Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

fredag, september 15, 2006

Nu har kompisen landat

Det vart en liten morgon fika med kompisen som just anlänt. Medan jag väntade på att han skulle komma ner till receptionen noterade jag att svenska Tai-Kwando landslaget bodde på samma hotell. Jag skall försöka ta reda på vad som är på gång.

Fru och dotter hade han på min inrådan redan bäddat ner. Vi bestämde oss sedan för att ta en tidig middag tillsammans på en närbelägen restaurant (det finns massor). Kanske lite lek hos oss innan, så barnen får bekanta sig med varandra. 1 år vid denna ålder är ju ganska lång tid. Thea är ju bara strax över 2 år gammal, så hon kan inte minnas oss speciellt mycket. Sebastian skall vi inte prata om.

Han såg lite sömnig ut, så efter att ha givit lite tips om vad man kan göra första dagen i vår närhet, lät jag honom gå upp och vila lite.

Förutom att fylla upp garderoben kanske man skall passa på att gå till tandläkaren. Fast till tandläkaren skall man bara gå om man har en tillförlitlig referens för detta. På detta område har jag hört allt från mardröms till solskenshistorier.

Jag tycker också man skall gå till apoteket på en gång och skaffa antibiotika för en eventuell halsfluss eller maginfluensa. Flyplansluften suger och det är lätt att bli smittad av någon medpassagerare (dålig sömn sänker också motståndskraften). Även om maten är ok så är det en annan bakterieflora, så att skaffa lite imodium och koltabletter kan också vara på sin plats. Undvik att tillbringa semestern i hotellsängen. Antibiotikan här har krut som ni aldrig tidigare sätt. Man blir frisk innan tabletten hunnits lösas upp på vägen ner i magen.

Tydligen har researrangören för deras River Kwai utflykt tabbat sig. Vi får försöka plocka ihop något tillsammans i helgen i stället. De vill tydligen inte bo på båt utan på ett bra hotell, men ändå ha alla de andra utflykterna, samt transfers. Det känns som man borde kunna finna ett färdigt paket för detta.

10 kommentarer:

Blogger Nille sa...

Otroligt! Jag skulle bara skriva en rad om att Jensa hade kommit och det slutar med en uppsats. Hur fasen skall jag lära mig att skriva kort?

15/9/06 05:31

 
Blogger Nille sa...

Pappa, kan inte du skicka mig en bild på Jensa och mig som små?

15/9/06 07:18

 
Anonymous Susanne sa...

Hur ska det gå till? När du var ute och lekte satt ju han inne och läste serietidningar :-)

15/9/06 09:08

 
Blogger Nille sa...

Han satt kvar hemma hos oss och läste serietidningar skall tilläggas!

Susanne jobbade på Semic på den tiden. De gjorde bannemig nästan varenda serietidning som fanns på den tiden.

Hon kom hem med en COOP papperskasse fullproppad med nya tidningar var och varannan vecka. Jensa gillade det. Ja, varken jag eller syrran hade någe emot det heller, men Jensa var den som var mest impad, utan konkurens.

15/9/06 10:08

 
Anonymous Niklas sa...

Nu har jag också äntligen hittat hit. Du har verkligen lyckats hålla bloggen hemlig. Härligt att få läsa om din inställning till Thailand och inte bara lyssna på ditt gnäll :-)

Skön rekommendation du har att alla som flyger till Thailand ska direkt gå till apoteket och köpa lite medicin och stoppa i sig. Vi vet att du är hypokondriker, men...

15/9/06 13:03

 
Anonymous pappa sa...

Hypokondriker går det i arv eller

15/9/06 13:37

 
Blogger Cissi sa...

Hej kära kusin!
Tänkte bara berätta att även lilla jag har hittat hit nu.
när hade du tänkt komma till Sverige nästa gång förresten?!?
kramkram

15/9/06 13:57

 
Anonymous Annie alias Ufot sa...

Usch ja, flygplansluften är inte att leka med. Dottern blir sjuk efter i princip varje flygning till eller från Sverige.

Besök från Sverige är kul!!

16/9/06 01:02

 
Blogger Nille sa...

Niklas: Hahaha, ja du har ju h;rt detta förut:) Välkommen

Cissi: Kul att du att se dig här. Välkommen du med.

Annie: Skönt att man fick lite medhåll ialla fall, tack

16/9/06 03:22

 
Anonymous mamma sa...

Hoppsan nu var det mycket snack, hälsa Jensa med familj välkommen! Kanske hypokondrin i de uddmanska generna fick mej att välja yrke...

16/9/06 08:57

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida