Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

lördag, mars 13, 2010

Sista vinterdagen?

Nej det är det inte förstås men en sak är säker, det är inte många kvar nu. Inte nog med att det vart snö hela vintern, det har varit lagom kallt, ganska vindstilla, och ofta solsken. Detta kommer jag aldrig få vara med om igen - inte i Stockholm i alla fall. Idag kom meja och Oden på besök. Det vart lite pulkåkning i backen runt hörnet.


Etiketter: ,

tisdag, januari 06, 2009

En vinterpromenad över Norrvikssjön
Kallt och skönt och man konstaterar lätt att -8 är MYCKET bättre än +2. Vad mycket ljusare, friskare och roligare det blir.

Barnen och jag tog oss en promenad över Norrvikssjön. Jag har länge undrat över några av de få hus som lyser på den sidan. Tänkte det kunde vara fint att bo där - å andra sidan är utsikten mot vårt håll inte alls lika trevlig...

Etiketter: ,

måndag, januari 05, 2009

Idag blir det till att köpa skridskor
Egentligen undrar man ju vart alla människor kommer från, vilken sten de krypt fram under från liksom. Men jösses vad sugen man blir på att köpa skridskor.

Tog en vända ner på byn men helt utan lycka. Nu är ju frågan - kommer det fortsätta vara kallt?

Etiketter: , ,

onsdag, november 19, 2008

Lindvallen, Sälen - Here we come!


Det har varit galet nervöst inför stundande vintervecka i Sälen. Detta är andra helgen med snögaranti och vädret har med årstiden varit osäkert. Det enda vi vill ha är torr snö i en backe så vi åtminstone kan åka pulka!

Nu får vi det med råge!

Sedan 10 dagar har det tutat på ordentligt i vår riktning. Minusgrader så det räcker för att köra snökanonerna ordentligt och slutligen de senaste dagarna - natursnö i drivor!

Tills nu enbart 1 lift och 2 pister öppna i hela Sälen (inte hos oss) men på Fredag (vår första skiddag) öppnar de ett par liftar där vi bor i Lindvallen. Vi har återigen ett stort hus 100 meter från backen :)


Kolla fler härliga snöbilder på Skistars snöblogg

Etiketter: ,

lördag, mars 29, 2008

Låt oss flyga till Thailand
25 spänn per skalle kostade attraktionerna. 3 varv ungefär - han knappt starta innan de var slut. 210 spänn på 7 minuter. Lite väl saftigt tyckte jag. Vart förvånad över den låga standarden. Minns Lekpalatset. Går det utför för alla?

Etiketter:

lördag, januari 05, 2008

Mera Pulkaåkning...
Det tjatas om pulkabacken mer eller mindre varje dag nu. Verkligen kul att vi äntligen fått lite roliga aktiviteter runt hörnet.

Barnen börjar bli riktigt duktiga på att åka åklapp. Vi fick ärva 2 snowracers av kusinerna men just nu är åklapparna smidigare. Backen är kort och åklapparna springer de upp med själva. Ner kommer de för egen maskin...

Även om det innebär en volt i knappt styrfart ibland...

-2 grader är det så det känns både tryggt och kallt. Det blåser också. Snön blåser bort från gräsmattorna. Brrr.

Fick låna värsta polarjackan av min svåger för ett par månader sedan. Den tillsammans med skidbyxorna och läderkängorna vi handlade på loppis i somras räddar dagen. Skidhandskar hade jag redan. Mössan jag kör under luvan är Sebastians. Jeansen fungerar som långkalsonger.

- Fryser jag?

- Skiter valarna på land?

Nä, nu är jag snart redo för en utmaning.

Etiketter: ,

Så kan det gå
.. när inte haspen ligger på. Men roligt var det. Tur att de tränar i en liten backe. Småskador. Snart är det dags för testet med stort T :)

Vad säger frugan om allt detta: - Yo dont take care!

Barn bryter ben, får blåmärken, det hör till liksom. Det är ingen skyddad verkstad vi lever i.

Etiketter: