Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

torsdag, januari 15, 2009

Tvångshandlingar och tvångstankar...

Sebastian har lite konstiga saker för sig ibland. Det är när man skall säga godnatt, hej då på morgonen, säga förlåt för något mm.. Han kan bli helt galen om det inte blir på hans vis - som ofta har en liknande procedur. Han är den minsta av våra 3 och detta har jag inte upplevt i närheten av med dem även om de kunnat bli ordentligt arga, ledsna, och besvikna över att inte få sin vilja igenom.

Lyhörd som man är reagerar man. Inte överreagerar skall tilläggas - nu är det under övervakning. Vi får se. Intressant läsning finns det så nu skall jag bli expert på området :)

Jag fick en länk från syrran efter vi pratat om detta. Hon gled in på det med sin dotter för ett gäng år sedan och förstod direkt vad jag kände var fel. Det finns förstås ett ord för detta och det är OCD (Obsessive Cumpulsive Disorder = tvångssyndrom). Det handlar kortfattat om tvångshandlingar och tvångstankar av olika grader. Inte svårt att gissa vilken familjegren detta kommer från om man tar detta citat från webbsidan ovan:

Ritualer kan handla om upprepade beteenden (exempelvis handtvätt eller upprepade kontroller av kranar, lampor, spis, kaffebryggare etc innan man går ut).


Nu när man funderar på det kan det ju förklara en del andra saker :)

Tydligen är detta inget de märker av på dagis. Kanske han håller det för sig själv där? Kanske de har för mycket med sitt för att notera.

Kanske det inte finns något att notera.

Detta håller vi ett öga på...

Ps. Om familjegrenar - undrar om inte mina föräldrars förfäder var släkt på någon nivå - ibland har jag bara så jäkla svårt att avgöra vart jag fått mina nycker från.

Etiketter: ,

2 kommentarer:

Blogger Lagers tabberas sa...

Är dt inte bara så att han vill hålla koll, han vill verka efter sina rutiner, i sitt eget rum. jag känner igen det där från August, som går fullständigt i taket om ritualerna inte följs.
Min store grabb var likadan och alla tjejerna också i varierande grad.

16/1/09 23:09

 
Blogger Nille sa...

Ja det är ju svårt att veta hur pass det är draget han är ju så liten än.

Läser man på hemsidan som jag länkade till finner man lite info om att förr var det bra att ha sådant i den så kallade reptilhjärnan, det hjälpte en att överleva.

Det finns ofta både en fram och baksida av unika drag så man skall ju inte bara se negativt på detta förstås.

17/1/09 09:36

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida