Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

torsdag, oktober 18, 2007

Så vart rusar ekonomin, eller gör den kanske inte det?

Kan det vara som så att informationssamhället slutligen hunnit ikapp oss. Människan sitter inte direkt i en stuga på landet och bakar snus nu för tiden. Informationen är omedelbar. Tidigare har det ju vart som så, för många vinstvarningar, konkurser, skrämmer ju. Nu när man snabbt kan isolera händelserna kommer ju saken i annat läge.

Visst, finansiella institutioner får panik men de lägger sig inte platt. Samhället är för smart idag.

Trodde inte det skulle hända redan nu men kanske det är som så att toppar och bottnar på dessa konjunktursvängningar börjar planas ut. Informationsteknologin har ju annars bara skyndat på cyklarna fram tills nu. Snabba cyklar är något som jag inte alls gillar. Jag vill ha åtminstone någon realistisk förhoppning om min framtida situation. Kanske därför jag flyttade till Thailand. Kurvan kändes alltid som om den pekade uppåt.

Problemet är väl alla vi vanliga människor som inte fattar något alls.

- Döö, vi e skitabra som de e, detta gäller inte oss. Kolla min lön om du inte tror mig, jävla översittare. Kolla min bil. Kolla min firma. Ser ru hur mycke pengar jag har. Fattar ru? Jag har vart med, fatta det! Jag skall köpa den där friggeboden för 2 miljoner. Om 2 år är den värd 4 och då skall jag garva dig i facet. Fatta.

Det är ju detta som måste bromsas innan det planar ut. Vi måste vakna. Frågan är nog hur mycket vi tar innan vi kastar in handduken och ljuset tänds. Oavsett vad som händer kan vi räkna med att se våra bostäder tappa minst 30% inom 2 år. Kanske vi får kliva tillbaks i lön med, många har fått oskäliga löneökningar. Detta är bara realistiskt i en skyddad verkstad (Sverige). Tro mig för det!

Någon annan än mig som tror att denna lågkonjunktur inte blir samma kris som det brukar bli?

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida