Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

torsdag, september 14, 2006

Mer om gratis Internet TV - SopCast

Nu har jag pulat lite med det här programmet som man behöver för att titta på streamad TV över Internet. Notera att man verkar kunna får en hyfsad bild som inte hackar på runt 150-300 kb/s. Detta är för mig ofattbart! De flesta spelare verkar spela samma streams. Jag valde SopCast och har nu installerat det. Jag behövde installera en plug-in för Mozilla Firefox och den hittade jag på deras forum. Det är oklart hur man hittar en programtablå men Myp2p verkar ha något användbart.

Kanalen som SopCast presenterar är bara öppen i samband med sändning, någon dag före, och någon dag efter. Man kan nog räkna med de stora matcherna men verkar inte kunna få det bekräftat innan matchdag, eller kanske rent utav vid matchstart.

På SopCast:s webbsida väljer man ”channel-live” för att söka kanaler som kan tänkas visa det man är sugen på. Kanalen som sänder svensk sport heter ”swe_sport” och man kan hitta den under flera grupper. Sök på ”swe_sport” eller AIK, om det är vad man är ute efter. När det börjar dra ihop sig skall du se att det ploppar upp trevliga resultat.

SWE_Sport verkar streama framför allt Canal+ och TV4:s visningar. Visas det du vill se där har du goda chanser.

Om någon har mer input här så är det mycket välkommet. Har du några frågor är det bara att skjuta. Jag skall uppdatera detta inlägg vid behov.

Etiketter: ,

6 kommentarer:

Anonymous Mofok sa...

Nille, dags att lämna ett avtryck i din förnämliga blogg. Fan, det är kul morgonläsning på jobbet.

Ja, Canal+ sänder både DIF-AIK natten till den 21/9, matchstart: 01.00 (Thai time) och sedan AIK-HIF natten till den 28/9, samma tid som DIF-AIK. Vi kan dra ihop "BKK-gnagarna" och kolla hemma hos mig om vi är hyggligt lugna så att tjejen kan sova... Om AIK slår DIF så lär hon bli väckt dock. :-)

Vilken dag är kräftskivan? Vi har ju fest med Vikings den 30/9 och de festerna brukar ju också vara ganska blöta, även om man inte kan vinna några flygbiljetter... Vi hörs!

- inklippt från annat inlägg -

14/9/06 06:30

 
Blogger Nille sa...

Tack för det!

Jag drar till Samet tidigt på Torsdag morgon så jag får hoppa matchen om jag inte kan kolla hemma.

Alla vi 3 borde försöka kolla HIF matchen den 28/9 annars blir det väll bara pannkaka av detta.

AIK-Häcken på Lördag kan man kanske bara hålla tummarna för!

Någon kräftskiva blir det nog inte för mig. Lovade Niclas i Hua Hin att gå men han backar ur, och då passar jag på att göra det samma. En annan kompis skall ha inflyttningsfest dock,,,

14/9/06 06:34

 
Blogger Fotavtryck i Asien sa...

Trodde bara det funkade i Europa.
de sänder hockey också vad?

15/9/06 10:26

 
Blogger Nille sa...

Jag har ingen aning om de sänder hocky, men det får vi hoppas. Annars är ju luckan till nästa säsong så lång :)

15/9/06 10:38

 
Anonymous Anonym sa...

jag behöver hjälp med Swe_sport hur fixar man den kanalen på sopca

12/10/06 14:23

 
Blogger Nille sa...

Jag utgår från att du laddat ner spelaren.

I chanell sökrutan skriver du swe_sport eller något annat. Du klickar sedan inte enter utan på förståringsglaset (den första knappen). Du bör då få upp relaterade kanaler. Glöm inte att du kanske inte kan se vad som komma skall förrän just precis innan det börjar.

13/10/06 04:14

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida