Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

onsdag, maj 21, 2008

Miljötänk - visst är det framtiden?

I alla fall tycker jag det.

Jag tycker att man har en helt annan syn på detta nu för tiden. Gå tillbaks 20 år och du vart ofta klassad som rödstrumpa, kommunist, eller bohem när du valde den miljövänliga linjen. Nu är du smart.

Nu har tom kapitalismen fattat galoppen - så nu vet vi med säkerhet att framtiden är grön.

Grönt är numer pengar.

Pengar luktar inte.

Just pga detta faktum tror jag på en revolution i området inom en snart framtid. Man är dessutom ganska långtänkt. Ta bara alternativa bränslen som ett exempel. Bara för att utsläppen är låga är det nödvändigtvis inte ett miljövänligt alternativ.

Man går alltså ända tillbaks till framtagningsprocessen för att jämföra alternativen. Men - När skall man satsa mer på återvinning tro?

Jösses vad det konsumeras, och förbrukas, i väst. Jag menar - går en gummistövel sönder slängs den, inte lagas. Tänk om man släppte in en Thailändsk sopsorterare på en svensk soptipp - han skulle ju tro att han var i himlen. Borde man inte kunna exportera användbart skräp? Borde inte det gynna alla?

I låglöneländerna skulle jag tro att mycket av det vi slänger skulle kunna användas 10 år till - borde inte detta också bidra till minskad produktion och mindre utsläpp? Kanske en del prylar tom skulle kunna exporteras tillbaks till väst renoverat eller som återvunnen råvara?

Tyvärr kan vi inte förvänta oss att få något stöd för att minska produktionen, inte än på länge. Vi får nog vänta tills jordens befolkning fördubblat sig innan hotet blir tillräckligt stort för denna drastiska åtgärd.

Nu till frågan, hur profiterar man enklast på den gröna framtiden, vad skall man satsa på

Etiketter: ,

3 kommentarer:

Blogger Hasse sa...

Kanske detta kan vara något!?
Se: http://www.va.se/nyheter/2006/11/29/placera-gront-ar-skont-men/index.xml

22/5/08 08:34

 
Blogger Nille sa...

Tack för tipsen - tål att tänka på!

22/5/08 17:38

 
Anonymous Anonym sa...

Ja, visst du har alldeles rätt och det är faktiskt skrämmande.

Tänker varje gång på det som jag går förbi min sopstation i Bangkok där faktiskt ingenting går till spillo mer än vad som är hushålls sopor.

Man ställa en uttjänt väska bredvid stationen och vips är den borta. Känns skönt trots det faktum att man själv har ratat varan.......kanske inte så bra men tänker gör jag iallafall......

23/5/08 04:26

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida