Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

fredag, september 29, 2006

Nu är man orolig för översvämningar i Bangkok också

Nu jäklar kan det bli översvämningar i Bangkok. Inte vanliga, utan riktiga, sådana vi hade för 6-7 år sedan. Jag skrev om den ökade risken för översvämningar för ca 1 månad sedan, i det här inlägget.

Mycket riktigt så fylls alla vattendepåer runt och kring Bangkok upp. Nu är det nära bristningsgränsen, och då har det ännu inte börjat regna ordentligt!! Vattnet kommer alltså från norr där det regnar som attan, och där många bybor går med vatten till midjan, och redan åker båt till 7 Eleven. Det är framför allt Chao Praya River som transporterar vatten söderut, mot dess mynning i Bangkok, som är boven. Dammarna uppåt landet kan inte ta mer vatten eftersom de redan orsakar förödelse för alla stackars bybor. Det är ju förstås inte bara vattnet som skapar förödelse utan också de sjukdomar som kommer med det.

Snälla bönder, hjälp till att rädda Bangkok, och dess elit!

Chao Praya och havsvatten (högvatten) transporterar nu vatten till Bangkok i mängden 2,423 kubikmeter i sekunden. Alla floder och träsk i Bangkok är redan fulla. Börjar det regna ordentligt på detta, då är det kört, helkört. Det behöver man inte vara Einstein för att räkna ut, även Ex-PM Thaksin hade klarat det...

4 kommentarer:

Anonymous Johan sa...

Är det din bil på bilden, eller är den parkerad för tillfället? :)

I mina krokar av Bangkok är allt frid och fröjd. Ingen översvämning att tala om, vilket egentligen är rätt så märkligt eftersom vi bor i ett träsk. Eller f.d. träsk.

Frågan är väl om det kommer att regna så mycket mer nu, jag hoppas att vi sett det värsta.

Men problemet med överfyllda dammar uppströms och vattenmättad mark i Bangkok gör ju att det inte krävs speciellt mycket mer regn för att det ska bli stora problem.

Jag tycker det är lite märkligt, att år efter år så är det samma problem. Dammarna är fyllda till bristningsgränsen redan innan regnet börjar på allvar. Det verkar inte finnas någon central vattenplanering över huvud taget, ingen framförhållning. Släpp på vattnet lite pö om pö. INNAN det är för sent.

Men vad vet jag? Det kanske inte är så enkelt.

Påminner lite om snösvängen i Malmö. Alltid kaos så fort det kom lite snö. Typ: Va fan, snöar det på vintern???

29/9/06 06:44

 
Blogger Nille sa...

Samma sak här som med allt annat. De tänker eller planerar inte längre i förväg än vad de måste (eller så längre en vad näsan räcker.

Haha, nä det är inte min bil

Vi har klarat oss hanska bra från regnet här ute. Det rinner fortfarande undan hyffsat fort. Peppar peppar.

29/9/06 07:11

 
Anonymous elin sa...

Det händer tydligen i Stockholm också! Jag kan inte lägga in någon bild men kolla på http://www.aftonbladet.se/vss/stockholm/story/0,2789,900445,00.html så får du se att det kan regna ganska ordentligt i Stockholm också.

4/10/06 16:43

 
Blogger Nille sa...

haha, jag såg den där bilden. de påminner helt klart om en regnig dag i bangkok

4/10/06 17:02

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida