Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

torsdag, mars 08, 2007

Svenskar och Thailändare

Det var en bekant som nämnde det för några veckor sedan, och det var definitivt inte något han fick från det blå precis just då. Han hade tänkt på saken tidigare det rådde det inget tvivel om.

I vilket fall, vi diskuterade Svenskar och Thailändare, likheter och olikheter.

Han menade att det var större skillnad mellan män och kvinnor, än mellan svenskar och thailändare. Hmm.

... Jag köper nog det argumentet!

Här i Thailand lever jag ett liv som i en twilight zone. Träffar sällan på turister utan umgås främst med andra som bor och jobbar i Bangkok sedan länge. Tydligt är att vi glömt bort hur ni tycker och tänker där hemma och gärna soppar undan konstiga beteenden här i Thailand, som just lokal konstigheter. Detta är ju inte alltid sant.

Speciellt kvinnor har svårt att köpa mina argument. Samtidigt är deras motargument många gånger så förvirrande att man mot slutet knappt vet vad som är fram eller bak. Att diskussionen vid det laget också handlar om något helt annat, är en annan femma.

Som sagt var, tillsvidare köper jag nog ovan argument.

Kanske mitt liv i Sverige kan bli intressant att läs om om ändå :)

Vad tycker du?

Andra bloggar om: , , , ,

Etiketter:

3 kommentarer:

Blogger hans.abrahamsson sa...

Det tror jag nog - ditt perspektiv bör vara ganska annorlunda från den vanliga "Svensson" i alla fall.
Fortsätt skriva! :o)

Jag vet inte ifall du minns mig, men jag skrev till dig angående MIN eventuella flytt till Thailand. Har lite problem med att få ett grepp när det gäller internationela skolor i Bangkok och jag har tyvärr inte lyckats hitta någon som kan ge mig förtroende ingivande svar.
Jag skulle var dig evigt tacksam ifall du skulle vilja dela med dig av din kunskap till mig. Helst via Skype, om det går bra. Om du ställer upp kanske vi kan komma överens om en tidpunkt då vi kan talas vid. Kontakta mig gärna på hans.abrahamsson@kartguiden.com
Om inte kanske du vet någon annan i din bekantskapskrets som kan hjälpa mig.

Mvh
Hans

8/3/07 09:01

 
Blogger ...Linda sa...

Hm, vad är ditt argument egentligen? ;)
Personligen tror jag inte att det är så stora skillnader mellan män och kvinnor alls, förutom att vi socialiseras olika vilket ger olika erfarenheter som sedan utvecklar olika färdigheter. Men detta är alltså till största del, så gott som uteslutande, kulturellt betingat och införlivat.
Hur sen eventuella (o)likheter mellan män och kvinnor hänger ihop med detsamma mellan thailändare och svenskar hade jag svårt att koppla... :P
Kulturkrockar finns det säkert gott om, och att komma till Sverige efter en längre tid som bosatt i Thailand skapar säkerligen en mängd sådana. Fortsätt mer än gärna att skriva! :)

8/3/07 11:10

 
Blogger Nille sa...

Hans: Jag har svarar till din mail förut men det verkar inte gått fram. Jag gjorde det igen. Jag föreslår att du vänder dig till www.thailandsforum.se där jag själv och flera andra Thailandsbosatta svenskar är aktiva.

Linda: Män är från Mars och kvinnor från venus. Jag är övertygad om att det inte enbart är miljön som påverkar oss, utan gener mer äv vad folk vill tro.

Jämförelsen var bara en jämförelse hur olika man kan upplevas. Detta är Thailand och jag är att betraktas som ett UFO

8/3/07 12:13

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida