Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

fredag, juli 31, 2009

Mora Träsk Live




torsdag, juli 30, 2009

Installerade i hytten




Tyvärr kom inte våra kompisar med båten.

Hur mycket behöver man för en 24 timmarskryssnins igentigen?




tisdag, juli 28, 2009

Hela vägen till farfar cyklade de



och tillbaks!

Emily hade gjort det förut, Sebastian och Josefine hade bara tjatat om att få göra det. Idag vart det av. En spontan lunchinbjudan slutatade i ännu en cykeltur till farfar. Inte mycket gnäll men lite.

Som liten var även små avstånd gigantiska - det minns man väl.

Rotsunda Gård till Kista området i Norrviken är i alla fall 3.7 km per väg så att Josefine gnällde lite på hemvägen är ju ingen katastrof. I övrigt fick jag knuffa på henne den sista kilometern för att hålla tempo med Emily och Sebastian :) Sebastian är bara 4 och det skall man inte glömma. En jäkel att pinna på!

Vår Josefine är en bekväm lite tös som inte har några som helst problem att få draghjälp när möjligt, må det vara borsta tänder, torka rumpan, eller skala banan. Ligger lite i generna från den svenska sidan av vår släkt. Mamma nickade instämmande när vi pratade om det sist. Jag är nog inte oskyldig men jag är inte stormästaren.

Etiketter:

måndag, juli 27, 2009

Plats för 8 backar godis




Dags att åka hem efter 2 intensiva dygn på Åland.

Av allt bra hade vi ett himla flyt med vädret. Tills dagen innan vi åkte pekade allt på regn regn och regn. Istället vart det sol, växlande molnighet och bara lite regn.

Dessutom lyckades jag packa utrymme för 8 backar öl (vilket bara vart 5). Takboxen var.... full!

Etiketter:

lördag, juli 25, 2009

Humelvik camping Åland




Uppställt och klart.

3 familjer och 7 barn = bäddat för succé!

I alla fall mitt tält. Anders tog en extrasväng över ön i ett försök att lokalisera paradiset och fick en sen start. John kliade sig i huvudet och funderade på hur tältet skulle se ut färdigt?

Själv funderar jag på att gå med i SM i tältuppslagning nästa säsong! Verkligen en terapi som fungerar bra på mig.

Efter ytterligare 2 timmar var allt klart. Våran bil tömd och deras tält på plats.

Etiketter:

Åland nästa




Lite mer prylar denna gång. 3 dagar blir vi borta...

fredag, juli 24, 2009

Lekstuga hos Stålbergs



När katten är borta dansar råttorna på bordet!

Niklas var i Spanien så det vart tjejkväll hemma hos Dee. Phung och Plair tog med sina tjejer och jag och John tog våra grabbarna till annan aktivitet. Det vart en stund tillsammans vid upphämtningen. Verkligen kul.

onsdag, juli 22, 2009

Rösjöbadet i Sollentuna



Ett trevligt bad, och nära. Emily vart överkörd av ett gäng grabbar i sitt andra åk i vattenruschbanan - tyvärr. Hon blev skiträdd. Vi fick pengarna tillbaks men det var en usel erfarenhet för henne.

Etiketter:

tisdag, juli 21, 2009

Kompis från Kina på besök



Min gamle kompis Stefan var på besök i storstaden. Det vart ytterligare en skärgårdskryssning (börjar bli lite fantasilöst) följt av Kinesmat på Bambo Palace på Kungsgatan.

Stefan jobbade på IKEA i Bangkok runt 99-00. Han flyttade sedan till Kina med IKEA och träffade där kärleken. Carla och Stefan har 2 barn, Colin 5 och Märta 6 månader.

söndag, juli 19, 2009

Nu åker vi snart hem




Det var endast nödsamtal från regionen tyvärr

torsdag, juli 16, 2009

Rastplats okänd men det kvittar




Vi är hungriga.

Thailandsregnet kom över oss strax efter Gävle




Nu drar vi




Det här skall vi väl få in?




Dags att börja packa bilen. Vi är klara i övrigt. Plair skall bara duscha. Tror jag tajmat henne väl.

onsdag, juli 15, 2009

Nu lyser solen igen




måndag, juli 13, 2009

Spontan BBQ hos Stålberg




Självplock jordgubbar




söndag, juli 12, 2009

BBQ hos pappa




Vad kan man odla i Isaan, Nordöstra Thailand?

Ronoh har lite planer på att dra igång ett gummiplantage, palmodling eller annat i Isaan. han är inte ensam om att undra detta. Hur många är vi inte sopm funderar på vad annat man kan göra på våra släktingars ägor.

Ronoh ställde på Thailandsforum frågan om det fanns någon som hade kunskap i ämnet. De 44 kommentarerna som kom var de flesta så bra så att jag tyckte fler borde läsa dem. Vad kan man odla i Isaan, nordöstra Thailand?

lördag, juli 11, 2009

Farmor och gammelmormor på besök




Kärt barn har många namn. Gammelmor hade varit ett bättre namn - speciellt nu när man blir så gamla. Eller vad sägs om gammelfarmors-gammelmormor? Det var alltså min mamma och mormor som var på besök. För barnen har de andra namn förstås. Gammelmormor eller gammelfarmor, vad blir gammeltanten till barnen mina?

I alla fall. Jag lyckades få med mormor på vår 24 timmars kryssning till Åland den 30:e Juli och jag lyckades få henne att skaffa en bärbar dator, igen. Båda hade hon tvekat på tidigare, men nu hade hon tänkt om. Vi är inbokade på buffé x 2 och frukost och det verkar fullt så återstår att se hur vi ordnar med måltiderna (litet problem).

Mormors syster Britta hade fått en bärbar av sina barn och gillat den mycket. Så mycket så hon gång på gång förklarat för mormor att hon borde ha en. Det var bara någon månad sedan jag planterat tanken hos henne. Eftersom jag redan planterat iden hos henne var det ingen tvekan om den saken, speciellt inte efter hon fått titta på min - hon skulle bara ha en egen!

En dator kostar bara ca 5000 kr och pengarna kan hon ändå inte ta med sig i graven.

Dessutom kläckte mamma den strålande iden att hon själv borde bekosta en inopererad insulinpump som reglerar hennes insulinintag. Tydligen erbjuder man inte gamlingar detta. Skumt? Mormor får hjälp med detta morgon och kväll eftersom hon inte alltid kommer ihåg detta - Snacka om kostnadsbesparing för samhället om man erbjuder även gamlingarna detta!?

fredag, juli 10, 2009

Idag Gröna Lund


Barnen var verkligen taggade och nyfikna på Gröna Lund som det pratats om länge. Hoppades de skulle vara redo för lite röj nu när de har åldern inne. Sebastian missade precis 110 spärren tyvärr. Tjejerna skulle nog gärna nå 120 spärren så snart de bara kan. Där börjar det bli allvar.



Väl inne på Grönan mötte vi upp med Håkan, Kevin och Elin. De var proffs. De satt på säsongskort. Säsongskort kan nog bli intressant för oss nästa år. 1299 spänn motsvarar va 4 fullbesök. Går man 2 gånger i månaden blir det ju råbilligt. Om man går...


Vi han dessutom med Tobbe Trollkarl, käk och godis, och en massa åka förstås innan det var dags för hemfärd. 7 timmar vart det totalt. Med mersmak.


Etiketter:

onsdag, juli 08, 2009

Terrängcykling är kul!




tisdag, juli 07, 2009

Sebastian frestar på lyckan på cykeln




måndag, juli 06, 2009

Ice Age 3 i Kista plus tokbryt




Filmen var ganska bra. Inte lika bra som de 2 första men helt ok.

Sebastian fick ett bryt när vi skulle betala för parkeringen. Inget speciellt som vanligt men tokdille på något.

En kärring lackade på honom - kan ingen få tyst på den där ungen, gnällde hon!

Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta.

Hon stod med 3 ungar något äldre än mina. Hittade inte sin parkeringsbiljett och var väl galen på det :) Kan tänka mig att för sisådär 40 år sedan stod hon och skrek själv...

Plair blev mållös. Så beter man sig ju inte i Thailand, speciellt inte mot barn.

Vad gjorde jag då?

Nitade henne föstås!

Njae, kanske inte. Jag föreslog att hon skulle vara tyst själv istället.

Faktiskt första gången på 2 månader som han haft ett bryt som detta. De duggade ju tätt förr. Funderade på vad som lockat fram detta. Vad som inte hänt så mycket på sistone? Kunde inte komma på något.

Tror att han halvslummrade under filmen och har ett morgonhumör värre än någon annan.

Etiketter: ,

Emily hos tandläkaren




Godmorgon på balkongen




söndag, juli 05, 2009

7-kamp med fotbollsgrabbarna på Norrvikens IP




Jag fick nöja mig med en 5:e plats tyvärr. Många roliga bolltävlingar, många öl, BBQ, och bastu. Till och med lite regn vart det. 12 förfriskade veteraner på Norrvikens konsträs var nog en härlig syn, speciellt för "ungdomarna" vi delade plan med.

Var det inte för att man hade haft kontaktlinserna inne skulle jag trott att jag var tonåring igen. Mina gamla fotbollskompisar från förr är inte purunga längre :)

Ångrar att jag inte tjuvtränat lite, typ jonglering, nickar, straffar och sånt...

lördag, juli 04, 2009

Sebastians nya gamla cykel



Den var inte blå men den dög. Vi såg de när vi passerade förbi en loppmarknad utanför kom köpcentra. 200 spänn och i helfint skick. Killen är världens lyckligaste för tillfället. (än så länge nöjer de sig med lite)

Överlämningen av springcykeln till kusinen Liam skedde strax efteråt då de råkade passera förbi utanför oss på väg till syrrans pool.



torsdag, juli 02, 2009

Bad på Grinda




Klockan 4 går båten tillbaks

Dags för en skärgårdstripp




Johan och Jupa var i stan så vi tyckte vi skulle visa dem något av det bästa som Sveriges framsida hade att erbjuda. Resan till Grinda tog strax över 2 timmar från strömkajen. Nästa gång skulle jag vilja ta mig ut i ytterskärgården.

I övrigt verkar det vara gott om utrymme för att tälta på dessa öar om man skulle önska. Grinda är den mest besökta och det var mycket ledigt.