Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

torsdag, juni 28, 2007

Blocket eller Tradera?

Det är väll ingen hemlighet att jag spenderat en hel del tid på Blocket på sistone. Det är mycket jag inte fattar inom detta område och en är hur i herrans namn Blocket kan vara större än Tradera? Jag menar, Tradera är ju Ebay i Sverige och använder sig av en maximal och professionell lösning. Massor av billiga hjälpmedel för de som annonserar mycket, men framför allt analyserar de sina besökares beteenden och förbättrar sig över tiden. Man bläddrar igenom deras hemsida som vilken shopping sajt som helst, ordentligt informativ. De vet vad besökaren vill ha. Låt säga att du letar efter en bokhylla vilken information behöver du?

Tradera vet, blocket vet inte.

Blocket publicerar 20 nya annonser om bokhyllor per dag och där i ligger skillnaden. De publicerar priser och varunamn vilket är bra. Vad de borde göra är ju att visa en bild. Jag är nog inte den enda som blir galen av att klicka efter länkar för att komma till bilden av en skitful bokhylla. Men visst, 100 annonser om dagen på en sopig sida är bättre än 5 om dagen på en skitbra sida. Man är ju där för att hitta något. Nej du, Blocket vet inte hur man gör, de lever på gamla meriter och får passa sig tror jag.

Hur i helvete har detta gått till?

Är vi dumma i huvudet eller rent utav lurade?

Etiketter: ,

6 kommentarer:

Anonymous Enis sa...

Angående Blocket.....

tryck på Visa bilder så ser du bilder på de annonser där säljaren orkat bifoga någon.

29/6/07 08:15

 
Anonymous Annie alias UFOt sa...

Jag tycker också Blocket är lite osmidigt. Ändå la jag in en annons där igår.... Med bild, vill jag påpeka! Dock inte bokhylla utan gammal antik soffa, förmodligen utan större värde. Om ingen vill ha den måste vi kasta den, och det känns ju trist.

29/6/07 08:50

 
Blogger Nille sa...

Annie: Det verkar som man inte har så mycket att välja på. Blocket har ju överlägsen trafik.

Enis: Ja, vad säger man... Efter ditt tips så hittade jag ju den magiska knappen.

Man kanske får vara glad över att man vet vilken dag det är?

29/6/07 09:24

 
Blogger Tony sa...

Finns en annan, rätt ny konkurrent till blocket, som heter "rubbet" verkar få en del annonser pga att det är helt gratis att annonsera. Nille behöver du inte någon Tv, jag har några överblivna som står sen vi skaffade platt-tv.

30/6/07 12:07

 
Anonymous Anonym sa...

Tjenis Nille, kul att följa er anpassning till Sverige, jag gillar också ditt sätt att se på saker och ting tillexempel detta inlägg blocket Vs tradera. Kommer att fortsätta att läsa om hur det går för er. Må väl

mvh b-tung

30/6/07 17:53

 
Blogger Nille sa...

Tony:

Det stod 4 tv aprater i lägenheten när vi tog över så än så länge har vi nog vad vi behöver. Dock, jag skulle överväga att skaffa en till om du hade en stor fet en... eller en plattskärm...

Vad jag däremot snart börjar jaga är högtalare (surround 5.1 kanalaer). Dessa får gärna vara begagnade om de är bra...

BT: Kul att du hänger kvar!

1/7/07 20:40

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida