Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

fredag, september 01, 2006

Hörru din tjocka gris, sitt ner

Det händer nog bara i Thailand. Min kompis var på besök hos sin skräddare.

"Erik, sorry to say but you look much bigger than last time, sure you want same size...?

En så underbart härlig kommentar, och så typisk Thailändsk. Sånt här är charmigt tycker jag. När jag pluggade på ABAC (universitetet här i Bangkok) så kunde lärarna ofta kalla elever efter deras yttre attribut, typ

- Öh, du tjockis där bak, försök att komma i tid nästa gång.

Hela klassen garvade förstås. Jag tror inte att det alltid är kul, men detta är trots allt ganska accepterat. Dessutom får de smeknamn som gris, spöke, tjockis, krabba, redan vid födseln. En förklaring är att spökena skall förstå att denna person inte är värd att ta från denna värld. Thailändarna är ganska vidskepliga.

Det första min fru gjorde när hon flyttade in hos mig var att ”rena” min lägenhet från onda andar. Det fanns det säkert ett behov av, men jag är fortfarande kvar. Jag minns faktiskt inte om hon gjorde det hemma hos mor i Sverige när vi var på besök, men skall fråga henne...

3 kommentarer:

Anonymous mamma sa...

Jag har flyttat

1/9/06 20:09

 
Blogger Fotavtryck i Asien sa...

Anderening är alltid bra, men jag säger som du.Jag är ju fortfarande kvar.
Först verkade det som vi inte behövde andehus,nu har experterna ändrat sig. En bucnh med heliga män kommer över idag för att checka igen.

4/9/06 10:32

 
Blogger Nille sa...

Det finns en intressant uppslagsbok om just detta och liknande. "Thai Ways" heter den. Jag skall skaffa den IGEN tror jag minsann.

4/9/06 12:06

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida