Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

söndag, mars 14, 2010

This blog has moved


This blog is now located at http://nilleochthailand.blogspot.com/.
You will be automatically redirected in 30 seconds, or you may click here.

For feed subscribers, please update your feed subscriptions to
http://nilleochthailand.blogspot.com/feeds/posts/default.

lördag, mars 13, 2010

Sista vinterdagen?

Nej det är det inte förstås men en sak är säker, det är inte många kvar nu. Inte nog med att det vart snö hela vintern, det har varit lagom kallt, ganska vindstilla, och ofta solsken. Detta kommer jag aldrig få vara med om igen - inte i Stockholm i alla fall. Idag kom meja och Oden på besök. Det vart lite pulkåkning i backen runt hörnet.


Etiketter: ,

fredag, mars 05, 2010

Igloon fick stå kvar över nattenDet visade sig att om man skar längre stycken kunde man få tillräckligt stöd för att bygga färdigt hela taket. Så här här vart den när den var klar.

Nu lekar alla grannungar i den. Hoppas den får stå.


torsdag, mars 04, 2010

Barnens första Igloo

Det gäller att passa på, det lär ju inte bli så många fler sådana här vintrar :)

Snön blötade ju till sig ordentligt förra helgen och nu har det frusit på igen. Perfekt bygga-saker-i-snö väder just nu. vad tycker ni om vår igloo?
Att få på ett tak blir nog riktigt svårt. Vi har "bara" skurit bitarna rakt av och inte på riktigt bygga-igloo-vis. Kul var det och snyggt blev det. Inte helt egenbyggt men första raderna gjorde de faktiskt själva.


Ytterligare några rader vart det innan vi bestämde oss för att ha lite skoj innan den eventuellt rasade. Vet inte om vi vågar vinkla inåt och få till ett tak.Hittade sedan en instruktion på hur man bygger en igloo och skall kanske ta mig en titt på den och börja om i morgon. Kanske bygger en mindre isf :)

Etiketter: ,

fredag, februari 19, 2010

Nu är det skarpt läge i Thailand!

I samband med att högsta domstolen den 26/2 kommer med sin dom i målet mot Thaksin Shinawatra, gällande eventuell konfiskering av hans frysta tillgångar, väntas det oroligheter i Bangkokområdet. Det är hela 20 miljarder kronor som regeringen förväntas konfiskera. Det skall bli intressant att se om man gör en uppgörelse med Thaksin i det dolda (det mest troliga) eller om man helt enkelt tar hela kakan själv och med det skiter på Thaksin och hans anhängare. Tar de hela kakan själva lär det bli oroligt - pengarna kommer ju inte komma Thailand tillgodo.

Vad som är rätt eller fel? - Inget!

Detta diskuteras flitigt på många forum om Thailand, läs mer på Thailandsforum

Etiketter:

söndag, februari 14, 2010

Funderar du på att bygga hus i Thailand?

I så fall har du inte råd att missa att läsa om Göran och Lisas husbygge i Hua Hin. Göran är en pensionerad ingenjör med sinne för detaljer, och lämnar INGET år slumpen. Dessutom är han oerhört generös med detaljer i sitt eget bygga samt med att svara på läsares frågor. Detta kommer aspirera på att bli Thailands mest välbyggda hus.

Från första inlägget:
Sedan tre veckor tillbaka är vårt så efterlängtade husbygge i gång. Huset byggs på friköpt tomt i Wang Pong i ett s.k. "Moo Baan" som heter "The Oasis". Oasis är ett relativt litet område med femton tomter. Wang Pong tillhör Tambon Pranburi och ligger precis över gränsen räknat om man kommer från Hua Hin och 16 km från klocktornet i stan.

Innan vi bestämde oss för just det här området och det hus som är under byggnad, gick jag igenom ca 120 hus och husområden varav drygt hundra rörde sig om nyproduktioner.

Vi har ett alldeles utmärkt samarbete med både "developern" och den byggnadsingenjör de anlitat för att leda husbygget. Byggaren är en erfaren firma från Bangkok som tidigare byggt några av de mest framstående husområdena här i Hua Hin med omnejd.

lördag, februari 13, 2010

Dags för bio i kistafredag, januari 15, 2010

Otroligt vackert - ledsen om jag tjataronsdag, januari 06, 2010

Nu jävlar är det kallt, riktigt kallt!

Alldeles för vackert väder för att stanna inne, kylan till trots. Jag och Elvis trampade iväg på tu man hand. Barnen slapp eftersom det var ner mot minus 24 grader (faktisk kyla).

Gott om kläder i många lager men ändå vart det ordentligt kallt på de delar som var oskyddade, som kind, näsa, panna och ögon. Kan inte minnas sådan kyla?

En frisk promenad alltså! Vi vandrade på Norrvikssjön i riktning mot Bollstanäs. Med solen i ryggen och någon sekundmeter vind i ansiktet kändes det ungefär 10 grader kallare än när vi vände och gick i andra riktningen. Kan inte förstå varför det tagit tills nu innan man börjat rapportera den faktiska kylan? I USA har man ju gjort det i årtionden...

Tja, börjat rapportera... Nu pratar vi om nätet och Googles väder, och inte om svenska TVbolag. Bu för dem!

Etiketter: ,

söndag, januari 03, 2010

Vad som göms i snö kommer fram i tö, och lycka kan inte köpas för pengar!

En sak som ständigt förbryllar mig är alla dessa människor som tjänar miljoner och miljoner och aldrig drar sig tillbaka. Jag tänker speciellt på VD: ar på större företag som samtidigt är styrelseproffs i andra. Oerhört kompetenta människor men har de verkligen allt smör på mackorna?

När ens arbete blir ens hobby, familj, och bästa vän - har inte något gått fel då? Jag förstår att det är en trevlig egotripp men är inte livet större en så?

Borde man inte förr eller senare komma till en punkt då man har så det räcker, att man bara kan dra sig tillbaks och njuta livets glada dagar med sina nära och kära? Det kan ju inte vara bara pengarna det handlar om, en idiot borde ju kunna räkna ut när man har så det räcker. Mycket vill ha mer. Det måste snarare vara ett oerhört behov av att synas, att vara någon. Att ha makt.

När man som anställd bygger ett liv där inte kärnan i detta liv är sin egen familj då är det dags att stanna upp och tänka till. Det är omgivningen som sätter värderingar och normer för dina barn. Är du en del av den omgivningen?

Allt för ofta har jag i Thailand sett småbarn behandla tjänstefolk som deras personliga slavar, och detta gäller inte bara överklassthai utan även arbetarklasssvenskars barn där. Är detta ok?

Min slutsummeringen av detta är att det finns grymt med människor i detta avlånga land som är avundsjuka på dessa människor som "lyckas", men som inte ser till priset de får betala, att det skulle vara för högt. Det skrämmer mig!

I Sverige är det mycket yta och utsida. Jag önskar att folk ville kliva ner från sina höga hästar då jag anser att man bara bygger murar genom att se ner på folk.

Ser man på sig själv ser många helst bara på skalet, och då den vackrare delen av skalet, den delen av skalet som man själv valt att styla. Inte konstigt kanske att desto mer man tjänar desto mer modeprylar köper man. Man tror att man blir en bättre människa av ett stiligt skall. Man försöker helt enkelt köpa sig en plats i solen.

Kanske därför dokusåpa är så stort, för att folk älskar att se andra ha misär. Det ger dem en oförtjänt stund av frist.

Vad som göms i snö kommer fram i tö och lycka köper man inte för pengar - tänk på det ni! Smält.

Etiketter: ,