Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

onsdag, september 20, 2006

Pat tycker att det är bra med en militärkupp!

Khun Chanoknat (Pat) var helt salig när jag sprang på henne i morse. Pat tillhör den växande medelklassen som börjar få fotfäste i Thailand, och speciellt då i Bangkok. Bangkok och resten av thailand (turistmecka borträknat) är verkligen två vitt skilda världar.

Pat var så glad för att Thaksin hade blivit avsatt, oavsett medel. Så klart hade vi en het diskussion om detta. Varför skall det till en militärkupp för att styra upp Thailand? Och varför är det ok? Min argumentation är att detta kommer hända om och om igen tills människor med ”goda” avsikter styr landet.

Folket måste ju förstå vad som är i görningen när det sittande partiet försöker skapa fallskärmar genom att föreslå ändringar i konstitutionen samt kontrollera media och opposition.

Eftersom Thailand är ett u-land så är det viktigare att fokusera på att göra livet bättre för de sämst ställda, än på att titta blint på BNP. Detta inkluderar förstås ett fungerande utbildningssystem där man fokuserar på eleverna, och inte lärarna. Ett utbildat folk är en hotbild för eliten, så avsikterna med att fördröja detta har varit tydliga.

Det är förstås inte acceptabelt att militären kan mobilisera på detta vis. Det får inte finnas små hemliga nätverk i toppen av ett samhälle, och detta bör motverkas till varje pris.

Förhoppningsvis kommer Thailand bli bättre efter detta. Förhoppningsvis kommer Thailand inte förfalla ytterligare en gång. Det mest troliga är att historien kommer upprepa sig.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida