Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

fredag, november 07, 2008

Den ekonomiska krisen del 3

Det blir ju inte så mycket uppdateringar numer men kände att jag var tvungen att göra denna. Folk fattar ju trögt - ungefär som om de är untouchable... och... jag tror inte detta bara är min magkänsla längre, eller?

- HAR DU FORTFARANDE INTE FATTAT ATT VI ÄR PÅ VÄG IN I EN EKONOMISK KRIS UTAN LIKE I MODERN TID ÄR DET DAGS ATT FATTA DET NU!

Du måste skaffa dig en buffert även om du tror du sitter säkert. Det är inte din närmsta chef som kommer bestämma om din position behövs eller inte. Att vara kompis med denna kommer göra marginell skillnad.

Mina bästa råd är:

- Sluta handla på kredit. Det du inte har råd med - har du inte råd med. Och har aldrig haft egentligen.

- Handla bara vad du behöver och handla begagnat om möjligt. Handla kontant. Man behöver inte tv och video i alla rum, man överlever ändå.

- I matvarubutiken börja kolla på prislappen.

- Tjafsa inte med din arbetsgivare. Det är inte längre löntagarens marknad utan arbetsgivarens. Kompetent arbetskraft står runt hörnet lyckliga bara över att få ett jobb. Det gäller dig med!

- Super du, röker eller snusar, eller kör bil till jobbet - Grattis! Här har du en del marginal ifall det skulle behövas. Ett tips är dock att använda detta utrymme till att betala av dina skulder med istället. Ligg ett steg före!

- I år kanske vi hoppar över utlandssemestern och istället umgås med vår familj? Att landa, umgås, och ladda batterierna är väl vad en semester handlar om? Och vet du - det fungerar bra i Sverige med.

Ledsen men jag tror västvärlden sett sina glansdagar.

Aftonbladet idag: Finanskrisen värre än väntat.

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida