Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

tisdag, oktober 13, 2009

Uddmanloppet - för vuxna, på blodigt allvar

Nu på söndag smäller det. Uddmanloppet går av stapeln för 5:e (?) året i orad. Det blir 1600 meter fartfylld kamp i kuperad förortsmiljö följt av en smaskig BBQ. Skall Adam palla för favoritrycket? Skall Linus lyckas blanda sig in i toppstriden?

Ja, frågorna är många. Men nu behöver vi inte vänta längre - på Söndag smäller det.

Etiketter:

lördag, oktober 10, 2009

Wii fitness - nu är det krig!
Plair fick precis reda på att kompisen också skaffat Wiibräda så nu vart det nytändning. Eftersom kompisen är inne i ett stim finns det ingen tid att förlora :) På den bara!

1 timma om dagen brukade hon köra men på sistone har det varit lite si och så med den saken. Lär ju bli ändring på det!

Fungerar det? Ja det kan jag lova!

Etiketter:

torsdag, oktober 08, 2009

Månaden framöver kan bli månaden som går till historien, även om det inte känns så troligt

Fotbollssäsongen avslutas den 7 November i Hua Hin med en riktigt rolig match mellan några svenskar i Hua Hin (med grymma meriter) och en hopsamling från Bangkokligans veteraner. Verkligen jättekul!

Det känns som om det är dags att sätta punkt med det.

Det är ju detta med matcherna att man tvingar sig själva att träna på sidan för att kunna bidra på planen. Man håller sig i hyffsad form. Just nu känns det dock som om veckans dagar inte räcker till för att man skall kunna hänga med som man vill. Av och till gör man bottennapp på planen som gör att man funderar på vad man håller på med... I morse var en sån dag!

Egentligen hade jag tänkt lägga av inför denna säsong, men tankarna på att kanske kanske hamna i Bangkok igen gjorde att de planerna lades på hyllan - man vill ju vara i form om man trampar på där igen :)

Det känns som om jag tvingas sänka mina ambitioner och istället fundera på att plocka upp fotbollen igen OM jag flyttar tillbaks... Tankarna på att fungera som utfyllnad lockar dock inte.

Yoga och promenader ger mig mer och mer av det jag tror jag behöver mer av, dessutom sliter det inte på stackars kroppen lika mycket. Tror livet går åt det hållet. Sund kost, sunt leverne och nu sunt motionerande!

Well, well, only time can tell...

Etiketter: ,

fredag, juni 26, 2009

Faan vad stolt jag är över Svenska U 21 landslaget!!

Vi skrek oss igenom hela matchen. Glädje stundom sorg. Josefine undrade om hon kunde spela med Sverige (fotboll) när hon blev stor. Ja sa jag, men med tjejerna. Varför då, sa hon? Så är det sa jag, och fortsatte - men snart så har bitterfittorna ordnat så kvinnor kvoteras in där så ta det lugnt så får du vara med.

Nej så sa jag jag inte. :)

Sjukt bara att det ALDRIG kan bli samma grej när brudarna spelar. Till och med tjejerna fattar att när killarna lirar är det mer skarpt läge. Som förr i tiden när byarna slogs - först ut och slåss med brödkaveln sedan med svärden...

Nu kan man ju blunda och låtsas att det inte är så men det är ju inte riktigt min stil.

Krig är ju alltid på blodigt allvar, förmatcher räknas ju inte.

En annan sak var Sebastian som alltid berättar för mig att när han blir stor skall han bli en av killarna jag hejar på, AIK eller Sverige. Kul. Frågan är bara om han kommer närmre det om jag driver på honom, lär honom träna, taktik, och sånt, eller om det är bättre om han får ta det i sin egen takt på bakgården.

He he ja för de flesta av oss så är svaret glasklart. Vill man bli bäst, tjäna mest, får man kämpa för det. Kämpar man så får man det oftare. Det räcker inte med talang och IQ man måste vara smart och kämpa med.

Etiketter:

söndag, juni 14, 2009

Dulee Johnson tillbaks till Gnaget!

Hur tråkigt är inte det. Får vi bara behålla Obolo också så kan hösten bli riktigt kul. Vi behöver verkligen en mittfältare som kan sätta rätt adress på bollen.

Etiketter:

fredag, juni 12, 2009

Ikväll blir det nog Wii för hela slanten
Med Josefine verkar vi ha en blivande backhopparmästarinna - åtminstone om man tittar på hennes koncentrationsförmåga. Tungan rätt i mun precis som sin faster :)

Emily hoppar dock längre, nästan lika långt som pappa sin. Enda spelet där han får regera så här långt. Vem är bäst på mest kanske du undrar?

Plair kör väl 1 timme om dagen och har väl fått ganska bra kläm på det mesta. Mest kör hon aerobics och yoga dock. Börjar bli i finfin form.

Varje person i familjen har sin egen profil och vi kan alla mäta våra framsteg i form av vikt, BMI, balans och skicklighet.

Etiketter:

måndag, maj 25, 2009

Gefle - AIK, vilken bedrövlig historia

AIK's backlinje fortsätter att floppa. Deras största svaghet just nu tycker jag. Alla målchanser som släpps till är mer eller mindre misstag från backlinjen. Det är framför allt hos mittbackarna bristen ligger.

På centrala mittfältet såg Bojan bra ut sist men man vilar honom idag. Nu ser det ut som vanligt där.

En kvart in i andra är Gefle närmre 3-0 är AIK 1-1.

Vad ser bra ut?

Obolo fortsätter att ligga en nivå över alla andra. Tyvärr är det ju målen som ger poängen. Inga stilpoäng åt Obolo mao.

Etiketter:

söndag, maj 17, 2009

Det gick grymt bra i skogen idag

Det var länge sedan det gick lätt att springa men idag gjorde det det. Sist fick jag ju stanna 4 gånger och vila samt hade knappt styrfart. Livrädd vart man. Nästan skönt när man insjuknade bara timmen efter.

Det har varit för mycket händelser för att detta skall vara en tillfällighet. Att det gick lätt idag alltså. Matchen med Sollentunas veteraner förra helgen kändes också riktigt bra. Framför allt fanns det explosivitet i kroppen, även om jag ofta kunnat löpa så har det där extra saknats. Jag har ju levt på explosivitet så man har ju inte mycket att falla tillbaka på när det saknas.

Fotboll ger mersmak nu.

Det skall bli en intressant sommar.

Etiketter: ,

Fotbollsträning på BergkällavägenAlla ungarna tycker det är kul att lira och det är roligt. Vi använder målen i vår träning förstås även om det kan uppfattas som väl seriöst av andra. Ska det vara så skall det liksom.

Tyvärr är planen väl uppsprungen. Ont gör det när man ramlar och underligt studsar bollen - men vad gör det när man inte vet annat.

I höst hörde jag att tjejerna kan börja lira om de vill. Vad det blir i höst vet vi inte men det står mellan fotboll, dans och gymnastik. Gissar att Josefin väljer dans och Emily gymnastik Fotboll skulle vara smidigast.

Etiketter: ,

Betta på att MFF spöar Bajen borta idag

Malmö har sett riktigt bra ut det jag sett av dem och de blir bara bättre. Bajen ungefär tvärtom. Fick en ide om att tömma mina gamla pokerkonton.. (optimist javisst)

BetOnBet ger 2.16 på MFF så där gick 47 USD all världens väg
Sportingbet/Paradise Poker ger 2.15 och fick se 627 sek lämna
Noble Poker kör tyvärr fortfarande bara poker

Det kostar och är bökigt att hämta hem pengarna...

Matchen sänds på Canal Plus och deras Allsvenskan. Kanske man skall sätta sig ner och slå 2 flugor på smällen, se bajen få stryk och vinna pengar :)

Eller - ve och fasa - förlora allt!

Ja, ja, pengarna har legat där i 100 år så det var nog bara en tidsfråga innan jag glömt bort dem... Mycket att vinna lite att förlora!

Etiketter:

söndag, maj 10, 2009

Kofkella KoIF fick se sig besegras i en tidig seriefinal

Bortsätt från att vi inte hade någon målvakt såg laget vi hade på pappret ut som ett av de bättre sedan jag började. 2 gamla kompisar tillbaks. Några äldre faller av några yngre kliver in...

I motvind och motljus fick vi dock gå till halvtidsvila med 2-0 i baken. Inte rättvist alls. På sin höjd borde resultatet varit 1-1.

Vi malde på och när det var vår tur att gå med vind och sol i ryggen var vi ostoppbara. Undertecknad fick stänka in säsongens första mål, vårt 3-2 må, med 5-10 minuter kvar av matchen. Stenhårt i nättaket :) Håkan slog spiken i kistan i matchens sista minut. Slutresultat 4-2 och serieledning. Håkan gjorde för övrigt hatttrick, ett hattrick som inte lär bli hans sista. Killen håller fortfarande hög div 4 klass.

Som vanligt när man spelar mot invandralag var det mycket onödigt gruff. Jag fattar inte varför det alltid skall vara så? Vart finns respekten för sina nya landsmän? Innan förakten från deras håll är borta blir det svårt att integrera.

Etiketter:

Sebastian kollar in de stora grabbarna på Skinnaråsens IPVi var ute och kickade lite boll Sebastian och jag då vi noterade mycket aktivitet på idrottsplatsen. Jag vet inte om det var en turnering eller vanligt seriespel men en jäkla massa folk var det. Såg mest ut som Sollentuna FIF (vilket jävla namn?) och Rotebros lag. Vi var tvungna att kolla in dem på lite närmre håll förstås.

Det var 5-manna. Små mål och små planerna. Jag vet inte om bollen var mindre, och/eller lättare, än en 4:a men det vore väl i linje med detta fantastiska initiativ Helt rätt och jag hoppas det var seriespel och inte turnering.

Stora ögon från Sebastian (tack och lov :).

Det lär ju bli Rotebro för Sebastian och inte Sollentuna som pappa sin. Nära är bättre. Första åren är ju mest lek även om det är då man skall lära sig grunderna; som vad målen används till, att man räknar målen, att självmål inte är bra, att man inte tar med händerna, att sandslott hör till sandlådan mm. Leka boll kan man göra på gräsplätten hemmavid. Fotboll spelas med mål. Det ena ger det andra.

Etiketter: ,

torsdag, april 23, 2009

Skön start för Gnaget i år

3 MYCKET viktiga MÅSTE poäng.

Det var en skön seger nu mot Örgryte men kanske oavgjort hade varit mer rättvist? Betänk att Örgryte ligger sist och dessutom har 3 av sina bästa spelare på skadelistan!?

För Gnagets del kan det bli tungt trots en stark öppning. Tycker inte vi har något centralt mittfält att tala om, ingen som kan lugna ner och vända spelet i täta situationer. Ortiz med Tjärna för att samla upp andrabollarna är ju ingen jättekombination. Det blir så mycket andra och tredje bollar att Tjärna går på knäna. Nu kommer Bojan tillbaks och visst, då har vi någon som kan kliva in på Ortiz plats, men inte mer. Det är ingen Dule eller Botaeng direkt. Inte någon av dem. Det finns kanske i Bojan men att han skulle få vara hel och få chansen att visa det är ganska osannolikt.

Vad spelar allt detta för roll om vi tappar Ivan Obolo?

Tappar vi Obolo när transferfönstret öppnas i sommar faller vi nog med det.

Det gäller att samla MASSOR av poäng tills dess.

Och...

Seriesledning smakar alltid gött som de säger i sillstryparland. När dessutom de andra Stockholmslagen är totalt under isen känns det som om livet ler. Oddsen kan inte vara stora att BÅDE Bajen och Skansen hamnar över kvalstrecket i år?

Nog för att vi är bäst i stan (inte helt oväntat) men detta räcker inte för att dra hem guldet! Skärpning räcker inte - vi behöver spelare.

Etiketter:

söndag, april 05, 2009

Veteranfotboll på Harrows International School i BangkokDet vart en riktigt bra fotbollsdag. Vi hade 5 ex lirare som kom upp från Hua Hin, varav 3 spelat i div 1 och upp. Ytterligare 2 spelare från vikings, en dansk och jag.

16 lag fördelat över 4 grupper. Länk till veteranligan i Bangkok här.

Vi kom 2:a i vår grupp. Spelade oavgjort mot laget som vann gruppen. Dessutom brukar de gå till final varje runda. Efter gruppspelet hade vi dock bara skadade spelare så det vart läge att lämna walk over för finalspelet.

18:00 möttes vi upp på Gullivers för mat och öl. Sedan vidare ut i nattvimlet.Etiketter: ,

lördag, september 27, 2008

Idag kanske det avgörs
Telefonen fungerar som allt annat än en bra kamera på avstånd. Bilden är på en fotbollsmatch. Med 3-1 säkrade vi ligasegern med en match kvar att spela. En bra match mot en av våra huvudkonkurrenter, Storskogen.

Sämst på plan var domaren. Han dömde pojklagsmatchen innan så man fick sig ett par asgarv innan man förstod att han skulle döma även oss. Rörde sig knappt utanför mittcirkeln. Missade allt. Som tur var var det 2 lag på plan som ville spela riktig fotboll annars kunde det bliitv katastrof.

Tydligen dömmer han väldigt mycket. Synd.

Snacka om fotbollsmördare.

Egentligen lade jag skorna på hyllan vid sommaruppehållet men eftersom min träning inför Uddmanloppet fick fart på kondition och ben tänkte jag - vafaan, vi kör väl säsongen ut. Nästa säsong är det stopp - om de inte startar upp en + 40 serie, då kan jag tänka om :)

Etiketter:

fredag, september 26, 2008

Fjällen here we come!

Sådär ja, då har jag äntligen fått tummen ur och bokat oss en fjällresa.

Använde mig av Bengt-Martins som jag tycker hade en bra hemsida. De verkar spendera mycket på att synas. Dem skulle man byta tjänster med :)

Vårt val föll på en 90 m2 stuga med öppen spis, bastu och 8 bäddar. Och... bara 100 meter från liften!! Kanske inte urtypen av fjällstuga men här har du en bild så att du kan avgöra själv. Vi behöver lite utrymme eftersom pappa åtminstone har lovat följa med.

Plair och barnen i backen, det blir kul. När jag var liten åkte vi upp till fjällen varken vinter mer eller mindre. På den tiden fanns det snö i Stockholm på vintrarna också. Så det vart lite åka så att säga.

Jag trånar mest efter en mysig helg men det får man väl göra?

Etiketter: , ,

lördag, maj 17, 2008

Uddmanloppet 2008 - Lördagen den 10 Augusti

Loppet går runt Kistaområdet i Norrviken och är ungefär 1600 meter om jag inte minns fel. Man måste höra till familjen för att vara med. Vi kör alla avdelningar - gubbar, snubbar, brudar, kärringar, och barn. Alla har chansen att vinna något.

För några skulle jag vara grymt imponerad om det lyckades ta sig runt utan att gå, min fru och syster inkluderade.

Vi har inte kört på några år. Tävlingen fungerar bara om jag är hemma, och om jag är hel :) Det har varit lite si och så med den varan på sistone.

Det är ganska mycket prestige i loppet och därför är det flera som inte vågar ställa upp. Lillebrodern Adam måste ses som storfavorit, jag som en utmanare och Amanda 14 år som en joker. Adam och Amanda har talang medan jag mest hatar att förlora. Farsan var en ruggig löpare men nu för tiden är han ofarlig. Gubben är ju 65 bast.

Adam har vunnit alla lopp utom ett. Det första när han var 12. Då var jag typ 32 och inte helt sopig på att kuta. Jag tog han året efter men fick träna som en galning. På den tiden var man ändå en av dem som drog ned medelåldern, samt bidrog med lungor, till Bangkok Vikings.

Nu skall vi inte glömma bort tävlingarna i tävlingen. Amanda har gett sig faan på att hon skall spöa Linus. Linus är bergsäker på att han kan ge mig och Adam en match. Sedan har vi svågern Micke som tänker lägga åtminstone Linus bakom sig - ja, om han inte fejkar en skada strax innan loppet vill säga.

Jag skulle vilja säga att det är ganska öppet trotts allt. Den som ger sig faan på att vinna och förbereder sig väl har en god chans. Om alla gör det vinner Adam. Han behöver bara 2 veckor för att rensa sina stureplanslungor. Killen är 23 år och väger inte mer än 65 kilo. Ruggigt löpsteg.

Vi har nu också en jäkla massa ungar så förhoppningsvis kan vi köra ett minilopp för dem, runt blocket typ (150 meter). Det kommer bli många tårar för ett rättvist handikappssystem blir svårt att finna. Kanske detta loppet är lagom för de vuxna slöfockarna att vara med i.

Må bäste Uddman vinna!

Etiketter: ,

söndag, maj 11, 2008

AIK - Malmö FF och Gnagetland
Det var första gången vi deltog i Gnagetland och det gav mersmak. Mycket ungar och mycket kul. Alla barnen var med, frugan, samt bror med familj.

Matchen vann AIK med 2-0. Rättvist tycker jag även om det satt långt inne. Nu har vi ordentligt häng samt andrum för skönspel.

På arenan stötte vi på kompisar till barnen, 2 olika familjer.

Mycket gnagare på vårt dagis - som tur är.

Etiketter: ,

söndag, april 27, 2008

Sollentuna FF - Storskogen 4-3

Den satt långt inne även om vi nog var det bättre laget.

Konstgräs igen. En gammal matta denna gången. Sundbybergs IP. Tydligen är det inga grusmatcher alls den hör säsongen. Trevligt.

Om och om igen jobbade de sig in i matchen. Framför allt utnyttjade de sina chanser väl. 13 minuter kvar gör vi 3-2. Med 5 minuter kvar kvitterar dem. Någon minut från slutet sätter vi spiken.

Vi var helt utan avbytare och med tanke på det gjorde vi en gedigen insats. Gamla gubbar och 2 x 30 minuter utan byte. Inte illa.

Etiketter: ,

söndag, april 20, 2008

Sollentuna FF - Björnligan 4-1

Det var säsongspremiär på Helenelunds konstgräs. Sollentuna och Helenelund har ju gått ihop och bildat Sollentuna FF så nu har vi en konstgräsplan. Härligt.

Undertecknad la spiken i kistan, 3-0 satt där den skulle.

För att vara årets första tillfäll med boll var det helt ok. Löpningen gick ok trots sjukdomar. Det kan bara bli bättre från här. Tills kroppen säger stopp trampar jag på. Jag är orolig för fot och knäleder. Jag läker så himla segt nu för tiden.

Etiketter: , ,

onsdag, april 16, 2008

Dags att snöra på dojjorna igen

Det blir en heltokig start på säsongen. Hela vintern utan boll, begränsat med löpning, och senaste månaden nästan i sjukbädden. Otränade 40 åringar som försökt leva på gamla meriter har jag sett förr - ingen vacker syn.

Obegripligt att vi inte tränar, inte spelar inomhusturneringar på vintern, helt obegripligt är det. Nu har vi dessutom gått ihop med ett annat lag.

Hur svårt skall det vara att dra ihop 8-10 man för en träning?

Nu vann vi visserligen serien förra året utan träningar men visst skulle vi kunna bli bättre. Om inte annat.

Skaderisken skulle minska radikalt.

Vi skulle bli bättre med bollen.

Vi skulle orka springa mer.

Vi skulle få bättre gemenskap.

Det skulle helt enkelt bli roligare.

Jag får köra en genomkörare i morgon. En konditionsgenomkörare. Kanske en lättare sväng på Lördag. Jag måste veta vart jag står innan Söndag. Jag vill ju inte ta livet av mig...

Etiketter: ,

söndag, april 06, 2008

Jösses vilken svacka jag haft - rena hälsobakslaget

I morgon är det dags för första träningspasset på nästan 4 veckor. Fy faan - alldeles för lång tid för att det skall gå lätt att komma ikapp igen. Det blir blod, svett och tårar - bara att bita ihop liksom.

Boby Pump pass redan på Tisdag - inget jag ser fram mot, att nästan gå rakt in i det men så får det bli. Uppvärmning imorgon så att säga.

4 veckors sjukdom vart det nästan. Upp och ner som en jojo. 10 dagar av dessa var jag hemma - och då var jag sjuk på riktigt. Den andra tiden har jag bara varit för sjuk för att träna. Vågar inte fresta på nu på gamla dagar. Ungarna har varit sjuka de med - det går i vågor för dem med. Trötta, hängiga, och sover mer.

Annars har det känts som om hälsokuren börjat sparka in. Omega 3 och grönt te istället för kaffe bör enkom kunna ligga bakom den känslan jag nu känner. Lite mindre ADHD kickar så att säga. Kaffet låg nog bakom det mesta.

Det intressanta är att jag kunnat jobba jäkligt bra sent in på eftermiddagarna de senaste 2 veckorna. Jag brukar annars sega till strax efter lunch. Dagarna har varit jämnare och längre, inte så jäkla hypade på morgnarna som det brukar vara.

Det kan också bero på att jag inte tränat på luncherna. Jag lär snart bli varse om vilket. Hade jag inte vilat från träningen hade jag inte fått veta vad som gjort vad. Att börja med Omega 3 samtidigt som det gröna teet kanske inte var optimalt - men vafaan. Det optimala måste vara att prova en sakt i taget, det borde bli mindre som att famla i mörkret.

Ps. Undvik raffinerat socker och snabba kolhydrater - speciellt om du är en hypad människa. Det ger snabba och korta förhöjningar av blodsockret till ingen nytta. Upp som en sol och ner som en pannkaka liksom. Dessutom, tränar du inte omvandlas det till fett på pisskvart.

Etiketter: ,

söndag, mars 30, 2008

Dags för lite religion
Det var dags för barnens första AIK match. Vi tog med oss brorsan och hans Lin. Emily och Plair valde att stanna hemma.

Ett jättetryck på läktarna. Inte så kul för dem. Sebastian sov nästan hela matchen.

Nu kan de säga - Heja AIK, i alla fall. Där satt den.

Fortsättning följer...

Etiketter: ,

fredag, mars 28, 2008

Då vart man lite pokersugen igen

Inte igen kanske - men nu började fundera på om jag kunde omdisponera min tid lite för att köra en turnering lite här och där. Man har blivit lite cashblind nu i Sverige så man får väl hålla i hatten om man provar liite. 10 öl på bolaget och endast 106 kr känns som rena fyndet...

Så jag letade reda på alla mina gamla pokerkonton. 2 anledningar: kolla vilka det fanns pengar på, sedan välja på att spela eller ta ut pengarna.

Det var mindre pengar än väntat som låg där ute i cyberymden och sprattlade, bara ca 200 usd spritt över 4:a konton. Trodde det var det dubbla även om jag var rädd för att det kunde vara nollat.

Jag tror ådran har vaknat till liv. Den här gången blir det nog bara turneringar. Min turneringsresultat är avsevärt bättre än mina ringbords resultat. Spelade 90% ringbord och gick väl bara lite plus. Turneringarna spelade jag mer sällan men det gick bättre. Spelar fortfarande bara för småpengar.

Ville bli vinnare innan jag höjde insatsen...

Det verkar ta tid...

Etiketter:

tisdag, februari 12, 2008

Body Pump - Workout för män!

Det har varit en hel del sjukdom och andra dåliga ursäkter men nu var det alltså dags igen. Det vart ett ganska långt uppehåll fram till förra veckan - och det kändes efteråt. Andra passet efter omstarten körde jag innan lunch idag.

Sjukt bra träning måste jag säga. Lätta vikter, många set, många repetitioner. För er som inte känner till träningsformen är det som ett gympapass (aerobics) men utan dans och rytmik, och med vikter.

1 timme kör de och man är helt färdig efteråt. Träningsvärken är garanterad i 4 dagar om du kör för första gången och tror du är Stålmannen. Kör du som man skall - strikt och med lätta vikter - känns det grymt skönt i hela kroppen i dagar efteråt.

Body Pump var det alltså - prova det!

Etiketter: ,

söndag, december 02, 2007

Fotbolls EM

Vilken härlig lottning vi fick.

Spanien
Grekland
Ryssland
Och lilla Sverige

En bra mix mellan roliga lag och möjligheter att gå vidare. Blir lite sugen på att dra till Innsbruck och kolla de avslutande 2 gruppspelsmatcherna, på camping och så. Det skulle vara kul att vara med på en sådan fest en gång.

Etiketter:

torsdag, november 22, 2007

Skadeglädje..

Jag måste erkänna att Englands misslyckande i EM kvalet framkallade skadeglädje från min sida. Det känns faktiskt bättre än Sveriges seger mot Lettland (vi var ju klara oavsett). Sällan jag gottar mig åt andras olycka, men det gör jag nu.

Snacka om självgoda beslutsfattare. Engelsmännen alltså.

Undrar om mantrat fortfarande gäller. – skall vi gå till ett stort mästerskap ska det vara med en Engelsk manager, annars kan det lika väl vara!

Jag menar, vad vore premier league utan utlänningarna?

Hur kan de ens tro att de har ett landslag som kan spela hem mästerskap bara av att ställa ut skorna?

Engelska människor, LANDA!

Ps. Logade precis in på Facebook och vad ser jag? Kompisarna har startat upp en grupp om just detta, So now you miss Svennis??! Bye Bye England... Gott folk, bara att anmäla er där.

Detta får mig att tydligare se den oerhörda styrkan dessa sociala nätverk har som opinionsmätare. Nästa fråga blir väl bara hur man skall mäta dessa åsikter. Får återkomma om detta men intressant är det.

Etiketter:

måndag, november 19, 2007

Spanien - Sverige 3-0 - det var väl inte så farligt?

För att se det från den positiva sidan.

Matchen på Onsdag mot Lettland blir ju helspännande.

Lite sent kanske för er i Thailand men för oss i moderlandet är det verkligen något att se fram mot. Är man en fegis kan man ju alltid lyssna på Spanien matchen samtidigt, men då tar man ju bort spänningen.

Frågan är om inte Scandinavian Vikings skulle kunna gå ut mot Letterna och oavsett stå i duschen med ett avancemang i bakfickan.

Etiketter:

söndag, oktober 07, 2007

Seriesegern i hamn

En ganska trevlig avslutning på säsongen, seriefinal i sista matchen. Norrvikens IP och deras gräsplan. Lite nostalgi eftersom det var där man härjade då det begav sig på riktigt. Men det var ju hundra år sedan. Nåja, 15 i alla fall.

En bra match, med vältränade gubbar, men en katastrofal domare. Han var så usel att spelarna inte ens tjafsade med honom. Stod mest i mittcirkeln, och klyschan om att han måste glömt linserna vart sanning. Som tur var det två lag som stod upp och spelade just annars kan det ju ofta urarta just pga. domaren har nollkoll.

2-0 mot Storskogen vart det alltså. Serien är över.

Kanske sista matchen man gjorde för IFK Sollentuna eftersom de startar nytt tillsammans med Helenelund. Ganska troligt att jag spelar med Sollentuna FC: s (?) veteranlag nästa år. Det bästa med allt är att det ganska så säkert blir åtminstone hemmamatcher på konstgräs.

Den 1 november blir det Ålandskryssning. Hittar jag någon att dela hytt med blir jag med. Regeringen har gett tillstånd. Klar fördel om man är ute i god tid med sådant…

Etiketter: ,

onsdag, augusti 29, 2007

Sådär ja, där gick oskulden

Sollentuna – Lunda 6-0 (tror jag) och vi sprang sönder dem totalt. Jag fick äntligen spräcka nollan. En härlig otagbar volley från snäv vinkel. På det vart det målpass och en halv målpass. Inte mycket att orda om eftersom jag borde stänkte en 3-4 till på några andra av mina chanser. I vilket fall, ytterligare 3 poäng. Förra veckan slog vi Alliansa med 5-0. Det är bara att trampa på, det återstår att bli bästis med bollen igen. Om det går på grus vill säga.

Etiketter:

måndag, augusti 20, 2007

Helenelund vs. Sollentuna 1-2

Igår var det match igen. Ytterligare ett derby men denna gång mot ärkerivalen Helenelund. På den tiden då jag var aktiv spelade vi ofta i samma serie och var värsta konkurrenten tillsammans med Rotebro kanske skall tilläggas. Tureberg och Edsberg harvade mest i de lägre divisionerna. Rollerna byts.

I vilket fall. Det var sköna 3 pinnar vi drog in igår men inte helt utan pris. Mina vrister höll bättre än förväntat. Tror mina gamla vristskydd i thermo ordnade den saken. Jag hade ganska ont sedan förra matchen. Igår drog jag istället ut ljumskarna. Det känns inget bra alls men jag skall nog kunna spela på Onsdag igen, då vi möter Alliansa, de andra 50% i trapphuset ni vet :)

Varför alla dessa problem då?

Kylan förstås. Frusen som jag är tar det ju en hel match innan jag blir varm och fin. Inte kan jag springa 5 km innan var match. Inte heller kan jag täcka hela kroppen med dessa thermo skydd. Kommer ju se ut som en ishavsdykare, och vara ungefär lika rörlig. Vete tusan hur detta skall gå!?

Matchen då?

Kände mig tyngre än sist och bollen studsade mest sin egen väg. Ger mig själv betyget knappt godkänt. Och det betyget delar jag enbart ut för att det var andra gången med boll sedan Maj 06 då hälsenan gick av. Annars hade det vart underkänt.

Etiketter:

onsdag, augusti 08, 2007

Sollentuna - Tureberg 2-1

Då var debuten avklarad. Det som från början såg ut att bli en komfortabel seger satt till slut långt inne. Spiken i kistan slogs in först 10 minuter från slutet.

Det var lite nostalgiskt att samlas på gamla IP och åka gemensamt till matchen. Bil bingot skulle precis starta och flertalet gamla trotjänare var på plats för att serva.

Det viktigaste för min del var dock att kroppen höll för bollspel och att det inte studsade helt galet. Jag menar, inte nog med att man inte sparkat en boll sedan maj förra året, det var grus och stumma bollar också. Det var nära att jag lyfte in ett definitivt avgörande men den studsade fel och slank precis utanför. Det kommer ta tid att lära sig gilla grus igen, om ens möjligt. Det finns hopp om konstgräs redan till nästa säsong.

Jag ger mig själv godkänt men tror ändå att det bara kan bli bättre när man kommit in i laget ordentligt och fått igång fotbolls-flåset. Det bör dock inte bli alltför svårt. Det var vara 2 spelare jag inte kunde dra mig till minnes att jag sett tidigare.

Eftersom bröderna Ström är ordentligt involverade i laget är det ordning och reda, och med det bra stämning i truppen. Matchrapporterna presenteras på deras hemsida dagen efter match, sägs det. Kolla in Sollentuna Veteranernas hemsida här.

Eftersom matchen spelades sent kom man hem till en lugn och skön lägenhet med trötta barn. Nu skall jag varva ner och sedan sova gött!

Etiketter:

tisdag, augusti 07, 2007

Då var det dags att snöra på dojorna igen

Sådär ja, då var ytterligare en milstolpe avklarad. Kontaktade IFK Sollentunas veteranlag i förra veckan om att börja spela med dem. 7-8 kompisar från förr spelar där nu så valet var självklart. På onsdag möter vi ärkerivalen Tureberg (där jag för övrigt känner några killar också). Trodde inte jag skulle bli kallad till match så snart men räddades väl av semestertiderna. Har denna och nästa match att visa vad jag går för antar jag. Det kan jag behöva.

Grus och 11-manna blir det. Jag har knappt sparkat på en boll sedan Maj 07. Att gå upp på grus med en osäker hälsena, och en nyligen återhämtad från – maginfluensa – blir en utmaning. Det skall bli intressant att se vad killarna går för. Jag vet att 2 av dem hoppade in i A-laget nyligen.

Vem vet, jag kanske kan lura ner dem till Bangkok för turneringsspel nästa sommar, kanske i allians med Tureberg. Sollentuna Vikings, det låter det!

Etiketter:

torsdag, juli 19, 2007

Inte fel med ett gym på bottenvåningen

Igår och idag har jag inventerat personalgymmet, och jag kan berätta att det ser bra ut. Inte så mycket folk eftersom det är semestertider men det är rymligt och räcker nog till framöver med. Alla maskiner man måste ha finns och är i bra skick, fria vikter, löpband och motionscyklar. Vi har bastu, steamer och badbassäng. Vardagen på jobbet har alltså infunnit sig, äta på 10 och träna på 40. Vi har så otroligt mycket möten så det skall inte göra skada att träna lite istället för att vara mer social. Jag kommer ju heller inte träna varje dag.

Nu längtar jag ut i skärgården. Vi åker på Fredag eftermiddag.

Etiketter: ,

onsdag, juli 04, 2007

Om ni längtar till Thailand har jag ett förslag

Jag har tänkt skriva om det ett par gånger men eftersom mina tankar ofta är flyktiga - och många, kan de också vara lite svårfångade.

Vi har en liten slinga här där åtminstone jag tar ett varv lite då och då. Sällan man möter någon i spåret dock. Faktum är att jag kan inte minnas att jag mött någon alls där. Anders som bor på andra sidan springer visst där han också. Fast jag börjar undra.

Det är alltså ett skogområde med en liten slinga. Tydligt är att slingan måste byggts av djur från början. Av och till är det omöjligt att avgöra vilket spår man skall följa. För att göra ett långt varv har jag försökt hålla utkant. Skogsområdet är ganska litet så man är inte speciellt rädd för att springa tokgalet. Väldigt ofta har jag då hamnat utanför området.

Det är en myriad av stigar där några blivit mer upptrampade än andra. Folk kliver på och av lite här och där verkar det som. Jag hade nästan lyckats springa ett helt varv på en bredare stig och tänkte att det här måste jag ju skriva om. 6 rundor innan jag lyckas springa varvet utan att ta en genväg som leder bort. Rekord. Men icke sa Nicke, visst hamnade jag åter igen utanför.

Nästa gång.

Det är inte bara slingan som är en utmaning utan även själva underlaget. Det är väldigt mycket rötter och stenar att hålla reda på också. Regnar det så kryllar det dessutom av sniglar och iglar. Det är väll kombinationen som gör det så svårt att hålla sig på ”rätt” väg. För mycket brus liksom.

Och egentligen - vilken är den rätta vägen? Det här påminner mer och mer om skillnaden mellan Thailand och Sverige. Jag har alltså hittat en liten anarkidunge, en liten oas mitt i verkligheten.

- Array goday

Välkommen att stilla suget.

Ps. Nu börjar jag få upp flåset. Hälsena och knä känns bättre för vart pass.

Etiketter: ,

lördag, juni 16, 2007

Hälsan kommer först

Kom äntligen ut för ett litet löppass. Bara det tredje sedan jag kom hem. Fy skäms på mig.

I vilket fall så kändes det oförskämt bra. Kan jag ha sprungit en 4 km kanske? Nästa gång skall jag ge mig ut på huvudspåret där det är mer kuperat. Fungerar det utan att hälsena eller knä bråkar blir det att börja trycka på ordentligt. Underligt är det att jag är mest osäker över knäet. Platsen där de tog reservdelen, framsidan av patellan, känns ganska rostig. Sedan skall jag sälla mig till väntelistan för Sollentunas veteranlag. Jag kommer inte otränad och trasig, aldrig. Vet fortfarande inte om de spelar på grus eller gräs. Grusdojjorna ligger på båten (samma som konstgräs).

Efter joggingturen vart det ett mineralbad. Handlade på rekommendationer ett badsalt som har ursprung från Döda havet. Tydligen gott om nyttiga mineraler som man tar upp genom huden. Dead Sea Spa Magik heter märket. Mineraler är ju själva tändvätskan i kroppen och något man inte tar upp hur som helst, och framför allt inte omedelbart. Nötter är en annan god källa, speciellt för magnesium. Känner mig tveksam på hur det skall fungera, tror jag var för sparsam med saltet. En liten burk för 160 kr känns i överkant. I vilket fall vart det avkopplande 30 minuter.

Nja, kanske de sista 10 när Josefine och Sebastian hoppade i inte var lika avkopplande, men nog så trevliga…

Etiketter: ,

lördag, juni 09, 2007

Stockholm Maraton 07

Loppet idag måste ha varit det varmaste i dess historia. Inte förvånad över att en herre från Zimbabwe vann. Mer förvånad över att han däckade ihop efter målgång och över att en norska vann damloppet med hur mycket krafter som helst kvar.

Året jag sprang räknas nog till ett av de kallaste. Jag frös hela vägen. Knäna däckade under helt, de var som rostiga gångjärn sista milen. Jag kunde inte lira boll ordentligt på nära 2 år minns jag. Trist, det var ju boll jag ville lira på den tiden. 1986 tror jag det var och jag var 21 år gammal.

Etiketter: , ,

tisdag, maj 22, 2007

Svenska folksjukdomar

Ett par åkommor vi redan börjat bekanta oss med är rinnande näsor och torra läppar. Lypsyl och näsduk heter botet eftersom åkomman verkar kronisk för årstiden.

Jag har också ganska känsliga ögon och får lätt spänningar i dem. Jag oroar mig ganska mycket för detta. I Thailand känner jag ALDRIG av det, i Sverige ofta. Måste vara fukten. Vissa ögondroppar har fungerat bra så jag får testa vidare.

På senare år har jag fått problem med något eksemliknande på delar av händer. Läkaren i Bangkok sa att det troligtvis var tryckskador från gymmet, en annan att jag skulle smörja in mig med mjukgörande 100 ggr om dagen. I vilket fall, det blir INTE bättre i Sverige. Nu gäller det att smörja in sig ofta. Faktum var att efter en månad i Sverige förra gången var det borta, hoppas det händer igen.

En annan lustig sak är detta med vätska och uttorkning. Jag blir mer törstig i Sverige än i Thailand. Jag undrar nu om huden tar upp fukt? Vilket skulle vara den enda rimliga förklaring till denna erfarenhet. Kan lägga till att jag svettas VÄLLDIGT sparsamt även i hög värme.

Jäklar vad tyst det är. Mediterar man i Sverige lär man bli tokig. Det skall däremot bli skönt att snöra på sig löparskorna igen. Kanske man kan börja lira med Sollentunas veteranlag, det vore kul. Flera av killarna från min mer aktiva tid lirar tydligen där idag. Kallt, grus, och stela ben lockar inte.

Etiketter: , ,

onsdag, februari 28, 2007

Amatörgolfturnering för Svenskar i Thailand

En gammal kompis är i Thailand för att spela golf, han hade 3 dagar i Bangkok. De är en grupp på 10-15 man som reser tillsammans. Alla känner inte varandra utan var snarare på väg ner till samma amatörtävling.

Med andra ord vart det en tur på stan.

Lasse och jag var helt klart bland de yngsta i gruppen. Man börjar bli lite smågammal när man umgås i grupper där den äldsta är en bit över 50. Hade vi haft en 20-åring med oss hade han nog INTE reflekterat över att ungdomarna Lasse och Nille inte riktigt passade in, så illa är det. Tyvärr.

Jag har inga problem alls med detta utan tycker snarare det är intressant att lyssna på folk som varit med ett tag. Det slog mig också vilken skillnad på snacket det är, när man träffar dessa mogna män när de reser med sina fruar, eller som nu, med sina kompisar. Som natt och dag ungefär.

Det var bara gubbar i gruppen, förstås.

En kompis till mig i Hua-Hin, Uffe på SweThai Golf, arrangerar en liknande amatör golftävling i November varje år, bara för svenskar. Det verkar helkul och jag funderar på om jag inte skall försöka att sätta ihop ett lag tills nästa år. Om jag är kvar. Enda problemet är att den spelas över 4 speldagar, och nästan en hel vecka. Det kan bli lite svårt att få Bangkok folk att sluta upp till detta, men inte omöjligt. Nästa problem är väll hur man skall överleva veckan. Det festas ganska hårt och det är ett under att inte fler människor stryker med, blir hemlösa, bortgifta, mm.

Det vart middag på Gullivers (mycket god mat) på Sukhumvit soi 7. Vi tog och tog oss sedan till en av gubbarnas favoritbarer, en utomhusbar, nere på Patpong. Jag bröt mig ur och begav mig hemåt strax efter midnatt. Det var en trevlig kväll och framför allt kul att hinna träffa Lasse. Gubbarna drog vidare mot Pattaya.

Andra bloggar om: , , , , ,

Etiketter: , ,

torsdag, september 14, 2006

Mer om gratis Internet TV - SopCast

Nu har jag pulat lite med det här programmet som man behöver för att titta på streamad TV över Internet. Notera att man verkar kunna får en hyfsad bild som inte hackar på runt 150-300 kb/s. Detta är för mig ofattbart! De flesta spelare verkar spela samma streams. Jag valde SopCast och har nu installerat det. Jag behövde installera en plug-in för Mozilla Firefox och den hittade jag på deras forum. Det är oklart hur man hittar en programtablå men Myp2p verkar ha något användbart.

Kanalen som SopCast presenterar är bara öppen i samband med sändning, någon dag före, och någon dag efter. Man kan nog räkna med de stora matcherna men verkar inte kunna få det bekräftat innan matchdag, eller kanske rent utav vid matchstart.

På SopCast:s webbsida väljer man ”channel-live” för att söka kanaler som kan tänkas visa det man är sugen på. Kanalen som sänder svensk sport heter ”swe_sport” och man kan hitta den under flera grupper. Sök på ”swe_sport” eller AIK, om det är vad man är ute efter. När det börjar dra ihop sig skall du se att det ploppar upp trevliga resultat.

SWE_Sport verkar streama framför allt Canal+ och TV4:s visningar. Visas det du vill se där har du goda chanser.

Om någon har mer input här så är det mycket välkommet. Har du några frågor är det bara att skjuta. Jag skall uppdatera detta inlägg vid behov.

Etiketter: ,