Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

onsdag, mars 18, 2009

Morfar på besök


När jag vaknat och legat och dragit mig i någon timme hade barnens morfar hunnit komma på besök. Han så hyfsat fräsch ut. Otroligt att se hur bra han klarat sig mer eller mindre utan pengar.

Det första han gnällde över var förstås att han var fattig och inte kunde förstå vi inte hjälper honom. Inget konstigt med det egentligen.

Plair har skickat lite men inte varje månad. Dags att ändra på det nu när Plair fått jobb. Det var ju trots allt han som bekostade hennes utbildning. Hans pensionsförsäkring.

Det skulle dock vara ruggigt skönt om han lade pengarna på annat än sprit. Vet inte hur mycket eller hur ofta han dricker nu för tiden. Det blir beckmörkt redan vid 19.00. Det kan förstås lätt bli astråkigt för en ensam 70 åring.

Inte lätt för gubben för så snart han får pengar så får han massor av kompisar. Vi får försöka distribuera ut pengarna över månaden och hoppas att han inte belånar dem.

500-1000 kr extra i månaden gör STOR skillnad ute i byarna. Nackdelen för oss är att Plairs föräldrar är skilda så de får dela på det på något vis. Plairs mamma klarar sig visserligen bra på egen hand men visst skall även hon ha det lite bättre. Hon tar ju även hand om sin sonson.

Jag vill inte att pengarna skall gå till mer sprit, spel, eller till att öka deras kreditvärdighet på svarta marknaden. Jag tänker INTE betala av några idiotlån.

Lite synd också att marken de bor på är styvfaderns. Även om han är kanon vill jag inte renovera eller bygga nytt där. Skulle de bryta upp är allt som bortblåst. Det skulle annars vara en trevlig investering, att börja bygga ett hus till familjen. Här är det igen synd att Plairs pappa bor på annat håll och enklare. 2 hus blir det aldrig under vårt beskydd.

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida