Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

torsdag, september 13, 2007

Den 11 September 2001, vad gjorde du då?

Jag väntade några dagar med denna. Tänkte det kunde bli lite väl trångt ute i mediarymden om man körde det på rätt datum.

Jag är en människa med dåligt minne men minns denna bättre än igår. Vi satt ett gäng killar från Bangkok Vikings uppe på The Dubliner på Sukumwith Rd. Det var efter fotbollsträningen och vi tog en nattmacka och en törstsläckare.

En helt osann känsla när första planet drog in i WTC. Sen kom det andra, och allt det andra. En Amerikanare hade vi med oss. För honom var det helt OSANT. Han somnade nog inte så gott. Speciellt inte som han var i samma industri som många som satt i husen.

Vart var du?

Etiketter: , ,

7 kommentarer:

Blogger Håkan sa...

Känns som det hände för en timme sedan.
Jag satt i bilen på väg hem till min fru och vår 4-månaders son i Aspudden, Stockholm, där vi bodde förut. På radion "Rockklassiker" så utbrast radioprataren att detta hade hänt och att det måste vara ett skämt, jag tänkte precis samma sak. Men in i lägenheten och min fru kom ropande att jag bara "måste kolla på TV'n NU!!" och just då brakade ett till plan in i det södra tornet. Där satt jag limmad resten av dagen och kvällen.

13/9/07 14:19

 
Anonymous Härensjö sa...

Glömmer man inte i första taget. Jag jobbade på en skola hemma i Sverige och en förälder som hämtade sin son berättade vad som hade hänt. Sedan bar det raka spåret hem och blev sittande framför tvn hela kvällen.

13/9/07 16:15

 
Blogger Tecken: glad sa...

Jag var på jobbet precis då, men var på väg hem. En vän skickade sms till mig "Kolla tv:n! Det har hänt en stor olycka med flygplan i USA!". (Just då trodde ju alla att det bara var en olycka).

Egentligen trodde jag det inte var så allvarligt, men eftersom kompisen lät så allvarlig, så cyklade jag ändå raka vägen hem för att kolla vad kompisen hade menat med olyckan.

Jag slog på tv:n precis när det andra planet kraschade in i det andra tornet. Sen satt jag också som klistrad vid tv:n hela kvällen, och kollade i nättidningarna i flera dagar efteråt om vad som hade hänt.

13/9/07 18:32

 
Blogger Maleé sa...

Stod på SIBA på Kungsgatan i Sthlm och fick se eländet på 20-30 tv-apparater med ungefär lika många människor. Har aldrig hört en sån tystnad på butik!

13/9/07 21:17

 
Anonymous Guava sa...

Satt och zippade mellan kanalerna hemma i Hua Hin, där jag bodde då. Inget att se på TV, uttråkad. Tills jag kom till CNN.

En skyskrapa, massa rök. Fattade inte nåt. Har de börjat visa film på CNN? Sen, efter några minuter, hade fortfarande inte fattat vad det var frågan om, pang, det andra planet kommer.

Helt overklig känsla att se det hända så där, framför ögonen, i direktsändning.

Sov inte den natten. Satt som klistrad framför TVn.

14/9/07 04:32

 
Anonymous Muhlman sa...

Hade precis varit på en sjuhelsikes guidefest i Marmaris och var på väg tillbaka till Rhodos (jobbade på Ving på den tiden) med båten, när det började strömma in SMS från vänner i Sverige. Övertygade kaptenen att sätta på CNN på alla kanaler och snart stod hela båten och stirrade på tv-apparaterna. Turkarna verkade inte fatta att det var allvar och småskrattade mest...

14/9/07 04:42

 
Anonymous GreenCurry sa...

Läste första året på Gotland. Satt i allrummet på studentboendet jag bodde i.. Kolla på tv, och såg det.

18/9/07 00:40

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida