Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

torsdag, januari 04, 2007

Sanningen om bombdåden!

Jag gav en kommentar om detta på forumet i Tisdags, och tänkte föreviga den här. Låt säga att det mest troliga scenariot utspelar sig: att vi får aldrig reda på vem som låg bakom bombningarna, och att spekulationerna bara fortsätter.

Vem har då mest att vinna på det?

Vem hade mest bråttom att göra något?

Svar: Regeringen och regeringen. Kanske inte den absoluta toppen, men gott den sidan. Skulle TRT spela dem i händerna?

Istället för att tvingas rusta ner kan de nu fortsätta rusta upp (säkerhetskameror, special styrkor, mm..), och med det behålla makt och kontroll. Istället för att bli transparenta kan de fortsätta mörka.

I värsta fall behöver de inte nedrusta. Samtidigt får bort rampljuset från sin ledning som nyligen trampat i smeten. De kan även fördröja det planerade valet, detta med bombningarna och folkets säkerhet som ursäkt. De behöver mycket mer tid, och det kommer de försöka skaffa sig.

Motstådet är starkar än både vi och dem befarat. I detta skede är Thaksin den sista person de vill ha hit. Han kan lyfta motståndet till en annan nivå.

Tyvärr är det alldeles för mycket makt, pengar och prestige på spel, för att någon skulle bry sig om folket av Thailand.

Vad TRT skulle kunna vinna på detta är en gåta!? De tänker nog lite längre än näsan räcker tror jag. Regeringen är dock tillräckligt impulsiv och hierarkisk för att lyssna på en ensam mans råd, och handla blint. Det har de bevisat. Vi såg det med den plötsliga militärkuppen och med det nära på idiotiska försöket att tygla valutaspekulationen, för att nämna några.

Det TRT anhängarna ändå vinner på detta är att de får en bättra position vid förhandlingsborden. Varför? De vet ju vad som hände. Hellre bättre positioner än sanningen.

Nå Khun Prem, hur skall du ta dig ur denna snara?

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida