Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

lördag, mars 13, 2010

Sista vinterdagen?

Nej det är det inte förstås men en sak är säker, det är inte många kvar nu. Inte nog med att det vart snö hela vintern, det har varit lagom kallt, ganska vindstilla, och ofta solsken. Detta kommer jag aldrig få vara med om igen - inte i Stockholm i alla fall. Idag kom meja och Oden på besök. Det vart lite pulkåkning i backen runt hörnet.


Etiketter: ,

torsdag, mars 04, 2010

Barnens första Igloo

Det gäller att passa på, det lär ju inte bli så många fler sådana här vintrar :)

Snön blötade ju till sig ordentligt förra helgen och nu har det frusit på igen. Perfekt bygga-saker-i-snö väder just nu. vad tycker ni om vår igloo?
Att få på ett tak blir nog riktigt svårt. Vi har "bara" skurit bitarna rakt av och inte på riktigt bygga-igloo-vis. Kul var det och snyggt blev det. Inte helt egenbyggt men första raderna gjorde de faktiskt själva.


Ytterligare några rader vart det innan vi bestämde oss för att ha lite skoj innan den eventuellt rasade. Vet inte om vi vågar vinkla inåt och få till ett tak.Hittade sedan en instruktion på hur man bygger en igloo och skall kanske ta mig en titt på den och börja om i morgon. Kanske bygger en mindre isf :)

Etiketter: ,

söndag, november 15, 2009

Första besöket på Väsby simhalls äventyrsbad!Bortsett från att allt man gör skall vara så dyrt var det en helt ok erfarenhet. 285 kronor för 1 vuxen och 3 barn. Tycker det var i överkant även om vi hade skoj. Länk till äventyrsbadet!

Josefine var förstås den första att ge ut i den höga branta rutshkanan. Sebastian nöjde sig med den lägre (vilket var lite tufft för att vara han). Emily kastade dessutom armpuffarna och simmade omdelbart 10 meter. Coolt - nu kan hon simma ju!!

Vattnet smakade lite salt (?) så jag antar att flytbarheten var högre än i andra vatten - men det gör ju inget, nu har hon ju självförtroendet att simma!

Igår skickade jag en förfrågan till Väsbys simklubb om simskolan som börjar i slutet av Januari. Nästa sommar vill jag slippa oroa mig varje sekund jag tappar dem utom synhåll.

Etiketter:

söndag, september 06, 2009

Idag fick vi med brorsan till skogs
Det vart en utflykt till den vanliga platsen i lillskogen. En vacker utsikt över hela Rotsunda Gård samt Norrvikssjön. Tyvärr både ser och hör man motorvägen därifrån med...

Linus fick jag locka med med några kalla. Skulle jag inte gjort för efter denna utflykt blev jag bara sjukare och sjukare.

Börjar nästan smålängta lite till våra riktiga promenader - då vädret inte bara är, utan också utmanar. Det är lite mäktigare då faktiskt.

Ps. dags att hitta ny utflyktsplats...

Etiketter:

fredag, augusti 28, 2009

BBQ i skogen - Plair vart dagens hjälte!Antingen hade engångsgrillen stått för länge, eller så var det jag som hade tur sist!? Den gången var det bara att tutta på och den kom igång på nolltid!

Denna gång hände - INGENTING!!!

Plair visade då sina vildmarksfärdigheter och fick med diverse startlösningar igång en finfin brasa. I ärlighetens namn skall erkännas att jag övervägde att gå hem och steka korven istället. Bra jobbat frugan!

Med oss hade vi syrrans jycke, Elvis. En härlig karaktär.

Etiketter:

söndag, augusti 09, 2009

Hos Arvling i Svenhem
Johan svishar mest förbi när han är på Sverigebesök.

Denna gång tog vi han vid vattenhålet hans. Hans far införskaffade för 5 år sedan Bläcksta prästgård, ett jättemysigt ställe strax utanför Flen. Stort hus och stora ägor. Mycket att göra om man säger så.

Andras och Åsa kom på besök de med men bara vi stannade över natten. Full aktivitet i poolen mao.

Etiketter: ,

tisdag, juli 28, 2009

Hela vägen till farfar cyklade deoch tillbaks!

Emily hade gjort det förut, Sebastian och Josefine hade bara tjatat om att få göra det. Idag vart det av. En spontan lunchinbjudan slutatade i ännu en cykeltur till farfar. Inte mycket gnäll men lite.

Som liten var även små avstånd gigantiska - det minns man väl.

Rotsunda Gård till Kista området i Norrviken är i alla fall 3.7 km per väg så att Josefine gnällde lite på hemvägen är ju ingen katastrof. I övrigt fick jag knuffa på henne den sista kilometern för att hålla tempo med Emily och Sebastian :) Sebastian är bara 4 och det skall man inte glömma. En jäkel att pinna på!

Vår Josefine är en bekväm lite tös som inte har några som helst problem att få draghjälp när möjligt, må det vara borsta tänder, torka rumpan, eller skala banan. Ligger lite i generna från den svenska sidan av vår släkt. Mamma nickade instämmande när vi pratade om det sist. Jag är nog inte oskyldig men jag är inte stormästaren.

Etiketter:

lördag, juli 25, 2009

Humelvik camping Åland
Uppställt och klart.

3 familjer och 7 barn = bäddat för succé!

I alla fall mitt tält. Anders tog en extrasväng över ön i ett försök att lokalisera paradiset och fick en sen start. John kliade sig i huvudet och funderade på hur tältet skulle se ut färdigt?

Själv funderar jag på att gå med i SM i tältuppslagning nästa säsong! Verkligen en terapi som fungerar bra på mig.

Efter ytterligare 2 timmar var allt klart. Våran bil tömd och deras tält på plats.

Etiketter:

onsdag, juli 22, 2009

Rösjöbadet i SollentunaEtt trevligt bad, och nära. Emily vart överkörd av ett gäng grabbar i sitt andra åk i vattenruschbanan - tyvärr. Hon blev skiträdd. Vi fick pengarna tillbaks men det var en usel erfarenhet för henne.

Etiketter:

fredag, juli 10, 2009

Idag Gröna Lund


Barnen var verkligen taggade och nyfikna på Gröna Lund som det pratats om länge. Hoppades de skulle vara redo för lite röj nu när de har åldern inne. Sebastian missade precis 110 spärren tyvärr. Tjejerna skulle nog gärna nå 120 spärren så snart de bara kan. Där börjar det bli allvar.Väl inne på Grönan mötte vi upp med Håkan, Kevin och Elin. De var proffs. De satt på säsongskort. Säsongskort kan nog bli intressant för oss nästa år. 1299 spänn motsvarar va 4 fullbesök. Går man 2 gånger i månaden blir det ju råbilligt. Om man går...


Vi han dessutom med Tobbe Trollkarl, käk och godis, och en massa åka förstås innan det var dags för hemfärd. 7 timmar vart det totalt. Med mersmak.


Etiketter:

måndag, juli 06, 2009

Ice Age 3 i Kista plus tokbryt
Filmen var ganska bra. Inte lika bra som de 2 första men helt ok.

Sebastian fick ett bryt när vi skulle betala för parkeringen. Inget speciellt som vanligt men tokdille på något.

En kärring lackade på honom - kan ingen få tyst på den där ungen, gnällde hon!

Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta.

Hon stod med 3 ungar något äldre än mina. Hittade inte sin parkeringsbiljett och var väl galen på det :) Kan tänka mig att för sisådär 40 år sedan stod hon och skrek själv...

Plair blev mållös. Så beter man sig ju inte i Thailand, speciellt inte mot barn.

Vad gjorde jag då?

Nitade henne föstås!

Njae, kanske inte. Jag föreslog att hon skulle vara tyst själv istället.

Faktiskt första gången på 2 månader som han haft ett bryt som detta. De duggade ju tätt förr. Funderade på vad som lockat fram detta. Vad som inte hänt så mycket på sistone? Kunde inte komma på något.

Tror att han halvslummrade under filmen och har ett morgonhumör värre än någon annan.

Etiketter: ,

söndag, juni 07, 2009

Och så håvar vi lite snacks inför kvällen
Oden och Emily inspekterar några av småfiskarna vi plockat upp med en grannes jättehåv. Senare på kvällen vart det friterad småfisk a'la thailändskt vis. Innan dess hann barnen mer eller mindre leka ihjäl varenda fisk.

Etiketter: ,

torsdag, maj 21, 2009

I dag Lekhuset i BrommaHelt klart det mysigaste lekstället i stan. Vi var här första gången på Mejas 4 års kalas i vintras och det gav mersmak. Bromma är ju inte långt från där vi bor.

Planerna var egentligen Gröna Lund tillsammans med Håkan och Warisa men eftersom det började droppa lite tog vi det osäkra före det säkra.

Etiketter:

lördag, maj 16, 2009

3 av allt i massäcken i dagMen vi är ju 4...

Sebastian är lustig han - vägrar att klättra upp på staketet för bilden bara för att en kossa ligger och sover strax bakom men kastar sig garvande ut för de värsta backarna med en cykel utan annat än fötter som bromsar. Får inte ihop hans fegprylar.

Riktigt så illa var det inte när jag tittade djupare i väskan men att några var mer lyckligare lottade än andra det stod säkert.

Vi kom i alla fall ganska långt ut. Emily hade sin cykel och Josefine och Sebastian delade på hans.

Bortsett från att Sebastian fick ett utbrott som höll i sig i 25 minuter för att han inte fick tillbaka sin cykel var det en bra dag. Farfar hade inga problem att hitta oss där när han var ute på stavgång. Såg Emily swisha förbi, och hörde vart resten av oss höll till...

Etiketter: ,

söndag, maj 10, 2009

Söndagsutflykt och picknick på brygganNär det är lite väder blir det alltid en helt annan känsla ute i naturen.

Idag blåste det en del, inte så att det gick gäss på Norrvisksjön direkt men ändå. Känslan av att stå där längst ut på bryggan när det blåser en rätt i ansiktet är mäktig. Man funderar på hur det skulle varit om man hade stått vid kusten någonstans utmed vår vackra skärgård istället. Tänk er landskap åt ena hållet och havet åt andra. 15 grader, växlande molnighet, och snålblåst. Nice.

Undrar hur det skulle vara att bo lite ensligare? Inte ha en massa grannar runt sig hela tiden, bara natur och vi. Svårt att tro att man inte skulle bli mer harmonisk.

Etiketter:

lördag, maj 09, 2009

Mata änder med de små kusinernaSyrran var barnvakt åt brorsans ungar och jag lyckades lura med henne ut på en promenad. Eller lura var kanske ett starkt ord, så långt gick det aldrig.

Lite förvånad över att det gick så lätt - hon är ju ingen friluftsmänniska direkt?

Det vart alltså ner till Rotsunda å och mata änderna.

Sebastian var förstås livrädd för de nyfikna och orädda fåglarna. Han är rädd för ganska mycket av det han inte känner till ordentligt. Ruggigt kontrollfreak den unge mannen.

Etiketter:

söndag, mars 08, 2009

Lekpalatset + Jag = Error

Jag skrev ju om vårt dystra äventyr hos Lekpalatset tidigare. Idag fick jag chansen att besöka dem igen. Nya lokaler och hela leksaker (än så länge).

Det var Emily som var bjuden på kalas där annars hade det nog aldrig hänt. Imponerad? Nä inte alls. De har använt lokaler på andra våningen av ett kontorskomplex. Troligtvis finns det än länk mellan ägarna av det huset och Lekpalatset. Eller bara vraklåg hyra.

Lokalen var ytterst olämpad för en lekpark av denna kaliber. 20 meter bred och 200 meter lång ungefär. Personalen fick springa livet ut sig för att serva alla kalas. Emily fick vänta 2 timmar innan hamburgarna kom in (läs: köttbulle i en fralla), jösses vad ungarna stampade.

Parkeringen utanför var definitivt inte konstruerad för något som detta. Den påminde mycket om hur det kan bli i Bangkok ibland när parkeringsvakten går på toaletten.

De hade duktigt mycket besökare tyckte jag. Fortfarande mycket ung personal men det borde väl vara ok om de kan sitt jobb och inte bara är där för att vara billiga. En sak som slog mig - vilken panik det skulle bli om det började brinna. Entrén skulle bli en riktig flaskhals. Det kanske fanns en nödutgång men den såg jag inte fast jag letade. Det måste finnas en länk till Järfälla kommun någonstans...

Jag skulle gärna göra vad de gör men i Sollentuna. Man lär sig väldigt mycket om vad man INTE skall göra genom att besöka Lekpalatset på Saldovägen i Järfälla.

Pengar gör de nog men det verkar också vara det enda av intresse.

Nä, jag och lekpalatset rockar inte!

Ps. Och nej, de hade ingen skylt om att jag var portföbjuden :) Jag vet att några av er säkert funderade över detta. Jag har ju dissat dem hårt, och de har ju kommenterat en hel del här på bloggen.

Etiketter: , ,

tisdag, december 30, 2008

Första gången på skridskor
Sebastian ville inte åka men för tjejerna gick det jättebra. Där vi åker är nere vid badplatsen. Där vet man hur djupt det är om det skulle brista....

Etiketter:

lördag, november 29, 2008

Lekslottet i Tullinge. Ja det var lite skillnad mot Lekpalatset i Järfälla det...
Det vart en heldag med Håkan och hans familj och det började på Lekslottet i Tullinge och slutade hemma hos dem strax efter lunch på Söndagen.

En jättetrevlig lekplats. Hela leksaker, rent och gott om personal. Detta till skillnad mot skräckupplevelsen vi dokumenterade från Lekpalatset i Järfälla. Det var inte bara en skräckupplevelse det var också ett uppvaknande. Jag vart ju mer eller mindre attackerad av folk som tyckte jag inte skulle lägga min näsa i blöt. Ganska kul att just det inlägget ligger på 4:e plats när man söker på Lekpalatset :) Länken till det inlägget här!

Fram mot middagstid tog vi oss hem till Håkan där middag och övernattning stod på tur. Warisa överträffade sig själv i vanlig ordning - man kan undra hur länge det är möjligt att göra det. Som jag sa till henne - nästan så jag hoppas hon blir arbetslös så hon tvingas öppna en Thai restaurang eller ta sin catering till andra nivåer :) Hon driver redan ett hobby företag som heter Thaidekoration som sysslar med catering, matlagnings - och fruktdekorations kurser.

Det borde vara en enkel sak att dra massor av mer relaterad trafik till deras hemsida och där har jag ett stående erbjudande om att ta dem ur startklossarna. Kostar? Massor av mat...

Etiketter: , ,

fredag, september 26, 2008

Fjällen here we come!

Sådär ja, då har jag äntligen fått tummen ur och bokat oss en fjällresa.

Använde mig av Bengt-Martins som jag tycker hade en bra hemsida. De verkar spendera mycket på att synas. Dem skulle man byta tjänster med :)

Vårt val föll på en 90 m2 stuga med öppen spis, bastu och 8 bäddar. Och... bara 100 meter från liften!! Kanske inte urtypen av fjällstuga men här har du en bild så att du kan avgöra själv. Vi behöver lite utrymme eftersom pappa åtminstone har lovat följa med.

Plair och barnen i backen, det blir kul. När jag var liten åkte vi upp till fjällen varken vinter mer eller mindre. På den tiden fanns det snö i Stockholm på vintrarna också. Så det vart lite åka så att säga.

Jag trånar mest efter en mysig helg men det får man väl göra?

Etiketter: , ,

lördag, september 20, 2008

Idag Sjöhistoriska museet
Noterade att jag kände igen byggnaden. Noterade att jag nog aldrig varit där tidigare. Noterade också att det nog kommer att dröja innan jag är tillbaks.

Museet verkar vara för fanatiker inte nyfikna. Jag måste erkänna att barnen uppskattade deras Vi på Saltkråkan tema på barnavdelningen. Även fast det låg längst inne, längst nere, och egentligen var ganska trist... Båtarna var kul att klättra på.

Utflykten var tillsammans med Stålbergs. Vi styrde kosan till Tekniska museet ganska snart. Vi han gå igenom det mesta. Ganska bra både för vuxna och barn.

Etiketter:

lördag, augusti 23, 2008

Tom Tits Experiment i Södertälje
Detta var riktigt bra. Världsklass rentutav.

En lagom promenad från Södertälje station. Ungefär tusen meter. Med oss hade vi kusinerna Wendela och Amanda, 13 och 15 år gamla. Liten som gammal – lika kul ändå.

De 5 timmarna vi spenderade räckte inte till mer än att gå en snabb husesyn. Jösses. 3 våningar med bara massa vetenskapliga aktiviteter .Varje våning med eget tema. Varje våning stort som en halv fotbollsplan minst. Det fanns en byggnad till men den han vi inte in i. Utomhus var den fullt med spännande lekprylar och den ytan var väl som 2 fotbollsplaner åtminstone.

De har tom en förskola. Den hade jag suttit fint i när jag var liten, myror i byxorna som jag hade, nyfiken som jag aldrig slutade vara.

Vi åker snart tillbaka men då åker vi för ett tema enbart. Ett tema vi läser på innan. Det var faktiskt så idag, att vi testade mer än vad vi funderade. Länk till Tom Tits Experiment här.

Etiketter:

tisdag, juli 15, 2008

Playa del Norrviken
Familjen Andersson är på ett par dagar´och givetvis vart det en av våra få attraktioner, Norrvikssjön. John är fortfarande kvar i Bangkok skall tilläggas.

Sverige är inte så rent som förr i tiden men duger. Vad som nog gick hem var bärplockningen på hemvägen. Gott om hallon och körsbär bjöds det på.

Vi förklarade också för deras Burmesiska barnflicka att i Sverige äter man inte ankorna på stranden (hon tyckte det var besynnerligt att de rörde sig så nära oss). När hon sedan fick höra om alla blåmusslor och mörtar som svenskar ratar fick hon något i blicken. Tills nu hade inte Sverige varit så himla imponerande. Vi fick tjata på henne att komma ner från körsbärsträdet.

Imorgon har jag en känsla av att vi kommer koka musslor.

Etiketter:

lördag, juli 12, 2008

Cirkus Maximum - Oh la la

Det var ungefär hundra år sedan jag var på Cirkus senast. Av en händelse hamnade vi ute i Trosa för en föreställning av Cirkus Maximum.

Hör på den här. Johns Burmesiska barnflicka har en kompis (också Burmes)som jobbar där. De har haft kontakt över nätet. När de nu är på semester i Sverige ordnade han 12 friplåtar på bästa plats åt dem (oss).

Det var en grym föreställning. Vi var helt betagna. Barnen hade hakorna limmade i golvet mest hela tiden. Perfekt orkestrerat.

2 timmar efter showen drar de till nästa ställe. I morgon är det ny föreställning. De här killarna kan logistik.

I Trosa skulle jag i övrigt kunna bosätta mig.

Etiketter: ,

fredag, juni 13, 2008

Kryssning med Birka Cruise
Barn och fru har spanat in de mäktiga Finlandsbåtarna var gång vi passerat Stadsgården - lika ofta har jag lovat att vi snart skall resa. I Onsdags vart det öppning för lördagen och huxflux så hade undertecknad införskaffat en sista minuten resa med Birka Paradise. För 1,000 kr fick vi en fin hytt på 7 våningen med havsutsikt, frukost och en buffe för alla.

Maten var inget vidare tycker jag, inte ens de berömda landgångarna. Plair tyckte det var jättegott. Fyllskallarna med.

Jösses vad många medelålders tonåringar det var på båten. Snurrigt hur vuxna människor kan bete sig. Surret skilde sig inte mycket från det hos luciafirandet bland 15 åringar. Det intressanta här är ju att många av dessa antagligen har äkta 15 åringar hemma - det gäller att visa vägen :)

Folk var galna efter extravärdet på resan - åt som tokar, bytte halvfulla tallrikar, och fyllde upp barskåp och godislager för kommande år.

Själv är man ju lite tråkmåns. Köpte ingen sprit alls, bara lite godis till barnen. Det blir ju inte att man dricker mindre öl om man kommer hem med massor av lådor med öl som kostar noll - så jag hoppade över det. Bättre att det kostar - så det smakar.

Det blir nog en annan båt nästa gång - någon barnvänligare (lekplatser mm).

Etiketter: ,

fredag, juni 06, 2008

Idag blir det olidligt varmtFör oss vart den en tur in till stan. Det var förstås jättevarmt. Kungsträdgården och Djurgården stod på listan. Ett besök på Junibacken klämde vi in. Faan vad bra det är där.

I övrigt vart jag förvånad över hur lite drag det var och hur lite gul blått. Det var jag och några till som hade svensk tröja - trodde alla skulle ha det.

Som pricken över i: et var de dåliga på att kyla ner ölen.

Etiketter:

lördag, maj 31, 2008

Första tältnatten
Eftersom jag handlat tältet (Open Air - Himalaya) på Jysk bäddlager befarade jag att den kom från restparti. Tanken var då att sova första natten på bakgården. Var det något som saknades eller var trasigt skulle det inte vara hela världen.

Vi hamnade på pappas bakgård. Det var BBQ hemma hos dem så detta passade bra. Nu kunde man ju tom ta några öl.

Allt var med men nog var det en andrahandsortering. Några av sömmarna ser ut att inte hålla för evigt. I övrigt väl värt 1,250 kronor. Gott om plats - 2 familjer i varsin sovkabin är inga problem.

Jag måste erkänna att jag vart lite frustrerad när jag satte upp tältet. Manualen var på 5 rader typ:
- Ta ur tältet ur påsen
- Sätt upp yttertältet
- Stoppa i pinnarna
- Häng upp innertälten

I ärlighetens namn - manualen var NÅGOT fattig. Det kommer gå snabbare och lättare nästa gång.

Etiketter: ,

torsdag, maj 01, 2008

Första fiske turen

Alltid trevligt att fiska men den här gången nappade det inte speciellt bra. Dessutom skickade Emily upp den enda kroken i björken ganska snart.

Ja ja, men det var kul fiska i alla fall.

Etiketter:

söndag, april 27, 2008

Ytterligare en utflykt till Järvafältet
Vi lånade med oss min systers terrierettriga lilla vovve Elvis. Dumt att vi inte alltid tagit med oss honom på våra strapatser? Det får det bli ändring på.

Snäll som satan är han men tuff på distans. Speciellt när det kommer andra hundar. Jag tror han var lite ovan med detta för han vart bättre och bättre över dagen. Vi mötte ju massor av hundar.

Grillning har stått på agendan länge och nu hände det. Jag fick igång brasan på första försöket även om nog inte var någon större bedrift. (torr björkved och tidningspapper utställt av kommunen). Kul var det i alla fall.

Etiketter:

onsdag, april 23, 2008

Lunch i det gröna

Idag bar det av till Huddinge och närmre bestämt till Rådsparken. Söder för att det låg bäst till för de flesta. Huddinge för att det låg nära Håkans kontor. Tony tog med sig sitt utsökta camingkit (gasolkök och sittplats) och stod för matlagningen. Dagen till ära stod det Pat Krapao gai a'la Nana Hotel på menyn. Ett utsökt val och Tony lyckades galant.

Jag skrev ett inlägg i September 2006 där jag hyllade just Nana Hotels variant av Pat Krapao Gai och det var i den vevan jag först kom i kontakt med Tony. Länk här. Bloggen har gett mig flera nya bekantskaper med liknande intressen. Trevligt.

Etiketter: ,

lördag, april 05, 2008

Barnens Djungel - så här långt riktigt bra
Barnen var dem alla bjudna på Nicoles 5- års kalas på Barnens Djungel i Arlanda Stad. Ett mycket trevligt ställe som påminde mycket om Lekpalatset i Järfälla med skillnaden att det var hela hoppborgar, klätterställningar ala Bangkok, och en trevlig fikamiljö. Inte alls lika sterilt och anonymt som lekpalatset.

Nicole är en av Josefines allra bästa kompisar. En stor tjej, huvudet längre, 2 språklig (svenska och ryska), och med ordentligt drag under galoscherna. Tjejernas självutnämnda ledare känns det som. Mamma från Ryssland och Pappa från någon av de Afrikanska länderna (de är skilda så jag har inte träffat honom).

Lekpalatset ja - det vill man ju påminna om. Fy tusan vilken skräckupplevelse vi hade där för ett par månader sedan. Och för tusan för deras respons här på bloggen när jag la ut bilder på deras trasiga utrustning och obefintliga kvalitetssäkring. Här är en länk till det inlägget.

Ps. Noterade just att den artikeln klättrat till 6:e plats när man söker på "Lekpalatset" på Google. Inte illa. Fortsätt att länka till det inlägget så ligger det snart i toppen :) Google gillar ju länkar till inlägg så ös på nu!

Etiketter: ,

Picknick vid Ravalen
Det vart en liten lucka mellan Stinsen och Barnens Djungel så vi tog med oss Plais pickninckkorg och drog till sjön Ravalen i Norrviken.

Här har man suttit många gånger. Som liten med föräldrarna - det var på den tiden det fortfarande gick att bada i sjön, och som lite större med polarna och en container folköl.

En härlig stund.

Etiketter:

fredag, april 04, 2008

Drottningholms Slott - by day
Chefen är på besök i Sverige så vår grupp tog henne till Drottningholms Slott för lite sightseeing. Trevligt faktiskt - och mycket vackert.

Efter det vart det middag hos en kollega som bor på Ekerö. Så nära stan men ack så långt ut på landet - I Like. Mysigt hus dessutom.

Är Mälaren en sjö??? Jag var bergsäker på att det var en fet flod...

Väl hemma sov redan barnen.... tyvärr!

Etiketter: ,

lördag, mars 29, 2008

Och Skansen igen
Det var ett tag sen vi var där sist. Vi mötte upp med Håkan och Warrisa och deras barn för en heldag. Tyvärr såg i varken björn eller varg.

Etiketter: