Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

torsdag, december 28, 2006

130 gravida kvinnor i Thailands fängelser

Jag läste en artikel på The Nation denna morgon. Staten erbjuder fångarna att föda på ett riktigt sjukhus och att sedan överlämna barnet till en släkting. Finner de ingen släkting kommer de lämna barnen till barnhem. Undrar på vilket kriteria de väljer en släkting?

Tydligen har kabinetten godkänt en ansökan från National Human Rights Commission (NHRC) där man vill låta mödrarna klara av barnets första år innan de avtjänar sitt straff. Humant.

Personligen tror jag det är bättre att de ges möjlighet att ta hand om sitt barn på anstalten.

En representant tillkännagav att några av kvinnorna hade blivit gravida under tiden i fängelset. Förvånad? Grymmare saker än våldtäkter skulle jag tro händer på Thailändska fängelser var dag. Samtidigt har vi ju ett väl utvecklat system av tjänster och gentjänster. Korruption i mina ögon, charmigt i andras.

Hela artikeln här!

Andra bloggar om: , , , ,

Etiketter:

2 kommentarer:

Blogger Nille sa...

Denna artikel diskuterar vi givetsvis på www.thailandsforum.se

28/12/06 02:37

 
Blogger Fotavtryck i Asien sa...

Japp, den var intressant. Skall trycka in Ikea frågan där också.

28/12/06 07:26

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida