Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

onsdag, november 11, 2009

i-land, u-land, eller b-land? Det är nog faan kört för oss..

Då var det bevisat - Sverige blir mer och mer ett b-land. Det är kört helt enkelt.

Kollade in vårdguidens websida om vaccineringen i morse. Det fanns igen. Min och alla andra familjer i norra Sollentuna begav oss i tid till Rotebro Vårdcentral för vaccinering. Trodde vi ja!

Hur svårt kan det vara att uppdatera en webbsida och spara tusentals människor tusentals timmmar? Dessutom fick man vandra hela vägen in i lokalen för att finna ut att det var slut. Hur svårt kan det vara för vårdpersonalen att sätta upp en skylt utanför som informerar om detta?

Tänk att av 30 personer som jobbar på den vårdcentralen var det INGEN som tänkte på att göra detta, sätta upp en skylt på utsidan alltså!? Nej då, man bara sitter där och besvarar frågor och väntar på vidare instruktioner. Vart har alla människor som kan ta egna beslut, samt lösa problem som ligger utanför deras arbetsbeskrivning, tagit vägen?

Sorry svenskar - det är kört! Rädda dig själv. Miljarder människor i utvecklingsländerna kommer få det bättre på vår bekostnad. Jag kallar det rättvisa andra kallar det rätt åt oss - kanske båda har en poäng? Oavsett är det åt det hållet vi vandrar...

Etiketter: ,

2 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Detta Svin! Du vet ju min åsikt men även för mej är det info eller desinfo. På min VC idag samlades ett hundratal! människor för att bli vaccinerade! Vem av dem var smittbärare? detta är ju vansinne, där satt de som hade tid hos doktorn mitt i denna samling av kanske friska? människor! Mamma

11/11/09 18:11

 
Anonymous Johan sa...

Oroar mig mindre för influensan och mer för landet. Sverige sover tryggt just nu i en bubbla avskärmad från omvärlden. Som du säger u-länderna kommer att förbättra sin standard och på någons (vår) bekostnad. Med den omvärldsanalysen som vi svenskar sitter inne med kommer det att innebära att vi vaknar den dag det är för sent att vakna. Vi har försovit oss redan och förväntar oss som vanligt att staten har ställt väckarklockan.....

16/11/09 23:48

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida