Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

måndag, september 25, 2006

Ännu en gul Måndag

Jag var lite nyfiken i morse på de numer gula Måndagarna. I dag är ju den första Måndagen efter militärkuppen. Skulle jag se fler eller färre gulklädda Thailändare var vad jag undrade över. I så fall skulle man ju kunna tolka det på olika sätt (åtminstone på mitt sätt att se på saker och ting). Färre gula tröjor skulle kunna betyda att man inte stöder militärkuppen. Thaksinoppositionen har ju använt kungens färg i sitt eget intresse och detta har känts lite hopblandat. Oförändrat antal gula tröjor skulle kunna betyda att den verkligen används enbart för att visa respekt för kungen. Fler gula tröjor har jag haft svårt att fundera ut en andledning till och låter det vila. Gudarna skall veta att alla inte använder gula tröjor och jag tror inte deras respekt för kungen är mindre för det.

I vilket fall var det oförändrat med gula tröjor kring området där jag huserar. Jag frågade Khun Surima om detta och hon sa att hennes tröja enbart var ett stöd för Kungen. Det är väll antagligen så. Även mina barn hade sina gula tröjor på sig i dag. I vårt fall är det mer för att det är tvång. Vi respekterar ju kungen varje dag i veckan utan att springa runt som en nickedocka.

Jag undrar hur det ser ut ute i landet, för det var ju där Thaksin hade sitt stora stöd. Är det oförändrat där med får jag väll krypa till korset om detta. Någon som vet?

Fortfarande har vi inte hört från Kungen. I övrigt, oj vad allt är som vanligt!

3 kommentarer:

Anonymous Annie alias Ufot sa...

Skönt att höra att det mesta är som vanligt hos er trots allt!

25/9/06 10:22

 
Blogger Nille sa...

Ja, men jag har en teori, förstås :) Jag känner mig bara för matt för att orka ta tag i den just nu, men den kommer...

25/9/06 11:16

 
Anonymous mamma sa...

I Pattaya allt som vanligt, spridda gula tröjor men de verkar vara obligatoriska på restauranger och i shoppingcentra

26/9/06 04:39

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida