Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

tisdag, september 08, 2009

Hemspråksundervisning i Thai - första klassen!
Man kan undra vad 40 minuter i veckan kommer ge men detta var en bra start som gav mersmak. Lugnt och fint och med rolighet som verktyg. Lite rita, lite pyssla, och lite bokläsning. En helt annan koncentration än när man själv försöker sig på något här hemma.

Jag har förståelse för alla som har det segt med hemspråket. Dels hade jag samma problem med svenskan för dem när vi bodde i Bangkok, dels så hade mina barn thai som förstaspråk till för ca 2 år sedan. Men ändå...

Jag tror på det vi alla vet men inte anammar speciellt - vägra förstå något som kommer på "fel" språk. VÄGRA och gör barnen en tjänst! (gäller i Thailand, gäller i Sverige) Björntjänster gör ingen glad.

Det är aldrig försent!

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida