd. Hon hade dragit ihop en paelia. Efter middagen vart det lite pyssel för dem som var intresserade. Mamma hade en proffslåda.

Att vara pysslig har jag inte ärvt från mamma - för det är jag ju inte - tyvärr!

tjejerna fick med sig några härliga arm och halsband hem.

Etiketter: ,

Emily spelar Wii
Och hon gör det alldeles för sällan även om hon tycker det är jättekul. Vi hade nästan glömt bort att vi hade det så illa är det. Jag skall försöka leta fram något spel man kan klä på prinsessor med - då blir det nog annat drag i lådan.

Etiketter:

onsdag, mars 12, 2008

Lekpalatset, varför skall det vara så svårt?

Nyligen skrev jag om vår dåliga erfarenhet hos Lekpalatset (Länk här). Detta var inte vårt första besök där, utan vårt tredje. Tidigare har jag inte haft något att anmärka på och detta sista besök ställdes förstås mot de 2 första besöken på samma plats. Det ställdes också mot besök på liknande ställen i Thailand. Jag kunde inte låta bli att göra den jämförelsen eftersom den låg närmst. Det var verkligen u-lands kvalitet på vårt sista besök hos dem.

Varför skriver jag om detta igen kanske du undrar?

Det är inte värre än att människorna bakom just Lekpalatset har börjat kommentera här på min blogg. Hade det inte varit för att de vägrat erkänna brister hade allt varit bra med det. Jag kanske rentutav hade skrivit något vänligt om dem – om de nu hade visat sig vara intresserade av att ta åt sig min kritik. Men nej då. Det är idel motattacker. Jag återgav inte händelsen ordagrant, det var barnens fel, det var föräldrarnas fel, och bilderna visade inte på allt jag påstod menade de. I slutändan skulle Lekpalatset bli en bra plats bara jag lät bli att besöka den!?

Hrmm, varför flyttade jag en gång bort från Sverige?

Tur att jag hade kameran med mig annars hade väl allt detta inte ens ägt rum!?

Som svar på tal skall jag nu visa er en rad bilder. Det skall bli mycket intressant att sedan läsa Lekpalatsets säkert mycket konstruktiva dementeringar.

Denna först bilder var typisk för utrustningen denna dag. (Klicka på bilderna för förstoringar!)


Det verkade som om luften gått ur det mesta. Det röda är en bro som skulle gå in i det gröna passaget. I mina ögon var det antingen alla hål i borgen eller en dålig kompressor som fick borgen att kollapsa. I Lekpalatsets ögon var det föräldrarnas fel - de som lät sina barn leka på egen hand.

Sedan har vi det här numer berömda tornet. Det som barnen på egen kraft välte och föräldrarna inte stoppade. Jag ser då ingen unge ovanpå tornet. Det måste vält av att barnen lutade sig mot innerväggen.Föresten, ser du foten som sticker ut från tornrummet?Man kan ju undra hur kul det är att ligga i tornrummet när tornet vält och resten av barnen kommit på att det är lika roligt på tornet som i?Nu kan jag hålla med om att de med större barn kanske skulle noterat allvaret i deras lek, eller konsekvenserna av den. Dock. Det var mest vi med småbarn som inte kunde slita oss från borgen och fick ställa upp tornet sant kontrollera om det låg någon i tornrummet. All heder till oss - civil courage! :)

Det faller ändå tillbaks på reglerna Lekpalatset själva satt upp. Regler som verkade mer vara för syns skull, för att skydda dem själva. Inte för att efterlevas.För att summera får man inte klättra på saker som kan falla samman. Idag var det ovanligt många saker som kunde falla samman och eftersom de inte stod i reglerna fick man uppenbarligen klättra på dem.

Bläckfisken fick man dock inte klättra på oavsett. Det behövdes ju inte, den föll ihop på egen hand. Vem har ansvar för detta kan man undra? Föräldrarna eller Lekpalatset?Nu är jag ganska säker på att det var alla dåliga lagningar som fick borgarna att mer eller mindre kollapsa. För jag såg flera tallriksstora hål bara på den röda bron. Som tur var lyckades jag fånga en av dem på bild (annars hade den väl inte funnits?). Notera även alla små fina färgfulla runda prickar som är egentligen är förtäckta lagningar. Inget fel att laga borgen som barnen säkert har hoppat sönder, men kanske den borde vara färdigtejpad vid det här laget?Jag gjorde hela detta inlägg för att försvara mig mot anklagelsen av att vara en dålig, ansvarslös samt gnällig förälder. Detta är en öm punkt för mig eftersom jag vet att jag alltid kan bli bättre och att resan verkar lång. Jag hade önskat att lekpalatset skulle delat den uppfattningen.

Nu hoppas jag på 3 saker:

1. Att andra föräldrar är mer uppmärksamma när deras barn leker på lekplatser som de tror är övervakade och säkra.

2. Att Lekpalatset blir så förbannade och ser till att detta aldrig skall upprepas.

3. Och om gud förbjude - om Lekpalatset skiter i detta - då hoppas jag att Järfälla kommun gör något åt det. Nästan man får känslan av att de är delaktiga i verksamheten, eller ser mellan fingrarna.

All bilderna kan förstoras genom att du klickar på dem!

Här är en länk till det inlägg jag skrev som orsakde detta ramaskri.

Etiketter: , ,

söndag, januari 20, 2008

Järvafältet - fullt men trevligt


Och man förstår varför...

Det vart alltså en tur ut på Järvafältet tillsammans med Anders, Mary och deras barn. Matilda och Felicia är i samma åldrar som våra barn, och pratar thai de med. Smidigt är bara förnamnet.

Medhavd matsäck hade vi. Anders drog igång grillen. Nästa gång tar vi nog med oss något att grilla också :) Otroligt att de ställer ut påsar med björved vid grillarna, för alla att använda sig av! Sverige är fantastiskt - ibland.Etiketter: ,

lördag, juni 23, 2007

Linbanan i lekparken

Nere vid Norrvikssjön ligger mysiga Trollholmens skola. De har enbart klass 4 till 9 och någon enstaka klass per årskurs. Mysigt. Där hoppas jag mina barn hamnar vad tiden lider.

Vid denna skola ligger det ytterligare en trevlig lekplats. Denna är speciell eftersom den har en linbana. Helkul tycker tjejerna.

Etiketter: , ,

fredag, maj 25, 2007

Järvafältet och Bögs gård

Järvafältet och bögs gård har vi också hunnit med och det redan förra veckan. Det var min svägerska Ingela som tog med oss på en tur, tillsammans med sina 2 barn (våras kusiner). En vacker dag, en skön promenad och en underbar natur. Sveriges natur är nog nära på oslagbar. Du finner lite fler bilder på denna länk.

Etiketter: ,