Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

söndag, april 12, 2009

På flygplatsen och inte en rödtröja
Inte heller några pansarvagnar såg vi till. Agent 0065 smög igenom fiendelinjer utan några som helst problem. Hela familjen sitter nu på Starbucks. Pappa har skaffat Internet access - är man skadad eller skadad... Visserligen bara för en timme men ändå...

4 timmar innan planet går, 3 av dem kan man surfa...

Etiketter:

Vi kom ut från vår soi


Fullt med säkerhets styrkor men ut kom vi. På Sukumvith råder totalt lugn. Nästa mål är att komma ut ur stan.

Etiketter:

Agent 0065 med rätt att döda!
Minibussen anlände precis och en känsla av att ha blivit placerad i en dålig agentfilm börjar infinna sig. Vi packar på högvarv för att hinna använda våra flyktvägar innan de upptäcks. Skulle tro att vi drar om 10 minuter.

Stay tuned - stay on THE blog :)

Etiketter:

Taxi bokad till i mycket god tid

Flighten går inte förrän 01.10 men vi har ändå bestämt oss för att ta oss ut till flygplatsen så snart som möjligt. 18.30 skall det komma en minibuss för 1,200 baht. Samma snubbe som körde oss till Chantaburi. Det tog han 3,500 för (bara 10 gånger så långt men ändå..) TIT (This is Thailand)

Å andra sidan är jag bara glad om jag kommer till flygplatsen som det ser ut nu...

Etiketter:

För senaste info om situationen i Thailand kollar ni givetsvis in Thailandsforum

Där rapporterar folk som bor i Bangkok. Är du nyfiken, ställ en fråga och få ett snabbt svar. Thailandsforum.

Etiketter:

Det är allvar nu

och då menade jag inte den politiska situationen i Thailand utan om min solbrännas vara eller inte vara. Får ta tillbaks det. Fick en kommentar av Håkan precis: Undantagstillstånd och skottlossning, landet är i djup kris. Nu solar och fikar vi lite tycker jag. Kanske INTE den bästa av ideer...

Vi kommer nog försöka ta oss ut till flygplatsen så snart som möjligt. Just nu är det inte helcool att bo granne med premiärministern. Stor risk för att gatan stängs av och hur kul blir det att springa gatlopp med 5 resväskor?

Etiketter:

Dags att toksola


Ja just det det hade jag glömt bort, man förväntas ju vara brun när man kommer hem från Thailand. Än finns det hopp.

Etiketter:

Och frisören han vi med en sista gångEtiketter:

lördag, april 11, 2009

Pantip Plaza, Platinium, & Prattunam
Allt vi får med oss nu är bara plus. Allt som bara skulle införskaffas har sedan länge införskaffats. Idag vart den en jättebag och lite DVD konserter för min del. Plair har varit med barnen på annat håll.

Mäktade inte med Platinium denna gång utan styrde över till Prattunam. Det mesta fanns där till 65% av priset. Får ta tillbaks det jag skrev tidigare att Platinium är ett bra substitut till MBK (Mabukrong) för det är det inte. Det är ett substitut till Prattunam på sin höjd. Den största skillnaden där emellan är ju att den ena har klimatanläggning och den andra inte. Idag var det dock svalt och skönt.

På Prattunam kan man få bra riktpriser. Vad sägs om blusar för 4 kr? 3 t-shirts för 40 kr? Jeans för 45 kr? Som sagt var, detta är nära tillverkningspriset. På Prattunam är många av butikerna fabrikens förlängda arm. Få mellanhänder utan snarare deras skyltfönster. De flesta säljer på både export, grossist, och återförsäljarbasis - worldwide.

Etiketter:

Snart dags att säga - hej då Bangkok
Bilden är tagen från skytrain stationen vid Emporium och följer Suckumvith soi 24. En ganska typisk Bangkokvy även om soi 24 inte är någon genomsnittsgata.

Etiketter:

Frukost på Londoner


Ungefär så långt han jag innan himlen öppnade sig. Det får bli en spontan brunch istället för direkt till Pantip Plaza. Carbonara och en pint, snacka om icke diet.

Etiketter:

Vi bor bara ett stenkast från premiärministerns husIdag var det mer aktivitet där en någon annan dag. När jag kom hem 4 timmar senare hade de röda börjat samla sig. De ser ut som moppetaxi chaufförer hela bunten. Undrar om de vet vad de sysslar med?

Etiketter:

fredag, april 10, 2009

Var det kul detta med en mikroblogg?

Resan är snart slut. Under månadens gång lär jag ju ha postat över 100 korta inlägg inklusive bilder. De flesta av dessa var på springande fot, någonstans från landet.

Var det kul eller skrev jag för tomma läktare?

Etiketter:

Hyrbil var en av de bästa besluten jag tagit på denna resa
Önskat att jag gjort det tidigare. Nu har vi med nöd och näppe lämnat tillbaks bilen på Thai rent a Car nere på Phetburi i höjd med Tonglor (som jag för övrigt kan rekomendera varmt!). De var trevliga, snabba, flexibla och billiga (tror jag). Jag nappade på en stående promotion; hyr 2 dagar få en dag på köpet.

Jag valde en rymlig bil i mellanklassen, en Chevrolet Optra. Kostade mig inklusive full försäkring, självriskeliminering och fria mil 2x2000 baht för 3 dagar. Bensinen slutade på 1700 baht och jag körde ca 70 mil. Första resan ner kostade 5000 inklusive minibuss ENA vägen.... Suck!

Ps. De vill ha en kredikortsdeposit på 24,000 baht.

Etiketter:

Det lilla huset vid djungelns slut


Ett kungarike för en riktig säng, klimatanläggning, och Internet. Om 2 timmar bär det av till Bangkok igen. Håller tummarna för att trafiken är som vanligt.

Etiketter:

torsdag, april 09, 2009

Ösregna verkar det kunna göra vart som helst, när som helst


Skumt väder även i Thailand. Regnsäsongen är skruvad här med.

Etiketter:

Vilka jävla (kockos) nötter


Dags att klättra ner från träden. Demonstrationer i Bangkok idag igen. TV följer och sänder över hela landet. Om 3 dagar skall de röda tydligen börja blockera allt de kan. Utfarter och infarter mm. Händer detta kan det bli knepigt att komma ut till flygplatsen på söndag. Inte en gång till!? Vilka jävla nötter! Snart finns det inte ens hopp...

Etiketter:

Eftermiddagsmys i skuggan


Det är ganska varmt nu. Som vanligt ungefär 5 grader för mycket. Snacka om att man blir seg. Ångrar nu att jag inte badade i det svala vattnet vid vattenfallet. Får försöka svalka mig med en Leo istället...

Etiketter:

Vattenfallet i SoidaoSom tur var kunde vi köra hela vägen fram denna gång. Jag minns när jag släppte av min syster med kompisar här en gång. Den gången fick de mest se ett par kilometer djungel.

Vi nöjer oss med att hänga i mynningen idag..

Utöver det svala forsande vattnet, allt det gröna runt i kring, var det hundratals med färggranna fjärilar som cirkulerade kring oss. En härlig utflykt.

Etiketter:

Byns låg- och mellanstadie skola


Här gick Plair och hennes bror. Här går kusinen Phi.

Etiketter:

Gissa vad det blir till lunch idag?Etiketter:

Nu är gummiträden på gångEtiketter:

Morgonpromenad i Soidao


Den sista på länge skulle jag tro. Bara att passa på att njuta på mycket det går. Kanske man skulle försöka bronsa lite också - det går vi ju totalt glömt av? Å andra sidan är det inte min vision av semester. Ligga och pressa hela dagarna och bara se tiden rinna iväg? Solbrännan stannar dessutom en vecka på sin höjd. Vi har grundat inför den svenska sommaren kan man sammanfatta det som. 4 dagar kvar och vi är ganska nöjda.

Etiketter:

onsdag, april 08, 2009

Framme och dags för en välförtjänt


Kartläsaren tyckte inte Googles vägval dög på det tog lite längre än väntat.

Etiketter:

Vår resrutt: Bangkok till Soidao

Google maps är ju verkligen asbra. Hittar bara mer och mer nytta med det. Denna gång sökte jag snabbaste vägen mellan Bangkok och Soidao och tro det eller ej - det var precis den vägen vi körde förr om åren. Lite kringelkrokar men snabbaste vägen. Tyvärr har vi inte tillgång till skrivare så det blir för Plair att ha datorn i knät.

Köranvisningar till Soi Dao, ตำบลปะตง, Soi Dao, Chanthaburi, Thailand
286 km – cirka 3 timmar 49 min. Vi drar klockan 14:00 ca.


Visa större karta

Etiketter:

tisdag, april 07, 2009

Middag på gamla gårdskrogenEtiketter:

Och regnet står som spön i backen


Regnsäsongen är definitivt här för att stanna. Lite tidigt kanske.

Etiketter:

Det vart en hyrbil för sista utflykten
Det känns onekligen lite ovant att sitta på "rätt" sida igen. Knyter jag en rosett på vänstertummen skall jag nog även kunna hålla mig på rätt sida av vägen.

4,000 baht för 3 dagar inklusive försäkring utan självrisk. Helt ok. Ungefär vad det kostade enkel ner till Soidao sist. I bland undrar man vad man sysslar med.

Vi drar efter mitt tandläkarbesök i morgon eftermiddag, och tillbaks till Bangkok på Fredag eftermiddag.

Etiketter:

Ännu mera poolbadEtiketter:

måndag, april 06, 2009

KvällsdoppEtiketter:

Lite shopping på Villa SupermarketEtiketter:

Siam Ocean World Paragon
Vi hade turen att besöka dem när de hade sjöjungfru tema. Tjejerna var helt andlösa. Tror de håller på fram till 19 maj så gott om tid för er som ätr intresserade. Det vart inte bara Ocean World utan även IMax och en 3-D film, Wild Ocean.

Etiketter:

söndag, april 05, 2009

Veteranfotboll på Harrows International School i BangkokDet vart en riktigt bra fotbollsdag. Vi hade 5 ex lirare som kom upp från Hua Hin, varav 3 spelat i div 1 och upp. Ytterligare 2 spelare från vikings, en dansk och jag.

16 lag fördelat över 4 grupper. Länk till veteranligan i Bangkok här.

Vi kom 2:a i vår grupp. Spelade oavgjort mot laget som vann gruppen. Dessutom brukar de gå till final varje runda. Efter gruppspelet hade vi dock bara skadade spelare så det vart läge att lämna walk over för finalspelet.

18:00 möttes vi upp på Gullivers för mat och öl. Sedan vidare ut i nattvimlet.Etiketter: ,

lördag, april 04, 2009

Mannen höll nollan 6-0
Då hamnade man i kassen igen. 3 matcher med a laget vart det alltså. 2 fler än planerat. 2 i kassen och 1 på fältet. 2 vunna och 1 förlorad. Denna gång tror jag det var Bangkok Youth vi spöade. Jag upphör aldrig att förvånas över hur ofta man spöar lag med ungdomar De springer som galningar men kommer ingen vart. 2 mål i baken och de börjar hänga med hakan.

Jag saknar verkligen detta, allt runt vikings. Träffas och spela boll är hälften, stanna kvar och dricka öl är andra. Sådant här är lätt i Bangkok. Dels kostar taxi ingenting, dels går det att köra med en eller två innanför rocken.

Matchen mot tyskarna var tuff. Det hade varit lättare och roligare att ha spelat ute i någon av de andra matcherna. I morgon är det dock veteranturnering och jag har dragit ihop lite killar från Hua Hin och Vikings.

Denna veteranturnering var jag med och startade men på den tiden var vi bara några få lag. Nu är de ca 10-15 lag varje gång. Turneringen går av stapeln över en eftermiddag den första söndagen varje månad och är öppen för alla lag med spelare över 35 (även om jag tycker det börjar kännas ungt).

Etiketter:

Subway vart dagens lunchval


Nu är det bråttom till nästa viking match.

Etiketter:

Sebastian tycker Vegas rum har alltEtiketter:

Summering av vår semester så här långt...

Det har onekligen varit en del flaxande fram och tillbaks. Det har varit skönt att ha en bas och det har varit skönt att ha haft den i Bangkok.

Vad som ställt till det lite grann har varit mitt tandjobb. Framför allt har jag varit stressad över hurvida vi skulle hinna med eller inte. Vi har också varit tvungna att lägga om schemat något. Sedan Mak's fru klev in och tog över mitt case har tandläkarbiten fungerat mycket smidigare. Jag kan nu luta mig där eftersom vi bara har ett litet besök kvar.

Mellan tandläkarbesöken har vi hunnit med att göra lite utstickare. Utstickare utan allt för mycket bagage. Bagage vi lämnat hemma hos John.

Efter de första dagarna i Bangkok åkte vi hem till familjen i Soidao. Sedan tillbaks till Bangkok för shopping och diverse annan måste exercis ( bla nytt pass till Plair och barnen). Efter ett par dagar bar det av till den fagra och närbelägna ön Ko Samet för semesterns första semester.

Tillbaks till Bangkok ett par dagar och sedan iväg till Ban Phe för att hälsa på Jensa. Nu är vi åter i Bangkok där det lutar åt att vi stannar semestern ut. Kanske en avstickare någonstans. Plair kanske åker hem en sväng till.

Nästa Söndag flyger vi hem.

Hur har det varit?

Som sagt var, efter att bitarna börjat falla på plats har det blivit skönare och skönare. Behållningen har varit att slippa bo på hotell. Jag saknar definitivt inte turist Thailand. Jag har saknat vardags Thailand. Vi har nästan fått smaka på detta tack vare alla goda vänner.

Jag har hunnit med att träffa massor av gamla kompisar, spela fotboll med vikings (4 ggr kommer det bli totalt), gått ut på stan, noterat att vissa saker saknar jag inte alls.

Plair har träffat massor av sina kompisar bla. råkade det bli en klassträff från hennes klass i Chantaburi (högstadie och gymnasium tror jag). En av hennes bästa kompisar som bor i Japan råkade vara på besök samtidigt dessutom.

Frågar man barnen får man inga överraskande svar. Tjejerna vill fortfarande bo i Thailand men de vill tillbaks till Sverige för vår och sommar (något ändrad inställning mao). Sebastian längtar till Sverige och vill inte alls flytta till Thailand. Han hatar alla som sliter i honom. Han gillar inte värmen även fast det är han som sitter på allt pigment. Bada och leka tycker han ju e skitkul förstås, men det är ju kul över allt.

Om att flytta till Thailand då?

Jag skrev ett blogginlägg strax innan jag flyttade tillbaks till Sverige 2007. Om varför jag väljer att flytta hem till Sverige. Jag känner igen mig i vad jag skrev. Inget överilat. Thailand 2010 känns inte längre som ett måste och min prislapp har definitivt gått upp. Det mesta har flutit vår väg i Sverige och nästa månad börjar Plair jobba på heltid.

En av nackdelarna med Sverige är alla människor som tror och tycker att Sverige är grejen, modellen för resten av världen liksom. Jag hoppas pandoras ask öppnar sig för dem och att de snart lägger sin energi där den behövs och inte bara på onödigt svammel. Min överlevnadsstrategi blir att undvika dem.

En hake dock. Min pension. Den kommer inte bli rolig. Det bästa sparandet borde vara att investera i att driva eget företag. Så pengar kan rulla in även efter då man trappat ner. Det mest troliga är väl att detta händer i Thailand, eller med Thailand. Det bästa om det kunde ske långsamt, att man reser på Thailand till en början. Vi får se, men jag tror min plan är tydligare.

2 steg framåt, 1 steg bakåt - kanske en bra modell?

Etiketter:

fredag, april 03, 2009

Middag hos Emilys gamla klasskompisEtiketter:

Town in Town, Bangkok upplaga 2009
Ja men jösses vad saker händer när man är borta en stund. I området där jag bodde finns det nu både MC Donalds och Pizza Company. Ett helt jäkla köpcentra har de slagit upp. Massor av småbutiker. Till och med ett miniatyr Tesco!

Etiketter:

Idag förberedde de för kronan, provade brygganDet känns som om vi kommer hinna med allt.

Aom, vars klinik vi använder oss av är ju min gamle kompis Mak's fru. Aom's Dental Clinic. Tyvärr har de ingen webbsida ännu men det lär nog komma snart. Kliniken ligger ute vid Lardprao soi 71, närmare bestämt Nak Niwat soi 61.

Vi började nu med att förbereda tanden för kronan. Problemet här var att de först var tvungna att göra om en rotfyllning. Efter en rotfyllning vill man gärna vänta upp till en månad innan man går vidare. Vi fick nöja oss med ca 2 veckor. En krona är mycket enklare att få till eftersom de ofta passar på direkten. Mycket lättare att göra en behållare som skall passa för en tand än två.

Vi provade även orginalbryggan idag och den passade fint. Den skickas tillbaks till labbet för att få porslinet (tänderna) monterat.

Det tog 3 timmar idag. Tur att Thailändska tandläkare är oerhört mycket mer patientvänliga än deras svenska motsvarigheter. Mer vila, jobbar genom mindre öppningar, etc,.

Nästa vecka sätter vi dit de permanenta tänderna och det skall inte ta mer än 30 minuter säger de. Dessutom får jag notan...


Visa större karta

Etiketter:

Josefine får en rengöring av sina tänderEtiketter:

Här ryker Emilys andra lösa tandEtiketter:

torsdag, april 02, 2009

Installerade på Hawaii Tower, Suckumwith soi 23
Nu bor vi hos några andra kompisar ett par dagar. Ett stenkast från där vi bodde tidigare och dit vi snart flyttar tillbaks. Johns mamma och syster är på besök.

De andra kompisarna är ett ex till en av kompisarna i fotbollslaget. Han lämnade efter sig bla. en SUPERSTOR centralt belägen lägenhet med skön utsikt över Bangkok.

Nästan så det känns bättre än ett hus. Balkonger runt nästan hela lägenheten. Massor av grönt och det finns större terrasser om man skulle önska. Fördelen med lägenhet är flera men främst är det väl att det blir lättare att förutse kostnader, samt att kostnaderna är begränsade. Att man kan äga dem själv är inte illa det heller.

Etiketter:

Tillbaks till Bangkok igen


Denna gång skall vi bo hos andra kompisar eftersom det är fullt hus hos John ett par dagar.

Etiketter:

onsdag, april 01, 2009

Ko Samet, ingen dålig middagsutsikt
Mycket större än så är faktiskt inte Ko Samet. Nu ser vi den dock lite från kortsidan och inte från den långa. Oavsett så är det en ganska liten ö.

En liten ö nära Bangkok. En liten ö som bara blir populärare och populärare, dyrare och dyrare, kommersiellare och kommersiellare.

Jag gillar det enkla när jag reser så utvecklingen går åt fel håll för mig.

Etiketter:

Ytterligare en middag på stranden
Enkla restauranger vid stranden är något jag verkligen gillar. Skugga, svala brisar och fantastisk utsikt. Detta är en av fördelarna med Thailand - de finns i massor och till överkomliga priser.

Etiketter:

En hungrig elefant på besökEtiketter:

På besök i Pinery Park, Ban Phe
Trevligt hus de hade Jensas svärföräldrar. Vi hyrde dock ett annat hus i området. De hade glömt fråga om de fick ta hem bekanta :) Så kan det vara.

Etiketter:

tisdag, mars 31, 2009

Ny utflykt ny strand


Här blir det perfekt att springa i eftermiddag

Etiketter:

Man måste inte ha tråkigt i bussen


Men om den hade internet skulle jag antagligen trivas lite bättre

Etiketter:

måndag, mars 23, 2009

BBQ hemma hos john
Som vanligt var det värdsklass på Johns BBQ. Anders och Mary (våra grannar i Sverige) och deras barn var med så det var fullt pådrag.

Mot slutet vart de små lite trööööttare...Etiketter:

Dags att rätta till stavningen av mitt namnEtiketter:

Han har börjat klia sig bakom örat
... Och det är aldrig ett bra tecken. Jag kände mig lite rostig och trodde att han hade en genväg på G. Icke sa nicke. 3 km i sidled, 3 km tillbaks. JÄTTEKÖ båda hållen. Suck. Tur att jag drog i tid denna gång.

Etiketter: