Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

torsdag, december 03, 2009

Vad gör man med en psykopat?

Läste en intressant artikel på Chef.se idag som jag vill rekommendera. Kan väl bara instämma i det mesta.

Jag vet dock inte om kanske psykopat är ett förlegat namn eftersom man även där nu börjar prata om olika grader. Jag skulle tro att någon med kombinationen fast metabolic type och ADHD ligger i riskzonen för att klassas som detta. Så låt Psykopater vara psykopater och lägre grader något annat :)

»En frisk människa kan begå onda handlingar i affekt, en psykopat där emot handlar iskallt kalkylerande«, säger Gunnar Kullgren.

Likaväl som det finns de som bär drag av psykopati i sin grundpersonlighet finns det de som har drag av andra personlighetsstörningar, till exempel är lite paranoida och därför överdrivet misstänksamma. Eller andra som är tvångsmässigt kontrollerande och därför extremt petiga med detaljer.

Det kanske är naturens strävan efter att skapa dynamik som gör att vi har de här skiftande dragen, tror Gunnar Kullgren. Om vi alla till exempel vore mycket känsliga skulle kanske ingen ta risker och inget bli gjort. Det finns trots allt fördelar med att vissa har dessa psykopatiska drag, menar han därför. Det här är ju människor som besitter stor handlingskraft.


Stämmer Gunnars teorier är det nog bra att somliga av oss blandar våra gener med stammar från långt långt borta :)

Läs hela artikeln på Chef.se notera att det finns en del intressanta kommentarer i slutet av artikeln.

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida