Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

tisdag, september 19, 2006

Milititärkupp i Bangkok!

Jag vart precis väckt av Mofok som sa att militären hade tågat in i stan. Det kom som en överraskning men ändå inte. Tydligen går allt lugnt till. Det har pratats om det ganska mycket de senaste dagarna, men alla förnekade att det kunde hända. Politiker. Thai TV är nedsläckt, men vi har kabel kanalerna, som också är det ända medium vi har för att följa detta. Primärministern är utomlands, prinsen i södra Thailand, och kungen vet vi inte riktigt var han är.

I vilket fall känns allt som vanligt. Undrar om man går till jobbet som vanligt i morgon? Det känns så.

Det pratas om VEM som ligger bakom denna kupp. De säjer sig stödja kungen, och om det är riktigt kanske det äntligen blir ordning och reda i detta land. En regeringschef har nyligen blivit sparkad, och det ligger nog närmre till hands. Vem det än är tror jag han stödjer kungen men tveksamt om HAN stödjer dem. Kungen är en gammal man frågan är om hans hälsa klarar detta. Jag hoppas innerligen att inte något har hänt honom och att det var det som var startskottet. Jag har länge varit rädd för vad som skulle hända den dag vår kära kung går bort.

Det finns gott om folk som har blivit klivna på det är helt klart.

Varför Thaksin har lagt mycket energi på att rensa i det militära börjar man kunna förstå. Att han har försökt byta ut nyckelpersoner till sina egna har länge varit ett orosmoment. Thaksin har mer eller mindre fått foten av Thailand. Gör han nu vad man fruktade han skulle göra om detta hände? Eller är det någon av de sårade generalerna som försöker att rädda ansiktet på sin chef?

Militären måste roteras. Militären får inte ha för mycket makt. Kanske militären nu sätter sin sista potatis själv. Bra för Thailand i så fall. Kanske vi äntligen kan få balans i politiken.

Vad kommer hända nu?

Snart tror jag vi får reda på vad som hänt mer i detalj. Jag tror detta är något överilat beslut av en desperat människa, och att någon snart kommer krypa till korset för att rädda det som räddas kan. I värsta fall kan det ju bli ett helvete. Jag kommer givetvis uppdatera bloggen löpande, men först skall jag sova.

4 kommentarer:

Anonymous Niklas sa...

Blir nog ett fredlig omval inom kort. Verkar rätt oblodigt får vi hoppas den här gången.

Jag var på Sukhumvit idag runt 23.00 och där märktes ingenting. Morgan körde precis förbi World Trade Center och Gaysorn plaze och där var det packat med soldater. De flesta uteställen börjar stänga ned..

19/9/06 19:12

 
Blogger Fotavtryck i Asien sa...

Hoppas pa det..jag uppdaterar fran Kina

19/9/06 20:00

 
Blogger Exil-Jesper sa...

Hoppas allt är ok med Er. Håll oss uppdaterade!

19/9/06 22:14

 
Anonymous Annie alias Ufot sa...

Hej!

Jag hoppas också att allt är OK med er!! Hoppas även att det här trots allt blir en lugn och oblodig historia.

19/9/06 23:34

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida