Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

söndag, april 27, 2008

Sollentuna FF - Storskogen 4-3

Den satt långt inne även om vi nog var det bättre laget.

Konstgräs igen. En gammal matta denna gången. Sundbybergs IP. Tydligen är det inga grusmatcher alls den hör säsongen. Trevligt.

Om och om igen jobbade de sig in i matchen. Framför allt utnyttjade de sina chanser väl. 13 minuter kvar gör vi 3-2. Med 5 minuter kvar kvitterar dem. Någon minut från slutet sätter vi spiken.

Vi var helt utan avbytare och med tanke på det gjorde vi en gedigen insats. Gamla gubbar och 2 x 30 minuter utan byte. Inte illa.

Etiketter: ,

söndag, april 20, 2008

Sollentuna FF - Björnligan 4-1

Det var säsongspremiär på Helenelunds konstgräs. Sollentuna och Helenelund har ju gått ihop och bildat Sollentuna FF så nu har vi en konstgräsplan. Härligt.

Undertecknad la spiken i kistan, 3-0 satt där den skulle.

För att vara årets första tillfäll med boll var det helt ok. Löpningen gick ok trots sjukdomar. Det kan bara bli bättre från här. Tills kroppen säger stopp trampar jag på. Jag är orolig för fot och knäleder. Jag läker så himla segt nu för tiden.

Etiketter: , ,

onsdag, april 16, 2008

Dags att snöra på dojjorna igen

Det blir en heltokig start på säsongen. Hela vintern utan boll, begränsat med löpning, och senaste månaden nästan i sjukbädden. Otränade 40 åringar som försökt leva på gamla meriter har jag sett förr - ingen vacker syn.

Obegripligt att vi inte tränar, inte spelar inomhusturneringar på vintern, helt obegripligt är det. Nu har vi dessutom gått ihop med ett annat lag.

Hur svårt skall det vara att dra ihop 8-10 man för en träning?

Nu vann vi visserligen serien förra året utan träningar men visst skulle vi kunna bli bättre. Om inte annat.

Skaderisken skulle minska radikalt.

Vi skulle bli bättre med bollen.

Vi skulle orka springa mer.

Vi skulle få bättre gemenskap.

Det skulle helt enkelt bli roligare.

Jag får köra en genomkörare i morgon. En konditionsgenomkörare. Kanske en lättare sväng på Lördag. Jag måste veta vart jag står innan Söndag. Jag vill ju inte ta livet av mig...

Etiketter: ,

söndag, oktober 07, 2007

Seriesegern i hamn

En ganska trevlig avslutning på säsongen, seriefinal i sista matchen. Norrvikens IP och deras gräsplan. Lite nostalgi eftersom det var där man härjade då det begav sig på riktigt. Men det var ju hundra år sedan. Nåja, 15 i alla fall.

En bra match, med vältränade gubbar, men en katastrofal domare. Han var så usel att spelarna inte ens tjafsade med honom. Stod mest i mittcirkeln, och klyschan om att han måste glömt linserna vart sanning. Som tur var det två lag som stod upp och spelade just annars kan det ju ofta urarta just pga. domaren har nollkoll.

2-0 mot Storskogen vart det alltså. Serien är över.

Kanske sista matchen man gjorde för IFK Sollentuna eftersom de startar nytt tillsammans med Helenelund. Ganska troligt att jag spelar med Sollentuna FC: s (?) veteranlag nästa år. Det bästa med allt är att det ganska så säkert blir åtminstone hemmamatcher på konstgräs.

Den 1 november blir det Ålandskryssning. Hittar jag någon att dela hytt med blir jag med. Regeringen har gett tillstånd. Klar fördel om man är ute i god tid med sådant…

Etiketter: ,

torsdag, oktober 04, 2007

Det är mycket nu…

Dels var jag sjuk, dels hade vi besök från andra kontor, men framför allt har jag ytterligare en gång tagit åt mig mer jobb än jag borde.

Att jag inte kan lära mig att inte doppa näsan i andras projekt!? Och i nya egna för den delen.

Som tur var vart jag frisk utan att egentligen varit sjuk på riktigt. Det var en riktigt konstig influensa. Fin och fräsch på morgonen, seg och trög på eftermiddagen. Jobba kunde jag eftersom jag har ett kontorsjobb. Hade jag varit hantverkare hade jag nog stannat hemma. Som sagt var, frisk igen. Börjar komma ikapp med jobbet, börjar komma ikapp med träning, men framför allt börjar jag få ordning och reda i livet. Tyvärr har jag fortfarande ingen aning om vilket land jag bor i om 8 år.

Jag vet dock att vi spelar seriefinal med IFK Sollentunas veteranlag nu på söndag. Första matchen på Norrvikens IP: s gräsplan på vad kan det vara, 10 år kanske? 5 matcher har jag hunnit med och alla utom en på grus, den sista på konstgräs. Vi har vunnit alla. Även de 2 jag missade pga. sjukdom vann vi så det är svårt att slå sig för bröstet. Det är alltså på Söndag allt avgörs.

Etiketter: , ,