Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

onsdag, mars 12, 2008

Lekpalatset, varför skall det vara så svårt?

Nyligen skrev jag om vår dåliga erfarenhet hos Lekpalatset (Länk här). Detta var inte vårt första besök där, utan vårt tredje. Tidigare har jag inte haft något att anmärka på och detta sista besök ställdes förstås mot de 2 första besöken på samma plats. Det ställdes också mot besök på liknande ställen i Thailand. Jag kunde inte låta bli att göra den jämförelsen eftersom den låg närmst. Det var verkligen u-lands kvalitet på vårt sista besök hos dem.

Varför skriver jag om detta igen kanske du undrar?

Det är inte värre än att människorna bakom just Lekpalatset har börjat kommentera här på min blogg. Hade det inte varit för att de vägrat erkänna brister hade allt varit bra med det. Jag kanske rentutav hade skrivit något vänligt om dem – om de nu hade visat sig vara intresserade av att ta åt sig min kritik. Men nej då. Det är idel motattacker. Jag återgav inte händelsen ordagrant, det var barnens fel, det var föräldrarnas fel, och bilderna visade inte på allt jag påstod menade de. I slutändan skulle Lekpalatset bli en bra plats bara jag lät bli att besöka den!?

Hrmm, varför flyttade jag en gång bort från Sverige?

Tur att jag hade kameran med mig annars hade väl allt detta inte ens ägt rum!?

Som svar på tal skall jag nu visa er en rad bilder. Det skall bli mycket intressant att sedan läsa Lekpalatsets säkert mycket konstruktiva dementeringar.

Denna först bilder var typisk för utrustningen denna dag. (Klicka på bilderna för förstoringar!)


Det verkade som om luften gått ur det mesta. Det röda är en bro som skulle gå in i det gröna passaget. I mina ögon var det antingen alla hål i borgen eller en dålig kompressor som fick borgen att kollapsa. I Lekpalatsets ögon var det föräldrarnas fel - de som lät sina barn leka på egen hand.

Sedan har vi det här numer berömda tornet. Det som barnen på egen kraft välte och föräldrarna inte stoppade. Jag ser då ingen unge ovanpå tornet. Det måste vält av att barnen lutade sig mot innerväggen.Föresten, ser du foten som sticker ut från tornrummet?Man kan ju undra hur kul det är att ligga i tornrummet när tornet vält och resten av barnen kommit på att det är lika roligt på tornet som i?Nu kan jag hålla med om att de med större barn kanske skulle noterat allvaret i deras lek, eller konsekvenserna av den. Dock. Det var mest vi med småbarn som inte kunde slita oss från borgen och fick ställa upp tornet sant kontrollera om det låg någon i tornrummet. All heder till oss - civil courage! :)

Det faller ändå tillbaks på reglerna Lekpalatset själva satt upp. Regler som verkade mer vara för syns skull, för att skydda dem själva. Inte för att efterlevas.För att summera får man inte klättra på saker som kan falla samman. Idag var det ovanligt många saker som kunde falla samman och eftersom de inte stod i reglerna fick man uppenbarligen klättra på dem.

Bläckfisken fick man dock inte klättra på oavsett. Det behövdes ju inte, den föll ihop på egen hand. Vem har ansvar för detta kan man undra? Föräldrarna eller Lekpalatset?Nu är jag ganska säker på att det var alla dåliga lagningar som fick borgarna att mer eller mindre kollapsa. För jag såg flera tallriksstora hål bara på den röda bron. Som tur var lyckades jag fånga en av dem på bild (annars hade den väl inte funnits?). Notera även alla små fina färgfulla runda prickar som är egentligen är förtäckta lagningar. Inget fel att laga borgen som barnen säkert har hoppat sönder, men kanske den borde vara färdigtejpad vid det här laget?Jag gjorde hela detta inlägg för att försvara mig mot anklagelsen av att vara en dålig, ansvarslös samt gnällig förälder. Detta är en öm punkt för mig eftersom jag vet att jag alltid kan bli bättre och att resan verkar lång. Jag hade önskat att lekpalatset skulle delat den uppfattningen.

Nu hoppas jag på 3 saker:

1. Att andra föräldrar är mer uppmärksamma när deras barn leker på lekplatser som de tror är övervakade och säkra.

2. Att Lekpalatset blir så förbannade och ser till att detta aldrig skall upprepas.

3. Och om gud förbjude - om Lekpalatset skiter i detta - då hoppas jag att Järfälla kommun gör något åt det. Nästan man får känslan av att de är delaktiga i verksamheten, eller ser mellan fingrarna.

All bilderna kan förstoras genom att du klickar på dem!

Här är en länk till det inlägg jag skrev som orsakde detta ramaskri.

Etiketter: , ,

17 kommentarer:

Blogger Håkan sa...

Ja jäklar vad tyst det blev : )

13/3/08 13:19

 
Anonymous Anonym sa...

Det finns inget att kommentera. Det han skriver är exakt likadant som det han skrev innan. Allt har redan diskuterats och han är helt enkelt en dålig förälder som inte kan ta ansvar för sina barn.

Som sagt, diskussionen är klarlagd och slutförd.

Det är bara för bloggaren att lämna av sina barn till socialen så dom slipper ha en paranoid förälder som kommer orsaka dom skada.

14/3/08 18:26

 
Blogger Nille sa...

Frågan är om du är full, drogad eller bara vilsen?

14/3/08 18:37

 
Blogger Håkan sa...

Jösses!?!?, hoppas bara att det inte är någon som är anställd hos dem som svarat.

14/3/08 19:55

 
Anonymous niklas sa...

Otroligt vilket bra kundvårdsprogram dom verkar ha på Lekpalatset. Dom måste ha satsat mycket tid och resurser på det.

17/3/08 10:44

 
Anonymous Anonym sa...

Det verkligen skrämmande att man ska bli anklagad för att vara en dårlig förälder, bara för man bryr sig om säkerheten på en lekplats. Man får verkligen hoppas att detta kommer att uppmärksammas av högre chefer på Lekpalatsets och ansvariga myndigheter.

17/3/08 12:22

 
Blogger Nille sa...

Jag kommer förstås fortsätta att knuffa fram den här tråden en tid. Räkna med att hitta den på första sidan tills vidare...

:)

18/3/08 12:59

 
Anonymous Anonym sa...

varför stänger inte kommunen stället för? livsfara är det ju.

6/4/08 21:46

 
Anonymous Anonym sa...

Helt makalöst att ingen kan stå upp och ta lite ansvar för detta. Hur kan man bli stämplad som "gnällig förälder med bortskämda barn" för att man påpekar livsfarliga brister på en lekplats??
Nille, en god idé vore att skicka länkar till en lokaltidning eller "någon med ansvarskänsla" på kommunen. På leklandet verkar det inte finnas någon...tragiskt... Skulle vara mycket intressant att se om vi gnälliga föräldrar är i minoritet. //Gurra

7/4/08 08:16

 
Anonymous Anonym sa...

Tycker Nille verkar vara en bra och ansvarsfull förälder som tar upp saker där barn kan skada sig. är saker trasiga ska det inte användas speciellt inte när det kommer till barn! Inget fel med o ta upp sånt i en blogg. dom som jobbar på lekpalatset verkar ju urkorkade när dom desutom försöker skylle i från sig, ser ju inte direkt bra ut för dom.. Skulle inte låta mit barn leka på deras ställ. Då får dom skaffa sig äldre personal än 15 åringar och hela leksaker!

7/4/08 15:17

 
Anonymous Anonym sa...

Nille?,

Har precis läs din trevliga blogg!
Lekpalatset har flyttat från Saldovägen 24 till Saldovägen 2.
Vi har inte längre kvar dom "livsfarliga" lekatraktionerna.
Välkommen till det nya Lekpalatset. Skulle du ha några synpunketer här tar jag gladligen ta emot dessa. Allt för att öka säkerheten för lekande barn.

Jag vill också passa på att kommentera din antydan till att vi skulle använda svart arbetskraft! Du är välkommen att ringa skattemyndigheten i detta ärende.

Lekpalatset
MVH Peter

12/5/08 12:00

 
Blogger Nille sa...

Synd att du la till den där sista raden. Tills jag kom till den raden tänkte jag - shit, de gjorde en pudel, seriöst. Jag tänkte, shit - detta måste jag ju skriva om.

Men icke sa nicke. Jag är varkem intresserad eller har intresse i hurvida ni betalar er arbetskraft svart eller inte. Hade ni inte svart arbetskraft skulle ni vara en av de få i branchen.

Vad jag är intresserad av är en säker lekplats. Vi verkar ha olika intresse.

Trist.

12/5/08 19:03

 
Anonymous Anonym sa...

Nille Nille Nille.... :) Självklart är det kanon att du uppmärksammade den tidigare "defekta" attraktionen samt meddelade det till ansvariga men för guds skull människa ge dig! Jag liksom ler och samtidigt skakar på huvudet hur du verkligen tar dig tid och lägger ner sådan energi på att driva saker och ting vidare.

Om jag nu tex hade känt som du gör att lekpalatset är en "farlig" plats för mitt barn (svar ja, jag är pappa) så beger vi oss inte dit helt enkelt utan tittar på andra alternativ som faktiskt finns tro det eller ej. ;) PUNKT SLUT! Så enkelt, eller hur..??!!

Nu finns det faktiskt föräldrar som på regelbunden basis besöker DET NYA lekpalatset och som dessutom tycker att stället tillför mycket glädje & gemenskap för både barn som vuxna och som precis som du älskar sina barn och sätter deras trygghet i första hand. Förstör inte för oss andra som tycker om lekpalatset!

Innan vi uppmärksammade Lekpalatset i Veddesta så var vi på ett annat liknande ställe och tro mig när jag säger att där var det allt annat än kvallite och allt kändes verkligen "second hand" så att säga. Så är det absolut INTE på Lekpalatset i Veddesta.

Du påminner mig om en paj kastande bitter människa (vilket jag får kväljningar av) som har som mission att sprida skit om "anläggningen" och på så sätt få tillfredsställelse genom detta. Eller så såg du kanske ett "perfekt tillfälle" just den dagen att skapa ett för dig användbart rykte för att få fart på din så kallade blogg?? Bra som dåliga saker är ju trots allt välkomna så länge folk besöker sidan eller? ;)

Läs David Eberhards bok "i trygghetsnarkomanernas land" och begrunda lite...

15/6/08 16:39

 
Anonymous Anonym sa...

Om du inte är intresserad av huruvida de har svart arbetskraft eller inte, varför då öht antyda det och sedan använda deras svar på denna antydan mot dem?

Ju mer du skriver, desto skarpare blir bilden av en gnällspik istället för en "whistleblower", som var mitt första intryck.

Simpla retoriska "knep" som att antyda olika saker (som t ex att allt som skrivs av "Anonyom" skrivs av anställda på Lekpalatset... nä tack.

30/7/08 10:01

 
Anonymous Anonym sa...

Man behöver varken vara språk- eller raketforskare för att se likheterna i inläggen som försvarar Lekpalatset...tragiskt.

6/9/08 23:27

 
Blogger Nille sa...

Så känner jag med. Somliga har inga skrupler på hur man tjänar pengar. Orkar inte bemöta deras korkade kommentarer längre.

Deras budskap över kommentarer i bloggen tolkar jag som - sköt dig själv och lägg dig inte i hur vi tjänar pengar.

7/9/08 10:37

 
Anonymous Anonym sa...

"Jag vill också passa på att kommentera din antydan till att vi skulle använda svart arbetskraft! Du är välkommen att ringa skattemyndigheten i detta ärende."

Ok, så om ett företag anlitar svart arbetskraft så håller skattemyndigheten koll på det? : )
-Jo, vi har 2 st anställda + 1 som går här som vi sticker till pengar under bordet....fick ni med allt ifall någon ringer och frågar?

5/12/08 08:52

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida