Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

onsdag, september 27, 2006

Emily fått vattenkoppor, ändå var hon vaccinerad?

Emily har fått vattenkoppor tror vi. Underligt. Vi har ju vaccinerat henne mot det på Bangkoks mest välrenommerade sjukhus, Bumrungrad Hospital? Vaccinet hette Varilrix.

Ja, vi är ju inte helt säkra ännu förstås. Men detta är ju Thailand och då kan ju allt hända.

Det ser ut som små lätt kliade på myggbett. Vi var nyligen på Ko Samet och där fick hon ju en hel del bett, som hon sedan kliade friskt på. Över natten har det dykt upp ytterligare små märken. Några av de nya märkena är på ryggen och där kommer hon inte åt att klia, så vi tror inte att det är myggbett längre. Eftersom vattenkoppor går på hennes skola så känns det inte alltför avlägset.

Och vårt vaccin då, var det bara vatten det eller?

Säj inte att också sjukvården levererar undervärdiga produkter här i Thailand! Och nu pratar vi inte om djungelbutiker, och dåligt gjorda plagiat, utan om original produkter tillverkade för en marknad med lägra krav. Stora internationella företag med annars erkänt höga kvalitetskrav: Nestle, Nike, Christian Dior, mm kanske man skall omvärdera respekten för.

Om också Josefine får dessa vattenkoppor då tar det hus i helvetet, det kan jag lova.

7 kommentarer:

Anonymous Susanne sa...

Vattkoppor är inte så farligt för barnen. Värre för den som är gravid. Är det allmänt känt i Thailand?

Så här står det på Vårdguidens hemsida:

"Om du är gravid och inte har haft vattkoppor, ska du kontakta din MVC-mottagning om du smittats.

Vattkoppor strax före och vid förlossningen kan ge det nyfödda barnet en mycket svår sjukdom. Det finns läkemedel som hejdar virusets möjligheter att sprida sig i kroppen och som kan ges till gravida som smittas".

Här hemma vaccineras inte baranen mot vattkoppor, men det är ju konstigt om Emily fått det när hon är vaccinerad. Inte hundraprocentigt skydd kanske?

27/9/06 09:56

 
Blogger Fotavtryck i Asien sa...

Har ingen direkt erfarenhet, men hört att thailändska sjukhus gärna ville kränga alla vaccin de kan.
Trist för lilla Emily, är det inte bra att ha gått igenom det dock? Så sliper man vuxen varianten? Jag kommer inte ihåg, men för mig att det var så.

27/9/06 10:01

 
Blogger Nille sa...

Suss: Ja, det var ju det att det var så typiskt liksom, att inte vaccinet fungerade. Visst kan det ha varit en tillfällighet, men...

Perre: Korrekt, man skall se till att man får det som barn. Tänk om vaccinet inte fungerar, fast man tror det skall, och så får man det som vuxen i stället, det är ju inte alls bra. Löjlig sjukdom som man kanske bara skall vaccinera sig mot om man inte haft det, och blivit vuxen.

27/9/06 11:40

 
Anonymous mamma sa...

Vi vaccinerar inte rutinmässigt mot vattkoppor i Sverige men det vaccin som Emmi fått ska ge ett bra skydd.. 99% initialt efter 3 år 88% skydd kvar. Jag har ju skrivit ner de vaccinationer hon fått och där finns inte vattkoppor med. Vattkoppor är bra att ha som barn, lite sämre om man är vuxen. Jag tycker ni ska bjuda Johns barn på vattkoppor!

27/9/06 16:40

 
Blogger Nille sa...

Mamma: Vad menar du med procenten? 88% chnas att klara sig, eller 12% lindrigare vattenkoppor?

Tydligen säjer de på sjukhuset att vaccinet bara lindrar ibland, som i Emilys fall?

88% (hur mycket skydd är kvar som vuxen?) är ju ALLDELES för lite skydd för att man skall våga chansa. Som vuxen vill man ju inte ha vattenkoppor av vad jag kan förstå?

Alltså skall man ju göra som i Sverige, söka upp folk med vattenkoppor (och bli smittad)

28/9/06 03:49

 
Anonymous John sa...

Alex har redan haft det och Jennifer är vaccinerad. Om det skyddet inte fungerar så får hon gärna bli smittad.

28/9/06 05:33

 
Blogger Nille sa...

John: Jag trodde nog du skulle svara så.

28/9/06 05:38

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida