Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

måndag, juni 16, 2008

Thailand i höst

Vi planerar ju att åka på semester i höst och självklart är Thailand resemålet. Självklart för att det blir vår första semester sedan hemflytten.

Målet är att försöka vara borta över November och i ca 6 veckor. Det skulle vara synd att behöva åka redan i början av Oktober - som ju kan vara en fantastisk fin höstmånad. Allt handlar om priset på biljetten.

Fick en offert idag på 37,000 kr för hela familjen. Avresa 1/11 hem 12/12 med China Air och med stop i Beijing!!!

37,000 kr!!!

Jösses!

Vi lär samtidigt spendera minst 20,000 sek i fickpengar.

Ca 60,000 kr - eller 327,000 Baht!!!

327,000 baht - helt plötsligt får pengarna ett värde!

=

Insatsen på ett stort hus eller lägenhet (i Thailand).

3-4 Rai land. Land man kan odla och tjäna pengar på.

3 årslöner för en utbildad Thailändare.

Utbetalning av 32,000 baht om året om man köper fonder som ger en passiv inkomst på 10%. Pengar man kan välja att återinvestera och låta växa till 512,000 baht på 5 år. Eller 1 miljon på 10 år, eller 2 miljoner på 15 år.

Jag hoppas innerligen att vi får tag på billigare biljetter annars kommer detta göra ont. Vi kommer ju precis från en 10 årsvistelse i landet. Herregud - det finns många andra hål att stoppa pengarna i.

Tjejerna och Plair längtar något otroligt så iväg skall vi.

Vi får förbli fattiga som kyrkråttor.

En sak är säker, det dröjer tills nästa gång. Längtas det efter mamma får hon flygas hit. Så får det bli.

Ps. Hur sjukt det är med människor som knappt får det att gå ihop och ändå tvingar iväg sig på utlandssemestrar. Dags att vakna - Sverige är fantastiskt.

Etiketter: ,

1 kommentarer:

Blogger Jesper sa...

Det låter dyrt att åka till los med hela familjen. Vi var ju bara två som åkte varje vinter det blir mycket pengar i längden. Jag planerar att åka till fillipinerna i januari med någon vecka i bkk.

Jerker

17/6/08 14:40

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida