Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

onsdag, september 20, 2006

Min egen teori

Allt detta är iscensatt av alla toppfigurer tillsammans. Situationen har varit ohållbar en längre tid och man har kommit överens med Thaksin om att rädda hans ansikte, OM han inte bjuder för mycket motstånd.

Det är ju viktigt att rädda Thaksins ansikte eftersom det också handlar om att visa signaler om hur man skall hantera detta i framtiden. Någon av dessa toppfigurer eller dess allierade kan mycket väl sitta på toppositioner framöver (må Lord Budda förbjuda). Militärkuppen var nödvändig för att övertyga folket om att Thaksin inte lämnade självmant som en fegis. När Thaksin enligt överenskommelse sparkade Army Commander-in-Chief General Sonthi Boon-yaratglin, vart det startskottet för kapitel 28 i Thailändsk historia. Thaksins familj var redan förberedda och därför har de sedan ett par veckor flygit ut sina prylar (till London antagligen) och nu lämnat landet (det är vad ryktena säjer).

Alla räddar ansiktet och ”life can go on as usual”. Vem blir nästa blodigel?

Det är bara två saker jag bekymrar mig över. Varför flydde prinsen till södra Thailand, och hur är det med konungen.

Ja, detta är min egen teori, och den kommer säkerligen få anledning att uppdateras

6 kommentarer:

Blogger Fotavtryck i Asien sa...

Mm who knows, intressanta tankar både du och Johan har. I det våldsamt konspiratoriska Asien kan allt hända. Jag är dock inte helt övertygad. Tycker att en statskupp är väl så mycket att tappa ansiktet. Det visar ju verkligen att han inte hade greppet över folk.
Kul vi uppdaterar samtidigt,samma minut hehe

20/9/06 06:37

 
Blogger Nille sa...

Jag tror allt eskalerat utom proportioner och att detta trots allt var den lindrigaste utvägen för de flesta parter.

Nu får vi hoppas att Thaksin från Londo berättar om hur Thailänds politik egentligen fungerar. Några smaskiga sanningar om några av hans motståndare vore trevligt.

Hoppas han blir dömd för något, och sedan utvisad till Thailand. Men det kommer inte hända, för ingen annan vill råka utför det framöver...

20/9/06 06:45

 
Anonymous Johan sa...

Har en känsla av att Suchindahistorien kommer att upprepa sig. Något år i exil, sedan tillbaka som om inget hänt.
Skulle dock också vilja se honom inför rätta.

20/9/06 07:58

 
Blogger Nille sa...

Vi får hoppas att han ställs inför rätta, men tveksamt.

Taktiken är nog att förhala tills det är bortglömt.

20/9/06 08:04

 
Anonymous Niclas N sa...

Hmm vet inte vad jag skall tro och är för dåligt uppdaterad historiskt men kan bara säga att i Huahin är det lugnt och alla jobbar som vanligt. Det enda som är märkbart är att skolorna är stängda och att jag inte såg en enda polis på vägen till jobb i morse.

20/9/06 08:17

 
Anonymous Anonym sa...

hej nille,
intressant teori
vi har klippt in den som vår huvudnyhet i kväll:

http://www.evergate.se/senastenytt/thailandsvenskar-thaksin-ville-bli-strtad.html

23/9/06 21:19

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida