Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

söndag, april 26, 2009

Bitterfittor, finns de på riktigt?

Ja, klart de gör - visst är det komiskt?

Såg på Ballar av Stål igår för första gången och en av tjejerna som medverkade kallade sig Bitterfittan. En riktig parodi på en urflippad självgod feminist.

Jag hade en diskussion men en sådan nyligen och minnet från det blommade till liv :)

Helt långsökt är det ju inte förstås, detta med Bitterfittor. Det finns fortfarande kvinnor i detta land som tycker det är viktigare att svenska kvinnor får det mer jämnställt (läs: dem själva) än att kvinnor i utsatta u-länder får det.

Detta är för mig helt OFÖRSTÅENDE.

Låt oss rikta denna energin mot länder där kvinnor är förtryckta för nu.

Kvinnor tjänar inte lika mycket som män? Nähä? Oavsett tjänar massor av män och kvinnor mer än mig. Det stör mig inte. Jag kan byta jobb om jag inte är nöjd.

Svårt att ta dessa bitterfittor på allvar förrän de riktar energi dit där den gör skillnad för fler än dem själva. Nä, jag läser det som JAG, JAG och JAG... HA, HA, och HA. Kvinnlighet före kompetens.

I dagsläget är det inga problem för kompetenta kvinnor att ta sig fram. Känner ingen som inte skulle anställa kompetens framför kön, inte i Sverige i alla fall. Nu skall man dock komma ihåg att social kompetens rankas minst lika högt som MENSA intelligens och därav att smarta människor med den avsaknaden, eller insikten, får trampa vatten. Med kvotering blir det: kön framför kompetens.

Varför inte kvotera in personlighetstyper, vore inte det smartare för ALLA?

Läste dessutom en artikel i DN här om dagen där Bitterfittan menade att det var dags att göra barnen könslösa, fram för könsneutrala lekar, kläder, ord, mm. Så att alla skulle få samma chans liksom. Sen då?

Finns det inte längre plats för traditionella pojkar och flickor?

Bara provrörsbefruktning?

Nä, låt pojkar vara pojkar och flickor vara flickor. Det är så naturen har skapat oss och det är så vi passar in i evolutionen. Tillräckligt många skapas olika av naturen för att vi skall påtvinga en försvarslös generation detta.

Kvinnor som är duktiga har gott om chans att ta för sig, åtminstone i Sverige. De blir fler och fler, låt det få ta sin tid. När vi blir bättre på att mäta kompetens kommer även löneskillnaderna planas ut - i dagsläget vinner man ju på att ta för sig. Fler män än kvinnor har den egenskapen.

Snacka om att mänskligheten VILL ha död på sig själv.

Eller skall vi lyssna på dessa människor, bitterfittans kompisar?

Etiketter:

8 kommentarer:

Anonymous bitterfittan sa...

Puss Nille! Jag har så många kommentarer att jag inte ens orkar börja. Din info bygger bara på vad du tror och tycker "efter egen erfarenhet" (något som är väldigt begränsat hos oss alla - ingen har hela bilden även om många gärna vill tro det). Det är synd att du har ork att skriva om det men inte ork att ta reda på mer om vad forskningen säger för det finns väldigt mycket forskning på området.

Du får gärna kalla mig bitterfitta om du vill, jag skiter i vilket, men jag är väldigt nöjd med var jag är i mitt liv så att tro att det enbart är av egoistiska skäl jag är det säger mer om dig än det gör om mig. Alla lever vi inte enbart för oss själva. Sen är det ju faktiskt så att det är lättare att påverka det samhälle man lever och verkar i än ett samhälle på andra sidan jordklotet där man varken förstår språket eller kulturen.

Så fortsätt du leva i din lilla värld med "dina erfarenheter" så lever jag i min.

27/4/09 08:23

 
Blogger Nille sa...

Tack för att du kommenterade även om det kanske hade varit mindre egoistiskt, och framför allt smartare, att låta bli.

Håll dina åsikter för dig själv om du inte klarar av att argumentera för dem som en vuxen människa.

Nu har du ju inte bara förstört för dig själv utan för andra. Men det rör väl inte dig mer än en fis i universum!

27/4/09 08:54

 
Anonymous bitterfittan sa...

Så du får skriva om mig men jag får inte kommentera! Kul...

28/4/09 07:39

 
Anonymous Anonym sa...

Bitterfittor finns dom??!?!

En hel hop! Vi har på företaget uppfyllt vår jämnställdshetsplan och fått fantastiska ledningspositioner och vi ligger nu på 51% kvinnor, vissa få kompetententa och intresserade att göra ett bra jobb, andra drar på mammaledighet på den numera höjda lönen och bitterfittor som äntligen kunnat domedera runt i sina röda strumpor och sina fina titlar.

Så hur ser det ut nu efter ett år.
Bidrag till forskningen bitterfittan skriver om kanske?
Eller så fortsätter hon att leva i sin feministvärld, där hon är SÅ nöjd med sitt liv.

Personalomsättningen har aldrig varit högre än den är nu.
Antalet sjukskrivningar har ökat med 10% många av dom kvinnor i ledande position, att kvotera in en person kan och är ofta är att göra en björntjänst.
Einstein behöver man knappast vara för att förstå att även andra siffror följer med.
Handlar det om kön, klart det gör.
En bitterfitta kan inte driva ett företag bara för att hon är kvinna.

Att kvotera in en kvinna för att jämna ut känns ungefär lika dumt som att kvotera in en förståndshandikappad pilot för att man inte anställt tillräckligt många med handikapp. Han kommer inte att fixa det, men statistiken ser jävligt bra ut...

Spär väl på bitterfittans mans hat här men hon skall väl befolka jorden med provrör ändå, så vad fan bryr jag mig.

Lycka till!

29/4/09 18:49

 
Blogger Nille sa...

Ungefär som om genusforskare inte vore partiska...

Jag tror nog vi borde kvotera in både riktiga män och riktiga kvinnor där innan deras sk. forskningsresultat kan tas på allvar. De verkar ju vara oförmögna att dra andra slutsatser än dem som gynnar den egna arten (bitterfittor alltså), och framfö allt annat än det som söktes från första början.

30/4/09 14:54

 
Anonymous Anonym sa...

Jag förstår inte problmet med att pojkar leker med bilar och flickor med dockor om de vill göra det. Vill de göra tvärtom så låt de göra även det men nu är det sällan så verkligheten ser ut. Sen snacket om olika lön, klart att man ska ha lika lön för lika arbete, det kan man väl inte vara emot. Problemet verkar ju vara att kvinnor inte är lika bra på att förhandla sig till en lön, vems fel är det?
En kvinna på chefsposition är kanonbra så länge hon inte har kvinnor under sig. Av egen erfarenhet så funkar det inte helt enkelt. Jag hade ett kvinnligt befäl i lumpen som var hur bra som helst, omtyckt av alla. Ingen kille på hela kompaniet behandlade henne annorlunda, däremot rynkades det på näsan åt henne av kvinnor som såg henne i tjänst.

Förresten, Varför är det nästan alltid fula tjejer som är s.k. feminister? Ruggugglor med kortklippta igelkottsfrisyrer.

30/4/09 15:12

 
Anonymous Olof sa...

För att ruggugglorna med dom kortklippta igelkottfrisyrerna är SÅ nöjda med sig själva...
Åtminstonde försöker dom intala sig själva att dom är det.

Jag tror att det finns massor men grymt duktiga kvinnor som vill och kan.

Feminister är deras största problem just därför att dom förstör för alla dessa fantastiska och intelligenta kvinnor som vill komma någon vart.
Eftersom de direkt blir stämplade som just feminister.

Det vore trevligt om trångsynta egoister som bitterfittan kunde sluta tjafsa och se till att göra något av sitt liv i stället.

Då kanske kvinnor som vill vågar göra något åt det utan att riskera att bli stämplad som egoistisk feminist och kunde ses för den hon är i stället.

Byt däcken på bilen så damsuger jag
Skit i vad vi är bra på, det viktigaste är att vi är jämnställda.

Lev du i din lilla värld bitterfittan, har du ens åkt över en kommungräns?

30/4/09 23:45

 
Anonymous Anonym sa...

Traditionella pojkar och flickor säger du att du vill ha kvar..... Och med det menar du förstås att det är helt OK att den vanligaste dödsorsaken för yngre pojkar är självmord? Att det inte är någon idé att försöka få pojkar att prata, både om känslor och tankar och upplevelser? Att det är helt OK att flickor blir våldtagna för att de har en för kort kjol?

Det är så förbannat dumt i huvudet att man inte tror att pojkar kan vara pojkar och flickor kan vara flickor bara för att man vill uppnå jämställdhet! Det kommer ALLTID att finnas pojkar och flickor och du behöver inte vara ett dugg orolig för att vi ska göra alla till identiska kopior av varandra. Det handlar liksom inte om det. Det handlar om att utvidga det som man ser på som manligt och kvinnligt. För genom att göra det får alla samma chans och möjlighet. En kvinna som genom hela livet uppfostrats till att inte ta plats och att det alltid är det killar säger som tas först och på mest allvar har självklart inte lika lätt för att löneförhandla, och det är definitivt inte hennes eget fel!

Kvotering handlar dessutom inte om kompetens, jag förstår inte varför alla tror det. Det handlar om personer som har exakt samma erfarenheter och meriter, men där männen ändå alltid väljs före kvinnan, enbart på grund av sitt kön. Det är FEL. Män har kvoterats in i alla tider och de har alltid alltid alltid tjänat på att vara just män. DET MÅSTE ÄNDRAS. Otroligt konstigt att det helt plötsligt ska ha med kompetens att göra, varför ifrågasätts enbart KVINNOR när det gäller det? Varför ifrågasätts inte typ ALLA 100% män som sitter i bolagsstyrelser? Hur i hela friden kan det vara så förbannat logiskt att de sitter där ENBART på grund av kompetens och inte på grund av sitt kön???

Det där med att man inte bryr sig om jämställdhet i andra länder har du dessutom helt fel i. Det är ju just därför man bryr sig över huvud taget! Sverige måste vara ett föregångsland för andra länder, det är det absolut bästa vi kan göra för deras jämställdhet!! Gud jag blir galen på stenålderstänk ibland alltså.

11/2/10 14:26

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida